Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallási okból szexuális...

Vallási okból szexuális önmegtartóztatásban élő homoszexuális találhat magának hasonlóan önmegtartóztató barátot? - Vagy ez fából vaskarika?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 18. 20:00
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:

köszi

nem az emberi vallási nézetet veszem komolyan, hanem mondjuk úgy, belső indíttatásból egyértelműen a Kinyilatkoztatás álláspontját érzem igaznak a kérdésben, és ott nincs helye amúgy sem fellebbezésnek :D

a kísértés szerintem semmivel sem nagyobb, hiszen a mai világban (sajnos) bármikor büntetlenül és következmények nélkül szexelhetnék is, ha akarnék, de mivel nem tarom helyes útnak, nem teszem.

és nyilvánvalóan csakis olyan emberre tudnék felnézni, és valamilyen szinten "összekötni" az életemet, akit morálisan nagyra tartok, és ennek az is a része, hogy az adott kérdésben egyformán vélekedjünk.

2017. ápr. 18. 20:55
 12/42 Ozcar ***** válasza:
74%
Az szerintem is megnehezíti az önmegtartóztatást, ha a kísértés mindig jelen van, itt gondolok arra, hogy együtt élsz valakivel. A te esetedben szerintem a legkézenfekvőbb lenne, ha egyedül élnél. Pál apostol levelét is olvashatod az 1Korintus 7.rész 5-9 versben. Szerintem jobb neked egyedül élned, ha képes vagy önmegtartóztatni. Nehéz helyzetben van egy homoszexuális, ha Istennek meg akar felelni. Én úgy gondolom, kettő lehetőséged van: felülkerekedsz az érzéseiden, és heteróként élsz, vagy egyedül önmegtartóztatva és Isten útját járva. Önmagában homonak lenni szerintem sem bűn, de a homoszexuális életformát megélni, ami azzal jár, az mindenképpen az.
2017. ápr. 18. 22:07
 13/42 anonim ***** válasza:

szia! minden tiszteletem, hogy ilyen hihetetlen nehéz utat választottál.

egyetértek az előző válaszolókkal, hogy szerintem a lehetetlennel határos lenne a hosszú távú önmagtartóztatás, ha egy hasonló hajlamú emberrel élnél, előbb-utóbb bűnbe esnél. gondolj arra, hogy még a (többségében hetero) szerzetesek sem élnek együtt ellenkező nemű emberekkel, éppen azért, mert tisztában vannak vele, hogy a Sátán a testi vágyaikon át fogja őket kísértésbe vinni.

Szóval szerintem a járható út az vagy az egyedül élés, vagy a másnemű lakótárssal való élet.

2017. ápr. 18. 22:42
 14/42 anonim ***** válasza:

Nehéz út, de akár teljesíthető is, csak hit és akarat kérdése szerintem.

Férfi és női kapcsolatban is létezik olyan, hogy testvéri közösségben élnek (persze nem testvérek), így nincs köztük nemi kapcsolat.

2017. ápr. 18. 23:02
 15/42 anonim ***** válasza:

Ez a bibliai rész jutott eszembe az ötletedről, talán hasznos lehet, ha elmélkedsz ezen:

Példabeszédek 6:27-28

"Vehet-é valaki tüzet az õ kebelébe, hogy ruhái meg ne égnének? Vagy járhat-é valaki elevenszénen, hogy lábai meg ne égnének?"

2017. ápr. 19. 07:16
 16/42 A kérdező kommentje:

ha valakit szeretek, azt óvni akarom a rossztól, azaz már csak azért sem lennék a partnere a bűnben, mert azzal én küldeném őt kárhozatba. ilyet nem csinál az ember azzal, akit szeret

nyilván nem olyannak kezdenék, aki nem bír magával, mert akkor nyugodtan felmehetnék bármelyik meleg társkereső oldalra (vannak), mert bárki megfelelne

a szerzetesekkel kapcsolatban sose értettem, mi is a pláne az önmegtartóztatásban, ha a másik nemtől elzárva élünk? - úgy ez nagyon könnyűnek látszik!

Nagyon könnyű úgy böjtölni, ha nincs otthon kaja, nem erősíti egy cseppet sem a jellemet, az önfegyelmet vagy az akaraterőt, amire az önmegtartóztatás hívatott...

Tudom, és köszönöm, hogy itt valóban egytől-egyig minden válaszoló jószándékkal állt a kérdéshez (bevallom, erre nem is mertem számítani) de ugyanakkor azért gondoljatok csak bele, mit kértek azzal, hogy éljek egyedül. Soha senkinek nem jelenteni semmit, mindig kívülállónak lenni, örömöt-bánatot nem megosztani --- ezt nem kéri Isten senkitől, sőt ellentétes azzal a feladattal, amit az embernek szánt! - Isten csak annyit tilt, hogy férfi férfival háljon, semmi egyebet.

2017. ápr. 19. 09:49
 17/42 anonim ***** válasza:
48%
Jól néznénk ki, ha Jézus elutasítja a homoszexuálist. Az igazi hívővé vált homoszexuális egyetért a Bibliával, tudja, hogy beteg és meggyógyul (ahogy már sokan tették). Így nincs értelme más homoszexuálissal való közös programnak és idővel nem is fog erre vágyni a hívő...
2017. ápr. 19. 09:55
 18/42 A kérdező kommentje:
igen, beteg és meggyógyul - ez pontosan arra értendő, hogy a rossz szexuális vágyaktól Isten képes megszabadítani. De ahogy egy heteroszexuális ember sem fogja (konkrét szexuális érintkezéstől függetlenül sem) ugyanazt a lelki kötődést érzeni egy férfi és egy nő iránt, úgy egy homoszexuális sem. És ebből viszont nem gyógyít ki senkit Isten, valószínűleg azért, mert ez önmagában nem bűn, nem betegség, hiszen ha akarná, megtehetné.
2017. ápr. 19. 10:01
 19/42 anonim ***** válasza:
93%

Akkor másképp fejezem ki magam: a homoszexualitás egy pszichés betegség, vannak pszichológusok, terápiás csoportok, amelyek segítenek kigyógyulni a homoszexualitásból. Youtube-on láttam egy videót, amiben heterók beszéltek, akik a kezelés előtt homok voltak. Most sokuknak felesége és gyermeke van és mind a nőket kívánja. Pál a Római levélben világosan leírja, hogy a homoszexualitás Isten átka, az Isten-tagadás egyik következménye. Sok homoszexuális hívő látta be ezeket, született újjá Jézusban és vált hetróvá. Van, aki kezelés nélkül, Isten erejéből lett leszbikusból heteró ...

Vitatkozni nem szeretnék, mindenki tegye a dolgát belátása szerint.

2017. ápr. 19. 10:14
 20/42 A kérdező kommentje:

külső szemlélőként úgysem fogod érteni, hogy miért kételkedem az ilyen jellegű teljes átalakulásban...

ez már-már csoda lenne, nem csak egyszerű megújulás. De én inkább a közösségnek való megfelelést sejtem mögötte

az Istentagadásról annyit, hogy én sosem tagadtam Istent, jobban hiszek benne, mint sok hetero, mégis ilyennek születtem....

a homoszexuális életvitel, na, az valóban istentagadás, de az nem maga a puszta adott hajlam, hanem a választott út!

2017. ápr. 19. 10:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!