A megtérés után mikor kell nyelveken szólni, és egyáltalán, miért kell nyelveken szólni vagy nyelveken imádkozni?
Szia!
Tíz-tizenöt perc elteltével már illik.
Viccet félretéve. A nyelveken szólás azért kell, amiért a kínoszlop, Jézus nem Isten, Jézus lyunájtedsztétszben alapított egyházat vagy a fetrengés egy szakrális jel. Ezek mind a "különlegesek vagyunk" érzetét keltik és, mivel ez simogatja az egót, szektákat lehet ezen tételek mentén üzemeltetni. A hgy és a többi pünkösdi szekta semmi egyéb, mint egy üzleti vállalkozás, csak itt a lelkekkel kufárkodnak. Figyeld, csak meg, hogy az összes szeánsz a bűntudat elültetésével kezdődik, aztán a letört emberek egy zenés-táncos, fetrengős, halandzsázós örjöngésben levetkőzik azt. Tv csatornát, hetilapot üzemeltetnek a megvezetett emberek pénzéből és közben belülről rothasztják a kereszténységet.
Ahhoz, hogy valaki azt mondhassa magáról, hogy keresztény, két kritérium van. Egyik a Szentháromság nevére történő keresztelés, másik a keresztény hitvallás elfogadása. Például egy anabaptista nem keresztény, mert nem fogadja el a keresztények keresztségét, hanem újrakeresztel. Egy JT nem keresztény, mert tagadja a Szentháromságot, ami benne van a Hitvallásban.
Mivel ez a két kritérium az első századokból ered, és az első keresztények határozták meg (így lehetett az Egyház egyetemes), ezért el kell fogadni. Ez olyan, hogy pl. néhányan alapítunk egy klubbot és hozunk néhány csatlakozási szabályt, akkor más nem mondhatja azt, hogy én is a klub tagja vagyok, de semmibe veszem a belépési szabályt. Lehet a példám nem tökéletes, de szemlélteni jó lesz.
"szentlélek-keresztség után az emberek új nyelveken tudnak szólni, bérmálás után pedig nem"
Ez egyszerűen nem igaz és szembe megy a Bibliával. Ha valóban elolvastad volna a kért részletet a felháborodás helyett, akkor belátnád te is. Nem mindenki kap egyforma ajándékot vagy karizmát a Szentlélektől. A nyelveken szólás pedig csak egy a sok közül és a sok közül is a legkisebb. A bérmálás szentségében lehet valaki a bölcsességet kapja, más a jámborságot, vagy Istenfélelmet, megint más lelkileg lesz erős. Ezek mind-mind a Szentlélek ajándékai és mind sokkal előrébb van, mint a nyelveken szólás. Ha ezt tagadod, a Bibliával mész szembe, nem velem.
Én továbbra is hiszek Krisztusnak, mint neked. Ő pedig ezt mondta: "Ha szerettek, tartsátok meg parancsaimat, 16én meg majd kérem az Atyát, és más vigasztalót ad nektek: az Igazság Lelkét, aki örökké veletek marad."
Olvashatod, "örökké veletek marad". Nem hagyja az Egyházat két évezreden át sőtétségben, hanem folyamatosan velünk van és munkálkodik. Krisztussal szemben pedig azt állítod, hogy csak egy évszázada jelent meg újra és akkor kezdett el munkálkodni különféle gyülekezetekben, de nem Krisztus élő Egyházában.
Nekem kicsit abszurd a kép.
Szabados Ádám tollából:
"Az anabaptisták nem csak vallották, de meg is élték a szentek közösségét, kerülve még a látszatát is annak, hogy a tömegeket megtérés nélkül akarnák beterelni a gyülekezetekbe. Vallották, hogy Krisztus egyházába beleszületni csak felülről lehet, tudatos megtérés által. A keresztséget azoknak tartották fenn, akik ezt a lépést önszántukból megtették. A csecsemők megkeresztelését nem tekintették érvényes keresztségnek, ezért minden megtérőt újrakereszteltek (innen a nevük: anabaptisták – újrakeresztelők). Az anabaptisták szerint az egyház élő kövekből épül, nem hitvallásokból és keresztszülők fogadkozásaiból. Nem is politikai hatalommal és erővel, hanem Krisztus Lelke által."
Tehát az anabaptisták nagyon is keresztények.
Saját tollamból:
Hogy követik Krisztust, lehetnek keresztények, ha újrakresztelnek? A keresztség egyfajta beavatási szertartás is. Ha például engem megkereszteltek Krisztus parancsa szerint, akkor már keresztény vagyok (és persze követem is Őt). Ha az anabaptisták engem újrakeresztelnek, akkor vagy az első keresztségem nem volt érvényes, vagy a második. Mivel az elsőt minden keresztény egyház elfogadja, legyen az evangélikus, anglikán, katolikus, stb...., ezért a második nem lehet érvényes. Hiszen Krisztus se azt mondta, hogy kereszteljetek meg mindenkit kétszer-háromszor.
Krisztus azt mondta, hogy higgy az én nevemben és üdvözülsz. Egy csecsemő nem tud hinni. Ott van a cikkben, mindenkinek önálló, szabad akaratából kell kérni a keresztséget. Akarni kell. Így kell dönteni. Egy csecsemő tud önálló felelős döntést hozni? Nem. Tehát ha ő felnő és kéri a keresztséget, akkor meg lesz keresztelve valóságosan a szabad akaratából.
Lehet ezt csűrni csavarni, de ha te ezt nem akarod elfogadni, akkor nem fogod. Ugyanakkor senki sincs újra keresztelve a mai baptista közösségekben, akik saját akaratukból lettek megkeresztelve akármelyik más felekezetben, ezt pedig biztosan tudom.
25.Hsz!
Írtál egy döntő érvet:
"Ha például engem megkereszteltek Krisztus parancsa szerint, akkor már keresztény vagyok (és persze követem is Őt). "
Krisztus nem parancsolta tudatlanok erőszakos megkeresztelését,hanem hitvallásra való keresztelést(bemerítést).
Az a lefröcskölés,amit még tudatlan csecsemőkön,gyermekeken végeznek,nem bír többel,mint egy vízipisztollyal való fröcskölés.
Ma is újat tudtam meg, engem erőszakosan egy vízipisztollyal lefröcsköltek keresztelés címén.
Lehet már erjedt volt az a szőlőlé, azért írsz ilyeneket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!