Mi a véleményetek a nyelveken szólásról?
Azon keves tanok egyike amikrol maig nem sikerult letisztult velemenyt alkotnom... rengeteg ervet hallottam mar pro es kontra, hallottam mar embereket nyelveken imadkozni, oszinten szolva egyfajta tavolsagtartas van bennem az egesztol.
Nem zarom ki hogy esetekben mukodhet es valos de ugy gondolom hogy sokan nem megfeleloen hasznaljak/probaljak hasznalni es ezaltal elveszik a lenyege. Sokszor sajnos egyfajta onszuggesztioval is jar, amikor elhiszed hogy nyelveken szolsz pedig csak halandzsazol. Nagyon vekony jeg az egesz, tapasztalt hivoknek ajanlom csak en pedig nem tartom magam annak.
Bennem is olyan érzés van, hogy távol tartom magam tőle és ugyan így hogy vékony a jég. Honnan lehet tudni hogy tényleg Istentől származik e?
Első kommentelő erről tudnál valami szöveget küldeni? Köszönöm :)
Nem is teljesen értem, mi az a nyelveken szólás.
Talán ez lenne?
Nagy meglepetésükben csodálkozva kérdezgették: „Hát nem mind galileaiak, akik ott beszélnek? 8Hogyan hallja hát őket mindegyikünk a saját anyanyelvén?
Vagy a következő igéből gondolsz az "anygalok nyelvére"?
Szólhatok az emberek vagy az angyalok nyelvén....
Mert ezek egyértelműen a Szentlélek ajándékai, bár második esetben nem teljesen tudom, mit jelent az anygalok nyelve.
Vagy arra gondolsz, hogy angolul, németül, olaszul stb. nyelven beszélni? Mert ez utóbbiban nem látok semmi különlegeset, én pl. angolul tudok beszélni, meg németül egy kicsit. De vannak akik megtanulnak több nyelvet is, akár 4-5-öt. Ilyenek nem csak keresztények között vannak.
Én nem szólok nyelveken és nem is szeretnék. Az a fajta vagyok, aki szereti érteni azt, amit mond. Ha imádkozom, akkor mire mondok Áment, ha nem értem? Meg imádkoztak már mellettem nyelveken és ott sem tudtam mire mondok Áment.
Amúgy én meg más ajándékot kaptam, nincs erre szükségem. Én így érzem jelenleg. És úgy, ahogy a kettes válaszoló.
Isten,minden "lelkiajándékát",így a nyelveken szólást is haszonra adta:Az üdvösség jóhíre átadására.
Az apostolok korában is volt extázis nyelveken szólás,de ezt Pál apostol nem támogatta,de nem is ítélte el,bár óvott attól,hogy bárki használja közösségben,magyarázat nélkül.
Extrém körülmények között ma is előfordul az értelmes nyelvekenszólás ajándéka,de ez ritka jelenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!