Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek a nyelveken...

Mi a véleményetek a nyelveken szólásról?

Figyelt kérdés

2017. márc. 1. 20:37
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
29%

"Angyalok nyelve"

Biztosan van olyan is,de ha Isten angyalai szóltak az emberekhez,akkor az,az adott ember anyanyelvén szólt,egyébként adtak volna hozzá tolmácsot,vagy szótárt.

(A mormon mese,csak azoknak hihető,akik hinni akarnak ilyen mesékben,valami érdekből.)

2017. márc. 2. 00:21
 12/37 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy jönnek ehhez a mormonok, Szent Pált idéztem a Szentírásból.

Nem gondolok bele túl sokat az angyalok nyelvébe, valószínűleg csak egy szép költői kép, de nem tudhattam mire gondol a kérdező.

2017. márc. 2. 00:34
 13/37 Molyember ***** válasza:
73%
Attól függ, milyen célt tulajdonítanak neki. Ha csak egy vallás saját, belső ügye, akkor a hívők hisznek, a nem hívők nem foglalkoznak vele. Ha viszont valamiféle bizonyítékként akarják felmutatni, akkor az adott egyháznak mindent meg kéne tennie, hogy tőlük független csoportok is megvizsgálhassák, addig csak kamu.
2017. márc. 2. 03:45
 14/37 FundamentaIista ***** válasza:
67%

Azok akik ezt tanítják 2 féle nyelveket szólást különböztetnek meg a Bibliából.

Az egyik, amikor valaki gyülekezetben nyelveken szól, vagy imádkozik és valaki magyarázza. Ez csak így történhet, tehát úgy nyelveken szólni hogy nincs ki magyarázza nem ajánlatos.

A másik típusú nyelveken szólásról viszont Pál beszél, az egy olyan nyelveken szólás, amivel az ember önmagát építi. Nyilván ezt akkor senki más nem hallja, nem is magyarázzák senkinek, ez csak Isten és ember között zajlik.

Én ismerek olyan embereket, akik rendszeresen nyelveken imádkoznak, amikor egyedül vannak. Nem akarnak senkit sem zavarni, elvonulnak és nyelveken imádkoznak. Azt mondják, hogy ilyenkor a szellemüket építik, egy leírhatatlan érzés az egész.

De ugye Pál azt írja, hogy sokkal inkább szeretné, ha prófétálnának az emberek, mint nyelveken szóljanak, mert aki prófétál az másokat, míg a nyelveken szóló csak magát építi.

Tehát sokkal nagyobb hangsúlyt kéne ez alapján fektetni a prófétálásra, és mégis alig hallunk erről... Mindig a nyelveken szólás a téma. :)

2017. márc. 2. 09:07
 15/37 anonim ***** válasza:
50%

Sziasztok!

Szeretnék én is bekapcsolódni a beszélgetésbe - ha szabad. Én is feltennék egy kérdést: a nyelvek jelül vannak, írja Pál apostol, de kiknek jel a hívőknek, vagy a hitetleneknek?

Üdv. Péter

2017. márc. 2. 09:30
 16/37 pelgrim ***** válasza:
36%

Szerintem az, amit a felekezetek ma nyelveken szólásnak neveznek, nem több mint a csecsemő gagyogása, aki még nem tud beszélni, nem ismeri a szavakat, azok jelentőségét, hangokat ejt ki, de nem képes azokat olyan sorrendbe rakni, hogy azok értelmes szavakká váljanak.

A valódi nyelveken szólás az, amikor valaki olyan tisztán beszél, és beszéde tartalma olyannyira napirenden van, annyira kéznél-fogható, hogy mindenki érti, bármi legyen az anyanyelve. Amikor a hallgatóság nem is a szavakat érti, hanem közvetlen azok mondanivalóját. Ez történt ama nevezetes napon amelyről mi pünkösd vasárnapján emlékezünk meg.

A keleti kultúrákban is létezik egy e-fajta meditáció, amiben ezt a gagyogást gyakorolják. A múlt század egyik legvitatottabb spirituális Mestere Bhagwan Shree Rajneesh efféleképpen szólt erről tanítványaihoz: „Én nem tudom előre megnyitni neked a Mennyek kapuját, hogy te lecsendesedjél. Légy előbb őrült!”

2017. márc. 2. 10:10
 17/37 Pietrosol ***** válasza:
32%

Szia!

János apostol azt mondja, hogy a Szent Szellem-Pneuma Tész Alétheiasz az igazság szelleme. Mi abban az igazság, hogy gulamulakutyuluputyumutty? Jézus Krisztus esszenciája egy vagy több halandzsa mondat lenne?

No, de kérem...!

2017. márc. 2. 10:18
 18/37 FundamentaIista ***** válasza:
100%
Igazad van Péter, és a 3. nyelveken szólás értelmezés, ami egyébként történt a szentlélek kitöltetésekor is az apostolokkal, amikor mindenki a saját nyelvén hallotta őket és ez valóban egy jel volt a hitetleneknek.
2017. márc. 2. 10:54
 19/37 anonim ***** válasza:
3%

A nyelveken szólás az idézett vers alapján az, hogy különböző származású emberek anyanyelvén hirdetik a jóhírt

ezek megszűntek, mert az azonosító jele a keresztényeknek a szeretet,és a teljesség, vagy is a teljes Biblia, elkészült, és több nyelvre le lehet fordítani.

Angyalok nyelve nem ide tartozik.

Pál azért említi, mert példaként hozza fel, hogy ha tudna ilyen nyelvet de szeretet nincs benne, akkor értéktelen felesleges semmit sem érő dolog.

2017. márc. 2. 11:49
 20/37 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Köszönöm a választ. Pál apostol így írja: "a nyelvek tehát jelül vannak, nem a hívőknek, hanem a hitetleneknek; a prófétálás pedig nem a hitetleneknek, hanem a hívőknek." (1Kor 14,22). Nos kézenfekvő kérdés ebben az esetben, ha a nyelveken szólás a hitetleneknek jel, ahogyan az történt pünkösdkor ("mimódon halljuk hát őket, ki-ki közülünk a saját nyelvén, amelyben születtünk" (ApCsel. 2:8)) - akkor ez hogyan egyeztethető össze ezzel a kijelentéssel miszerint "aki nyelveken szól, nem embereknek szól, hanem az Istennek; mert senki sem érti, hanem lélekben beszél titkos dolgokat." (1Kor. 14:2), és azzal, hogy "ha az egész gyülekezet egybegyűl és mindnyájan nyelveken szólnak, bemenvén az idegenek vagy hitetlenek, nem azt mondják-é, hogy őrjöngtök?"? - Jómagam többször megfordultam karizmatikus közösségekben, a Hit Gyülekezetében is, és sajnos pontosan ezt tapasztaltam. Ez bizony nem jel, főképp nem egy hitetlen számára.

Üdv. Péter

2017. márc. 2. 11:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!