Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallási okból szexuális...

Vallási okból szexuális önmegtartóztatásban élő homoszexuális találhat magának hasonlóan önmegtartóztató barátot? - Vagy ez fából vaskarika?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 18. 20:00
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
Ahhoz, hogy legyen egy barátod, akivel megoszthatod az érzéseidet, nem kell összeköltözni valakivel. Pl. egy vallási közösségen belül is sok barátra találhatsz, akik támogatnak is abban, hogy meg tudd tartóztatni magad. Egy ilyen közösség olyan lehet számodra, mint egy nagy család.
2017. ápr. 19. 10:27
 22/42 A kérdező kommentje:

én is szeretném, ha így lenne

de tudod az igazi családot nem tudják idegenek, barátok pótolni

vagy az érzést, hogy valakinek kimondva-kimondatlanul te vagy a másik fele, vagy az az ember, aki nagyon jó barátként végigkíséri az egész életén.

Bűn lenne ez az érzés, ha nem társul hozzá fizikai kapcsolat? - én nem tudok hinni ebben, és nem is ismerek erre vonatkozó tilalmat

2017. ápr. 19. 10:34
 23/42 A kérdező kommentje:
az a baj ezzel az alternatívával, hogy akárhányan szeretnek vagy támogatnak, végső soron mindig kívülálló maradsz, nem tartozol igazán senkihez... a barátok élik a saját magánéletüket nélküled, és ezt nem kérheted rajtuk számon. Nem az ő hibájuk, hogy neked nem lehet...
2017. ápr. 19. 10:44
 24/42 anonim ***** válasza:

@20. Valahol megértelek. Szerintem azért nézz utána ezeknek a dolgoknak, amiket írtam, hátha jó sül ki belőle.

Miután Pál azt is leírta, hogy homoszexuálisok sem mennek be a mennyek országába, ezért biztos, hogy ki lehet ebből is gyógyulni. Nekem úgy tűnik, hogy Te a hívő homoszexuális csoportba tartozol. Mivel pont olyan ember vagy, mint bárki más, így Neked is a Biblia az útmutatód, ha Jézust keresed és a megváltást. HA újjászületsz Jézus vérében, akkor Isten ereje visz végig a megszentelődésben, megtisztulásban. Szívből kell vágyni az Isten bölcsességére és megadja.

2017. ápr. 19. 11:06
 25/42 anonim ***** válasza:
szerintem minden nehézségből ki kell hozni a legjobbat. lehet, hogy Isten azért teremtett téged homoszexuálisnak, és ezáltal sajnos megfosztva a házas élet lehetőségétől, hogy valami más úton indulj el. nem gondolkodtál esetleg missziós munkán vagy önkénteskedésen? akkor bekerülnék egy olyan közösségbe, ami a "családodat" alkotná, és célja is lenne a másságodnak
2017. ápr. 19. 12:32
 26/42 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

"a vallásos emberek gyakran hangoztatják, hogy homoszexuális ember nem lehet vallásos."

Mármint, bizonyos vallások ezt tanítják.

A krisztusi tanok vagy a buddhizmus nem foglalkozik a szexuális orientációval. Miért nem ismerkedsz ezekkel, a helyett, hogy felesleges bűntudatot hordozz magaddal?

2017. ápr. 19. 13:06
 27/42 imakommandós ***** válasza:

@Kérdező

"külső szemlélőként úgysem fogod érteni, hogy miért kételkedem az ilyen jellegű teljes átalakulásban...

ez már-már csoda lenne, nem csak egyszerű megújulás."

Ez az, hogy nem akarja Isten a rosszat javítgatni, újjitgatni, hanem a régit halálba küldeni és Krisztusban teljesen újjat adni.

"Ilyenek voltatok pedig némelyek, de megmosattattatok, de megszenteltettetek, de megigazíttattatok az Úr Jézusnak nevében és a mi Istenünk Lelke által."

Ugyanilyen bűnösökről beszél előtte a Szentlélek mint ami a kérdésben szerepel: "Férfiszeplősítők", "pulyák"...

(I.Kor.6:9-11)

Isten szemében nincs olyan, hogy valaki tanitványnak is meg homoszexuálisnak is vallja magát. Vagy-vagy.(Zsidó 12:14)

A Szentlélek és Jézus neve megmossa, megszenteli, és megigazitja a hívőket, onnantól szentekről beszélünk nem homoszexuálisokról, stb. Ha még homoszexuális, akkor nem szent és az életére nem jött kegyelmi ajándék, hogy normális családi életet élhessen. A legnagyobb mennyei ajándéka Istennek Krisztus, (Róma 8:32), és Vele a Szentlélek. Rajtuk keresztül kap a hívő isteni természetet amely fölött nem uralkodik a bűn és semmilyen tisztátalan indulat ami miatt folyton elesne bűnökben, hanem mindig képes ellenállni és legyőzni minden kisértést. Enélkül tényleg zárdába lehetne csak kibirni, de hiába a zárdában élés, ha a mennyei meghívó nincs az életedben: Krisztus

2017. ápr. 19. 13:57
 28/42 A kérdező kommentje:

#25 De, igen, csakhogy a karitatív munka és a többi nem jelent minden gondra megoldást. Ha pl egy katolikus pap a papi pályára lép, azzal saját döntéséből a magánéletről lemondva a közösségnek szenteli az életét. De ő nyilván így lesz harmóniában önmagával. Ha valaki olyan helyzetben, amikor nem nem akar, hanem nem lehet magánélete, jobb híján a közösségnek szenteli az életét, az nem hoz harmóniát, sőt egy idő után elfáradsz, és azt kérdezed, mi a francnak töröm magam másokért, és honnan szedjek hozzá energiát, mikor én is egyedül élek, mikor hazamegyek, és egyedül fogok meghalni is?...

Nem keresem a kákán is a csomót, csak próbálok rávilágítani a problémára

#26 A hitbéli meggyőződés számomra nem egy kabát, amiből mindet felpróbálom, aztán azt választom, ami kényelmes. Nem X vagy Y vallás tanítása szerint élem az életemet, hanem aszerint a hit szerint, amit belülről fakadóan igaznak hiszek.

#27 Nagyon sokszor hivatkoztok az apostoli levelekre. Tudom, hogy ez a keresztény Biblia része, és tiszteletben tartom, hogy sokak számára irányadó. Én a magam részéről csakis a monoteista vallások közvetlen Istentől származó Kinyilatkoztatásait, így a keresztény Újszövetségből az evangéliumokat, a közvetlenül Krisztustól származó tanítást tartom mérvadónak, az apostoli leveleket csak emberi munkásságnak tartom, nem megfellebezhetetlen igazságoknak.

Annál is inkább, mert az apostoli levelek már egy olyan ősegyháznak a termékei, amiben igencsak erős véleménykülönbségek voltak zsidók és nem zsidók között, és rájuk nyomta a bélyegét a történelmi helyzet is.

2017. ápr. 19. 18:35
 29/42 A kérdező kommentje:

#24, #27 meg vagyok győződve a teljes jó szándékotokról, én is ugyanígy válaszolok, de mégis vitatkoznom kell.

Nem akarom túlragozni a dolgot, de a lényeg, hogy többféle homoszexuális vagy "más" irányultságú ember létezik.

Van, aki totálisan férfias, férfi testben-lélekben, csak közben férfiak vonzzák szexuálisan. Azt gondolom, ők valóban könnyebben tudnának nőhöz közeledni, ha akarnának.

De van, aki testben férfi, de lélekben sokkal inkább hasonlít egy nőre. És -hát, nem tudom jobban kifejezni- de ha egy nővel élne együtt az lelki síkon éppolyan homoszexuális viszonynak minősülne, mint testi síkon az, ha férfival élne együtt. Csiki-csuki.

Az utóbbi kategóriában lévő ember sosem válhat őszintén heteroszexuálissá, és sosem lehetne benne boldog.

És az utóbbi kategóriában nem a szexuális orientáció "megjavítása" a kérdés, hanem az illető teljes egyéniségét, létjogosultságát, üdvözülésre való jogát vitatod el, ha azt mondod, hogy anélkül, hogy heteroszexuálissá válna, nem üdvözülhet.

Egy ilyen ember számára, a maximum, amit megtehet, hogy egyedül él, teljes magányban.

2017. ápr. 19. 19:00
 30/42 anonim ***** válasza:
#19, nagyon logikusan írtad le, köszi :)
2017. ápr. 19. 19:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!