Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek a nyelveken...

Mi a véleményetek a nyelveken szólásról?

Figyelt kérdés

2017. márc. 1. 20:37
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
6%
Biblia szerint el lett távolítva ez az ajándék.
2017. márc. 1. 20:46
 2/37 FundamentaIista ***** válasza:
80%

Azon keves tanok egyike amikrol maig nem sikerult letisztult velemenyt alkotnom... rengeteg ervet hallottam mar pro es kontra, hallottam mar embereket nyelveken imadkozni, oszinten szolva egyfajta tavolsagtartas van bennem az egesztol.

Nem zarom ki hogy esetekben mukodhet es valos de ugy gondolom hogy sokan nem megfeleloen hasznaljak/probaljak hasznalni es ezaltal elveszik a lenyege. Sokszor sajnos egyfajta onszuggesztioval is jar, amikor elhiszed hogy nyelveken szolsz pedig csak halandzsazol. Nagyon vekony jeg az egesz, tapasztalt hivoknek ajanlom csak en pedig nem tartom magam annak.

2017. márc. 1. 20:49
 3/37 A kérdező kommentje:

Bennem is olyan érzés van, hogy távol tartom magam tőle és ugyan így hogy vékony a jég. Honnan lehet tudni hogy tényleg Istentől származik e?

Első kommentelő erről tudnál valami szöveget küldeni? Köszönöm :)

2017. márc. 1. 21:07
 4/37 anonim ***** válasza:
31%

Nem is teljesen értem, mi az a nyelveken szólás.

Talán ez lenne?

Nagy meglepetésükben csodálkozva kérdezgették: „Hát nem mind galileaiak, akik ott beszélnek? 8Hogyan hallja hát őket mindegyikünk a saját anyanyelvén?

Vagy a következő igéből gondolsz az "anygalok nyelvére"?

Szólhatok az emberek vagy az angyalok nyelvén....

Mert ezek egyértelműen a Szentlélek ajándékai, bár második esetben nem teljesen tudom, mit jelent az anygalok nyelve.

Vagy arra gondolsz, hogy angolul, németül, olaszul stb. nyelven beszélni? Mert ez utóbbiban nem látok semmi különlegeset, én pl. angolul tudok beszélni, meg németül egy kicsit. De vannak akik megtanulnak több nyelvet is, akár 4-5-öt. Ilyenek nem csak keresztények között vannak.

2017. márc. 1. 21:13
 5/37 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó kommentelő. Nyilván nem a különböző anya nyelvekre gondoltam és erre a kulcsszavak utalnak is. A Bibliában szereplő nyelvekem szólásra gondoltam mint Isten ajándékára.
2017. márc. 1. 21:33
 6/37 anonim ***** válasza:
Ha látod, 3 különféle példát hoztam fel, mert nem tudhatom mire gondolsz. Vannak felekezetek, ahol már a 3. példát is egyfajta adománynak veszik, ezért említettem meg azt is.
2017. márc. 1. 21:46
 7/37 anonim ***** válasza:

Én nem szólok nyelveken és nem is szeretnék. Az a fajta vagyok, aki szereti érteni azt, amit mond. Ha imádkozom, akkor mire mondok Áment, ha nem értem? Meg imádkoztak már mellettem nyelveken és ott sem tudtam mire mondok Áment.

Amúgy én meg más ajándékot kaptam, nincs erre szükségem. Én így érzem jelenleg. És úgy, ahogy a kettes válaszoló.

2017. márc. 1. 22:20
 8/37 imakommandós ***** válasza:
57%
Aki rendszeresen gyakorolja, az tudja, hogy nagyon hasznos. Olyan mint egy fitnsess edzés, csak itt az ember szelleme erősödik.
2017. márc. 1. 22:55
 9/37 anonim ***** válasza:
37%
Az a véleményem, amit a Biblia leírt. A nyelveken szólást minden esetben meg kell a magyarázónak magyaráznia, le kell fordítania, amennyiben ez nem történik meg, akkor a nyelven szóló, csak hablatyol és nem Istentől jön a szava, hanem a Sátántól. Meglehet nézni, hány karizmatikus gyülekezetben magyarázzák el a nyelveken szólók a mondandójukat, gyakorlatilag nullában, és még ha meg is történik, ki az aki ezt le tudja ellenőrizni ? Nem lehet csak hablatyolni, aztán mondani valamit, bizonyítani kell a nyelven szólás hitelességét, azt gondolom a karizmatikus vezetők csak hablatyolnak, és nem tudják bizonyítani, hogy Istentől jön az, ma már nincsenek olyan csodálatos közvetlen kommunikációk, mint az Ószövetségben, ennek meg is lett az eredménye, az elmúlt kétszáz évben, olyan karizmatikus vezetők nőttek ki, akik érdekes módon teli vannak pénzel, és a hívek fetrengenek a földön, össze vissza hablatyolnak, csak éppen senki sem fordít, vagy ha igen, akkor mennyire hitelesen? Véleményem, hogy óva intek mindenkit a karizmatikus gyülekezettől, ezen az oldalt is nem egyszer fenyegettek már perrel, és ha jól emlékszem pont a felettem író kedves gyülis egyén, na most gondoljátok el, Jézus meghalt a kereszten, vállalta a megalázást, és hogy megverték, majd megbocsájtásra kérte az Atyát a gyilkosaival szemben, ezek a karizmatikus gyülekezetek, meg perrel fenyegetnek, mert nem értesz velük egyet, vagy a becsületüket sértettnek tartják, mit gondoltok, gondolsz, hogy illeszkedik ez a Jézusi lelkülethez ? Jézus, vagy a tanítványok, mikor rohantnak volna az államhatósághoz, a világhoz amely megvette őket, hogy pert akarjanak másokra aggatni ? Minden fa a gyümölcséről mutatkozik meg, és én személyesen tapasztaltam, ahogy ezek a csodás nyelveken szóló fák, ontották magukból a gonoszságot, és a fenyegetést.
2017. márc. 1. 23:12
 10/37 anonim ***** válasza:

Isten,minden "lelkiajándékát",így a nyelveken szólást is haszonra adta:Az üdvösség jóhíre átadására.

Az apostolok korában is volt extázis nyelveken szólás,de ezt Pál apostol nem támogatta,de nem is ítélte el,bár óvott attól,hogy bárki használja közösségben,magyarázat nélkül.

Extrém körülmények között ma is előfordul az értelmes nyelvekenszólás ajándéka,de ez ritka jelenség.

2017. márc. 2. 00:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!