Miért nem hisztek Krisztusban?
Jézus feltámadása élete halála és feltámadása nem mese és nem is a képzelet szüleménye ezek valós dolgok. Pl a Biblia leírja hogy amikor Krisztus kilehelte a lelkét a kereszten a hatodik óra körül sötétség támadt a földön és több földrengés volt. Egy történetíró leírja aki hogy a 202. olimpia alatt amely Kr. u 33-ban volt az egyik nap a 6. óra körül sötétség támadt és megremegett a föld és ez jó pár száz kilométerre volt Jeruzsálemtől.
Sokan bizos nem hallottatok egy napjainkig megtörténő csodáról. Jézus üres sírjában történik. Amikor közeledik a húsvét ünnepe, átvizsgálják a sírt hogy nehogy legyen bent olyan tárgy amivel tüzet lehet gyújtani. Az ortodox húsvét előtti szombaton egyetlen egy pátriárkának van joga bemenni a sírba akit szintén átvizsgálnak. Ő bemegy egy hosszabb imádságot mond és megjelenik nagy fényesség közepette a tűz az égből és ezt akkor több országba repülőre ülve elviszik, és a helyszínen a sírnál rengetegen vannak.
És most jönne a szokásos hogy ez kitaláció a pátriárka gyújt tüzet. DE NEM .Ez a fényesség 33 percig nem mutatja a tűz jeleit, az emberek arcukat is belerakják és nem égeti meg őket a fáklya, holott ha egy kis teamécses fölé teszed a kezedet egy két másodperc után el kell venned, és ez nagyobb mint egy teamécses
https://www.youtube.com/watch?v=MswL37USaiA
Itt van róla egy videó
Kedves Kérdező!
Az a földrengés mennyibe támasztja alá Jézus feltámadását?
Illetve attól, hogy abban az időben volt földrengés (egy másik forrás szerint), a kettő miért egyezne meg?
Egy esetleg semmiből jövő tűz mennyiben jelentené Jézus feltámadását?
És a Földünk más tájain, más kultúrák más vallásainak más napjainkban is történő csodáival mi a helyzet?
43-as kimondtad a lényeget a semmiből jövő tűz, ez a lényeg, a tűznek nem volt oka nem ember gyújtottta eleinte nem égetett, Isten újabb csodát tett egyházában
és 44-es A szent sír bazilika mind az ortodoxoké a katolikusoké és még egy harmadik felekezeté, az hogy most melyik egyház előljárójának van joga ezt végrahjatani az még nem azt jelenti hogy az az igaz kereszténység, ráadásul a két egyházban amely egykor egy volt a mai napig történnek csodák(ortodox katolikus) Szerintem a történelmi egyházak katolikus ortodox és a protestánsok ugyanazt hirdetik nézeteik közözz is vannak kisebb különbségek, de ugyanazt a szentháromág egyistent hirdetik, és ugyanazt a Krisztust hirdetik, és ugyanattól a Szentlélektől kapnak megerősítést
Kedves Kérdező!
Akkor nem értetted a lényeget. A lényeg az ok-okozati összefüggés.
Megismétlem: mi köze van egy - elméletileg - semmiből kigyúló tűznek (ami amúgy legalapabb bűvésztrükk...) ahhoz, hogy Jézus feltámadt? Hogy él?
Amúgy nem hinném, hogy a protestáns gyülekezetek ezt a gyújtogatósdit (vagy a kár azt a templomot) magukénak vallanák. Amúgy azok a "kis különbségek" nem is olyan kicsik. Főleg a protestánsok a katolikusokkal és ortodoxokkal szemben.
"Holnapra kaptam az iskolában 2 darab 5-öst, nyertünk kézilabdában és eljátszottam egy nehéz orgonadarabot.. mert ezeket kívántam. Imádkozz reggel, este, esetleg délben, és az úr meghalgat. ......persze ha úgy is viselkedsz"
Én is rengeteg ötöst kaptam az iskolában, pedig nem imádkoztam, hanem tanultam... egészen véletlenül nem az a helyzet, hogy te is tanultál és azért kaptál ötösöket? És nem azért nyertetek kézilabdában, mert sokat gyakoroltatok és edzettetek? Nem azért tudtad eljátszani az orgonadarabot, mert szorgalmasan gyakoroltál? Tanulás és gyakorlás nélkül elérted volna ezeket, pusztán az imával? Gyanítom erre te is azt mondod, hogy nem. És vajon ima nélkül, a saját erődből elérted volna? Igen. Másik milliónyi ember is megoldja ezeket istenek meg imák nélkül. Magadra legyél büszke, ne arra hogy ügyesen tudsz ismételgetni verseket magadban, miközben azt képzeled, hogy ezek valakihez szólnak.
"Jézus feltámadása élete halála és feltámadása nem mese és nem is a képzelet szüleménye ezek valós dolgok. Pl a Biblia leírja"
aha már értem a bibliád az mondja hogy...
a biblia nem hiteles forrás ugyan úgy ahogy a tóra sem és semmilyen vallási feljegyzés
a vallási iratok meséket mondanak el nem történelmet pláne nem biológiát
nem lehet feltámadni, soha senki nem támadt még fel
értem én hogy kötöd az ebet a karóhoz mert kapaszkodsz a hiedelemvilágodhoz de kérlek ne várd el másoktól is hogy a fantazmagóriákat tényként fogadják el
most én írok egy xy könyvet amiben pókember megteremti a világot majd pókhálóval elárasztja amit csak batman vitorlásán túlélő fajok vészelnek át te meg fogadd el hogy erre hivatkozok mert le van írva
na pont ez a bibliád egy racionálisan gondolkodó ember számára
nem hittel hanem tudással kell kitölteni a tudatlanságot
a hit nem visz előrébb a kutatás, megértés, felfedezés igen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!