Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek a nyelveken...

Mi a véleményetek a nyelveken szólásról?

Figyelt kérdés

2017. márc. 1. 20:37
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem,nem az a probléma a pünkik hablatynyelvével,hogy az valami ördögi jelenség,hanem az az ördögi jelenség,hogy azt,a Szentlélek kiáradásának élik meg,s ezzel a Szentlélek valós ajándékait héttérbeszorítják.

Az extázis bármely formája,megjelenése,örömérzést eredményez,s így az átélője újra,és újra szeretné átélni.Ezt fokozza az az elképzelés,hogy az,a Szentlélektől való betöltekezés.

2017. márc. 4. 17:23
 32/37 anonim ***** válasza:

Én imádkoztam nyelveken. Semmiféle extázissal nem járt. Közben teljes józansággal próbáltam megfejteni, lefordítani magamban, mert 1-1 ismerős szó volt benne, sok olasz szó vagy olaszus hangzású, és én tanultam diákként olaszt. Ennek ellenére nem tudtam lefordítani, csak néha egy-egy szót.

Számomra kicsit kiábrándító volt, mert vártam volna valami elragadtatásos érzést vagy nem is tudom, de semmi, abszolút magamnál voltam és sokszor elfogott a kétely, hogy most én halandzsázok csak vagy ez most valóban a Szent Lélek ajándéka?

Szerintem ha akarnék, most is tudnék nyelveken imádkozni, de már sok éve csak kételkedő hívő vagyok, egy nagyon kemény hitetlen korszak után. Volt, hogy hitetlen korszakomban is próbáltam és akkor is sikerült nyelveken imádkozni...Hát nem tudom. Abszolút bibliai a nyelveken szólás. A földön fetrengés már kevésbé. Én olyan karizmatikus gyülekezetbe jártam, ahol nem volt szokás a földön fetrengés, meg is volt a véleményünk róla. Nyelveken halkan imádkoztunk közösségben, amíg valaki magyarul imádkozott. Érdekes élmény volt, de sokszor kísértett a gondolat, hogy csak halandzsázunk. Igazából nem értem miért kéne ehhez földön fetrengeni?

2017. márc. 5. 00:10
 33/37 anonim ***** válasza:
ui: Örömérzéssel maximum az elején járt, az újdonság varázsa meg minden...Amúgy semmiféle érzelem nem kötődött hozzá.
2017. márc. 5. 00:12
 34/37 anonim ***** válasza:

Máté 6:9 Ti azért így imádkozzatok: Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

How Arrow, szoktad ezt imádkozni? Vagy nem, mert neked Jehova nem atyád?

2017. márc. 5. 13:12
 35/37 How Arrow ***** válasza:

Az Atyának,a Fiúnak, és a SzentLéleknek egy összefoglaló neve az a VAGYOK vagy JHVH.

A Jehova tanuinak az istene az a Jehova nevébe bujt sátán.

Atya-bűnbocsájtó,ítélet végrehajtó,

Fiú-közbenjáró,bűnbocsájtó,ítélő,

SzentLélek-adományozó,megjelentő,közbenjáró. Az ellene való káromlást nem bocsájtja meg senki.

1."Mi Atyánk ki vagy a mennyekbe"

Első és második parancsolat első fele

-2Móz 20:2 Én, az Úr, vagyok a te Istened,...2Móz 20:3 Ne legyenek neked idegen isteneid én előttem.2Móz 20:4 Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, amelyek fenn az égben, vagy amelyek alant a földön, vagy amelyek a vizekben a föld alatt vannak.

2Móz 20:5 Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok,...

2."Szenteltessék meg a te neved."

Harmadik parancsolat-

2Móz 20:7 Az Úrnak a te Istenednek nevét hiába fel ne vedd; mert nem hagyja azt az Úr büntetés nélkül, aki az ő nevét hiába felveszi.

3."Jöjjön el a te országod"

Harmadik parancsolat második fele-

2Móz 20:6 De irgalmasságot cselekszem ezeríziglen azokkal, akik engem szeretnek, és az én parancsolataimat megtartják.

4."Legyen meg a te akaratod mint a menyben ugy a földön is"

Az első három parancsolat összefoglalva.

5."A mi mindenapi kenyerünket add meg nekünk, ma"

Negyedik parancsolat-

.....2Móz 20:9 Hat napon át munkálkodjál, és végezd minden dolgodat;.....

6."És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk azoknak, akik ellenünk vétkeztek"

Ötödik,hatodik,hetedik,nyolcadik,kilencedik,tizedik parancsolat.

7."És ne vigyél minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké"

Istenben való hit és elismerése a mindenhatóságának.

2017. márc. 5. 14:14
 36/37 How Arrow ***** válasza:

"Mi Atyánk"

A Szentlélek ajándéka nem a halandzsa, hanem az amikor megtanít,megértem és elismerem hogy a testvérem(felebarátom) vagy mert egy Atyánk van a "mi Atyánk"

2017. márc. 5. 14:26
 37/37 Luciusszimusz ***** válasza:

Hú, úgy látom ebben a kérdésnben bábeli a zűrzavar. Én keresztényként mindkét oldalon álltam már. Először nem hittem benne, mert azt tanították, hogy már megszűnt, utána azonban ahogyan teltek-múltak az évek, Isten a szívemre helyezte, hogy ez az ige nekem szól: "Akik hisznek, új nyelveken szólnak..." Mivel tudtam, hogy én hiszek, vagyis hívő vagyok, ezáltal az ige alapján tudtam, megerősödött a szívemben, hogy ez az ajándék elérhető a számomra.

A hamis egyházi tanítások alapján azonban a nyelveken szólást úgy képzeltem el, hogy ha majd nyelveken szólok, akkor az olyan nyelv lesz, amit majd más idegen anyanyelvűek megértenek... Ez a hamis hit hónapokig megakadályozott az ajándék átvételében. A legvégén csatolok egy linket az igei bizonyítékokkal, hogy a nyelveken szólás NEM MINDIG érthető emberi nyelv. Szóval vágytam erre az ajándékba, de nem voltam képes még átvenni Istentől. Közben néztem egy videót a nyelveken szólásról. Olyan hablatyolásnak tűnt, gondoltam, biztosan csak hablatyolni kell, hiszen az nekem is megy... Bementem a fűrdőszobába, és elkezdtem én is "hablatyolni". Elég jól sikerült, de ahogyan tovább hablatyoltam, Isten leállított. Tudtam, éreztette, hogy ez az egész nem Tőle van, ez csak az én emberi, testi próbálkozásom. Amit én műveltem akkor, ott, az a nyelveken szólás meghamisítása volt. A magam példáján megtanultam, hogy ezt az ajándékot rettentő könnyű mímelni, hamisítani.

A fordulat néhány hónap múlva akkor történt, amikora nappaliban ülve, dél tájban újra megjelent a fejemben ez az ige: "Akik hisznek, új nyelveken szólnak..." Most azonban úgy értette meg velem Isten, mint még sohasem. Eszembe juttatta Bábelt. A Bábeli Toronynál, ott, akkor, a nyelvek összezavarásánál egy pillanat alatt sokszáz, sokezer, addig még sohasem létezett nyelv jött létre egy pillanat alatt! Isten megvilágította ezt az igét, és megnyitotta az értelmemet, hogy most először úgy értsem ezt az igét "Akik hisznek új nyelveken szólnak...", ahogyan az írva van. "Új nyelveken" olyan értelemben "új", hogy mindeddig még sohasem létezett, teljesen új nyelven. Amikor ezt így megértettem, abban a pillanatban tudtam, hogyha most kinyitom a számat, és elkezdek beszélni, akkor az egy teljesen új, Istentől frissen kapott nyelv lesz. Megtettem, elkezdtem beszélni, Isten Lelke pedig mellém állt, és éreztem a bátorítását, örömét, hogy végre képes lettem "vízre lépni", és "járni rajta". Én is annyira örültem, hogy percekig csak nevettem, nevettem a saját balgaságomon, hogy hogy nem vettem ezt eddig észre. A nyelveken szólás volt az első Lelki ajándék, amit így képes voltam hittel átvenni. gondolom, sokan gondolják majd, hogy ez az egész csak "bla-bla", én azonban tudom, hogy szilárd igei alapokon állok, és nemcsak nyelveken beszélek, hanem Isten megadta a nyelveken szólás magyarázatát is, és le is tudom fordítani, amikor Isten azt megadja. Tapasztalatból állítom, ez az ajándék ma is elérhető mindazok számára, akik képesek a hitükkel megragadni. Ez az ajándék senkit nem üdvözít, és nem is lesz meg minden hívőnek itt a Földön, de attól még valóságos és hasznos. Küldök egy linket a részletes igei magyarázatokkal mindehhez:

[link]

2020. jún. 14. 21:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!