Miért nem hisztek Krisztusban?
a hitnek magánügynek kéne lenni de a keresztény elnyomás nem ezt hirdeti
pl: inkvizíció, embereket pusztítottak el mert nem értettek egyet a hitetekkel, magánügy ha megölette az egyház? én elnyomásnak nevezném
van aktuálisabb példa is, vasárnapi boltzár, eltörölték hiába akarták a keresztények ráerőltetni a teljes lakosságra, "mert akkor majd a gonosz boltok helyett templomba mennek az emberek"
iskolai kötelező hittan/erkölcstan
ahány szülővel beszéltem lényegtelennek vélte az elnevezést, a lényeg hogy mindkettőn egy pap van és a bibliátokból olvasgat a gyerekeknek, milyen gyerekeknek? hinduknak, muzulmánoknak, buddhistáknak, ateistáknak
ez nem sokban különbözik a kötelező kereszténységnél
kedves szomszédasszony is kénytelen volt bemenni az igazgatóhoz hogy kicsit rá kéne szólni a papra mielőtt a szülőközösség szól rá
a pap szerint nem probléma ki miben hisz mert a bibliája megmondja mi a "helyes" konkrétan odament a lányához és a hajánál fogva megrángatta mert 15 évesen adott egy puszit a barátjának
remélhetőleg jövőre leváltják a kdnp terrort és értelmes dolgokat tanítanak majd az iskolába nem egy vallás próbálja majd kisajátítani tanórában a gyerekek hiszékenységét
"Ezt elég sok isten megcsinálta, rajta kívül is. Zeusz pl. nagyon szeretett így megjelenni. Akkor miért nem benne hiszel?"
Muszáj kérdeznem a 19-es válaszhoz, elnézést.
Kérném Zeusz emberré válásának leírását, és az emberi tevékenységeinek leírását. Azaz erről forrásműveket szeretnék olvasni, olyanokat, mint az Evangéliumok Jézusról.
Ha Zeusz megjelent testben, nyilván nagy esemény volt és megörökítették. Előre is köszi
"Kérném Zeusz emberré válásának leírását, és az emberi tevékenységeinek leírását. Azaz erről forrásműveket szeretnék olvasni, olyanokat, mint az Evangéliumok Jézusról.
Ha Zeusz megjelent testben, nyilván nagy esemény volt és megörökítették. Előre is köszi"
Őőőő.... te komolyan ennyire primitív vagy?
Én nem hiszem el, hogy nem tanultál erről legalább irodalomórán és történelmen.
Egyébként nagyon jól dokumentált Szupermen ténykedése, több százszor annyi írott anyag van róla, mint Jézusról. Most akkor hihetek benne, hogy tud repülni és a Kriptonról származik?
"Én világosságul jöttem e világra, hogy senki ne maradjon a sötétségben, aki énbennem hisz."
Ez vonatkozik azokra az Amazónia bennszülöttekre is, akiket egyszer láttak helikopterről, azok jól megdobálták dárdával a helikoptert :), majd a helikopter elrepült és azóta sem látták a nyomát se ennek a törzsnek?
"Én nem hiszem el, hogy nem tanultál erről legalább irodalomórán és történelmen."
De én elhiszem. Csak próbálták tanítani...
"Őőőő.... te komolyan ennyire primitív vagy?
Primitív vagyok, de Te természetesen nem. Be is bizonyítom:
Nem a mitológiát kérdeztem. Esetleg Te írhatnál egy történést, ahol Zeusz emberré lett és tevékenykedett.
"Zeusz a mitológia szerint Kronosz titán és Rhea titanisz fia. Kronosznak megjósolták, hogy fia ugyanúgy le fogja taszítani trónjáról, ahogy ő tette apjával, Uranosszal, ezért első öt gyermekét (Hesztia, Démétér, Héra, Hadész és Poszeidón) születésük után lenyelte. Rhea, hogy legkisebb gyermeke elkerülje ezt a sorsot, Kréta szigetén szülte meg Zeuszt, Kronosznak pedig egy bepólyált követ adott oda a csecsemő helyett."
Meg tudod különböztetni a történeti leírásokat a meséktől? Nem hiszem el, hogy ezekről nem tanultál legalább elemiben. Vagy Te azt hitted, hogy a törióra az valójában valamiféle ezoterikus mitológiatan?:) Tudod mi a második linkednél lévő könyv címe? "Görög mitológia", nem pedig görög történelem:)
Egyszerűbben, hogy értsd: Zeuszt senki sem látta, csak meséket terjesztenek, Jézust pedig több ezren látták, és többen is leírták a tanúságtételüket. Még egyszer: kérem Zeusz emberi tevékenységének bibliai evangélium szintű leírását
"Egyébként nagyon jól dokumentált Szupermen ténykedése, több százszor annyi írott anyag van róla, mint Jézusról. Most akkor hihetek benne, hogy tud repülni és a Kriptonról származik?"
Te tényleg kevered a mesét és a történelmet. Figyi. A Lois és Clark az csak egy mese, nem igazi történet. Bocs, ha most csalódtál. Szerinted egy forgatókönyv és a regények szintén egyenértékű a történelmi leírásokkal. Mindig meglep az ateista logika.
De a választ végül is megadtad. Persze nem ért meglepetés. Azért köszi
Kedves Kérdező! Ez lett volna a nagy bejelentés (#17)? :)
A többiek már reagáltak, de ők nem én.
Először is nézd, ez a sugallat csupán feltételezés, teológiai filozofálgatás. Neked, meg még kb 2,5 milliárd embernek. A többi 5 milliárdnak meg nem az.
S leírták már, de én is: mit bizonyítanak a Jézust ábrázoló műalkotások? Nézted őket? Van-e közöttük 2 egyforma? (biztosan) (de a nagyjuk eléggé eltérő...)
S ugyanúgy, rakat mitológiai alakról vannak művészeti alkotások, akár vegyük a lamasszúkat vagy a tollaskígyót...
Caesar... namost Caesar egy uralkodó volt, méghozzá nem is kis birodalomé, míg Jézus életében egy kisebb gyülekezet vezetője volt csupán.
Továbbá ha léteztek is Caesarról csodálatos történetek, mára azokat egyszerűen meséknek könyveljük el. Mint pl a Szt. László mondákat is, nemdebár?
Nézd, ha Jézus most is "élne", akkor nem kellene magát kijelentenie ismét? Vagy nem kellett volna korábban, más kultúrkörökben is? Talán akkor mára nem a Föld lakosságának 1/3-a lenne csupán keresztény, nemde?
És ápropó, elmegyünk a mellett is, hogy Jézus korában még a saját népét (a zsidóságot) sem sikerült igazáról nagymértékben meggyőznie?
"Meg tudod különböztetni a történeti leírásokat a meséktől?"
ha te is megtudnád különböztetni akkor rájönnél a bibliád is mitológia
"A mitológia szó (görögül: μυθολογία, a μυθος mythos – történet, legenda, és a λογος logos – beszámoló, beszéd szavakból) tulajdonképpen a mítoszok továbbmondását jelenti – olyan történetekét, amelyeket egy bizonyos kultúra igaznak hisz, és amelyekben természetfeletti események, személyek, lények szerepelnek. E történetek célja általában az, hogy magyarázatot adjanak az univerzum és az emberiség természetére, keletkezésére. A mitológia jelen van a legtöbb vallásban, és a legtöbb mitológia kapcsolódik legalább egy valláshoz. A történelem folyamán a különböző kultúrák természetes és erőszakmentes egymásra hatásának következtében különböző mitológiák összeolvadtak."
a bibliád pont lefedi a mitológia minden kritériumát
"Egyszerűbben, hogy értsd: Zeuszt senki sem látta, csak meséket terjesztenek, Jézust pedig több ezren látták, és többen is leírták a tanúságtételüket. Még egyszer: kérem Zeusz emberi tevékenységének bibliai evangélium szintű leírását "
Meg vagyok róla győződve, hogy az ókorban legalább annyi ember látta Zeuszt, mint Jézust :)
Ilyen baromi nagy területen látták évszázadokig Zeuszt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!