Vallási okból szexuális önmegtartóztatásban élő homoszexuális találhat magának hasonlóan önmegtartóztató barátot? - Vagy ez fából vaskarika?
én is szeretném, ha így lenne
de tudod az igazi családot nem tudják idegenek, barátok pótolni
vagy az érzést, hogy valakinek kimondva-kimondatlanul te vagy a másik fele, vagy az az ember, aki nagyon jó barátként végigkíséri az egész életén.
Bűn lenne ez az érzés, ha nem társul hozzá fizikai kapcsolat? - én nem tudok hinni ebben, és nem is ismerek erre vonatkozó tilalmat
@20. Valahol megértelek. Szerintem azért nézz utána ezeknek a dolgoknak, amiket írtam, hátha jó sül ki belőle.
Miután Pál azt is leírta, hogy homoszexuálisok sem mennek be a mennyek országába, ezért biztos, hogy ki lehet ebből is gyógyulni. Nekem úgy tűnik, hogy Te a hívő homoszexuális csoportba tartozol. Mivel pont olyan ember vagy, mint bárki más, így Neked is a Biblia az útmutatód, ha Jézust keresed és a megváltást. HA újjászületsz Jézus vérében, akkor Isten ereje visz végig a megszentelődésben, megtisztulásban. Szívből kell vágyni az Isten bölcsességére és megadja.
Szia!
"a vallásos emberek gyakran hangoztatják, hogy homoszexuális ember nem lehet vallásos."
Mármint, bizonyos vallások ezt tanítják.
A krisztusi tanok vagy a buddhizmus nem foglalkozik a szexuális orientációval. Miért nem ismerkedsz ezekkel, a helyett, hogy felesleges bűntudatot hordozz magaddal?
@Kérdező
"külső szemlélőként úgysem fogod érteni, hogy miért kételkedem az ilyen jellegű teljes átalakulásban...
ez már-már csoda lenne, nem csak egyszerű megújulás."
Ez az, hogy nem akarja Isten a rosszat javítgatni, újjitgatni, hanem a régit halálba küldeni és Krisztusban teljesen újjat adni.
"Ilyenek voltatok pedig némelyek, de megmosattattatok, de megszenteltettetek, de megigazíttattatok az Úr Jézusnak nevében és a mi Istenünk Lelke által."
Ugyanilyen bűnösökről beszél előtte a Szentlélek mint ami a kérdésben szerepel: "Férfiszeplősítők", "pulyák"...
(I.Kor.6:9-11)
Isten szemében nincs olyan, hogy valaki tanitványnak is meg homoszexuálisnak is vallja magát. Vagy-vagy.(Zsidó 12:14)
A Szentlélek és Jézus neve megmossa, megszenteli, és megigazitja a hívőket, onnantól szentekről beszélünk nem homoszexuálisokról, stb. Ha még homoszexuális, akkor nem szent és az életére nem jött kegyelmi ajándék, hogy normális családi életet élhessen. A legnagyobb mennyei ajándéka Istennek Krisztus, (Róma 8:32), és Vele a Szentlélek. Rajtuk keresztül kap a hívő isteni természetet amely fölött nem uralkodik a bűn és semmilyen tisztátalan indulat ami miatt folyton elesne bűnökben, hanem mindig képes ellenállni és legyőzni minden kisértést. Enélkül tényleg zárdába lehetne csak kibirni, de hiába a zárdában élés, ha a mennyei meghívó nincs az életedben: Krisztus
#25 De, igen, csakhogy a karitatív munka és a többi nem jelent minden gondra megoldást. Ha pl egy katolikus pap a papi pályára lép, azzal saját döntéséből a magánéletről lemondva a közösségnek szenteli az életét. De ő nyilván így lesz harmóniában önmagával. Ha valaki olyan helyzetben, amikor nem nem akar, hanem nem lehet magánélete, jobb híján a közösségnek szenteli az életét, az nem hoz harmóniát, sőt egy idő után elfáradsz, és azt kérdezed, mi a francnak töröm magam másokért, és honnan szedjek hozzá energiát, mikor én is egyedül élek, mikor hazamegyek, és egyedül fogok meghalni is?...
Nem keresem a kákán is a csomót, csak próbálok rávilágítani a problémára
#26 A hitbéli meggyőződés számomra nem egy kabát, amiből mindet felpróbálom, aztán azt választom, ami kényelmes. Nem X vagy Y vallás tanítása szerint élem az életemet, hanem aszerint a hit szerint, amit belülről fakadóan igaznak hiszek.
#27 Nagyon sokszor hivatkoztok az apostoli levelekre. Tudom, hogy ez a keresztény Biblia része, és tiszteletben tartom, hogy sokak számára irányadó. Én a magam részéről csakis a monoteista vallások közvetlen Istentől származó Kinyilatkoztatásait, így a keresztény Újszövetségből az evangéliumokat, a közvetlenül Krisztustól származó tanítást tartom mérvadónak, az apostoli leveleket csak emberi munkásságnak tartom, nem megfellebezhetetlen igazságoknak.
Annál is inkább, mert az apostoli levelek már egy olyan ősegyháznak a termékei, amiben igencsak erős véleménykülönbségek voltak zsidók és nem zsidók között, és rájuk nyomta a bélyegét a történelmi helyzet is.
#24, #27 meg vagyok győződve a teljes jó szándékotokról, én is ugyanígy válaszolok, de mégis vitatkoznom kell.
Nem akarom túlragozni a dolgot, de a lényeg, hogy többféle homoszexuális vagy "más" irányultságú ember létezik.
Van, aki totálisan férfias, férfi testben-lélekben, csak közben férfiak vonzzák szexuálisan. Azt gondolom, ők valóban könnyebben tudnának nőhöz közeledni, ha akarnának.
De van, aki testben férfi, de lélekben sokkal inkább hasonlít egy nőre. És -hát, nem tudom jobban kifejezni- de ha egy nővel élne együtt az lelki síkon éppolyan homoszexuális viszonynak minősülne, mint testi síkon az, ha férfival élne együtt. Csiki-csuki.
Az utóbbi kategóriában lévő ember sosem válhat őszintén heteroszexuálissá, és sosem lehetne benne boldog.
És az utóbbi kategóriában nem a szexuális orientáció "megjavítása" a kérdés, hanem az illető teljes egyéniségét, létjogosultságát, üdvözülésre való jogát vitatod el, ha azt mondod, hogy anélkül, hogy heteroszexuálissá válna, nem üdvözülhet.
Egy ilyen ember számára, a maximum, amit megtehet, hogy egyedül él, teljes magányban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!