Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit csináljak, ha nem akarok...

Mit csináljak, ha nem akarok bérmálkozó lenni?

Figyelt kérdés
Egyáltalán nem hiszek Istenben, minden be van bizonyítva, hogy hogyan keletkezett a Föld, és ki hiszi el, hogy csak huss és megteremtette Isten az embereket. Anyám azt mondja, hogy ne is mondjam ezt neki, mert ez igaz, és el is mehetek ha nem hiszem el. 14 évesen :). Házosodni se akarok, pláne templomban, én oda se járok. Valami megoldás nincs?

2017. márc. 18. 08:54
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
83%

Ha nem akarsz, nem kötelezhet rá.

Mondd meg a papnak, hogy mi a helyzet, és hogy segítsen anyádnál is.

Apáddal beszéltél már?

Lehet esetleg halasztani egy évet, hátha meggondolod magad.

2017. márc. 18. 13:04
 12/55 anonim ***** válasza:
82%

Egyszerű: Megmondod a családodnak.

Nem tudom, hogy van-e valami előkészítő (mint a reformátusoknál) meg jársz-e rá, de egyszerű: ne járj.

2017. márc. 18. 13:48
 13/55 anonim ***** válasza:
82%

Hittanon elmondják, hogy például ha kényszerítenek a bérmálkozásra, akkor az érvénytelen. Nem tudom, hogy a szüleid ezzel mennyire vannak tisztában. Ha mégis kényszeríteni akarnának rá, mert meggyőződésük, hogy az hitet szül benned, akkor mondd azt nekik, hogy:

-Kényszeríteni akartok arra, hogy ha mégis létezik Isten, akkor hazudjak neki?

A bérmálás szövege:

[link]

2017. márc. 18. 17:46
 14/55 anonim ***** válasza:
81%

#13: akkor jön majd, hogy "amíg az én kenyerem eszed/házamban laksz"...

ezért mondom, hogy beszéljen az apjával.

A sunyi lepontozók pedig gondolkozzanak el, hogy a bérmálkozás ÖNKÉNTES!

2017. márc. 18. 18:35
 15/55 anonim ***** válasza:
55%

Kerdezo, en hittem Istenben es nagy katolikus voltam, sokmindent tudtam a vallasrol (most meg tobbet), bermalkoztam is de vegul sokminenre rajottem h az egesz egy mese amivel manipulalni akarnak es ezeket az emberek talaltak ki. Igaz h nincs minden bebizonyitva de rengeteg be van bizonyitva tudomanyosan es az is h valamibol hogyan lehet semmi. Mar h az elozo valaszolo nem tudja. De persze ahhoz h ilyen dolgokat megertsunk kell tudni tortenelmrol, foldrajzrol, fizikarol stb es vallasrol is. De arrol h huss es lett fold annal nem kell tudomany.

Ahhoz h eselyed legyen h anyud elfogadja ezt, olyan kerdeseket kell tegyel, amire rakenyszerited h gondolkozzon...

Ha kell szivesen tudatok ebben neked segiteni.

Ha szeretned segithetek neked

2017. márc. 19. 02:54
 16/55 anonim ***** válasza:
60%
Hivatkozz arra, hogy a káma szútra mást ír :'DD
2017. márc. 19. 07:14
 17/55 anonim ***** válasza:

"de rengeteg be van bizonyitva tudomanyosan es az is h valamibol hogyan lehet semmi"

Bocs az offért, de ez érdekelne:) Fordítottja is menne? Semmiből valami?

2017. márc. 19. 09:43
 18/55 anonim ***** válasza:

elozo valaszolo, semmi baj. Igen forditottja is menne.

az is fontos, hogy mit ertunk a semmin es mit ert a tudomany is a semmin.

Mivel en nem vagyok ebben jartas es nem vagyok tudos ezert inkabb a forrast mutatom meg honnan lehetseges ez es megnezheted de kell hozza angol tudas is amit en tudok. Van egy konyv amit egy amerikai fizikus meg kozmologus irt:

"Lawrence Krauss: A universe from Nothing"

Nem tudom ha magyarul megvan a konyv de youtubon is van rola szo.

https://www.youtube.com/watch?v=pNwtfE4MquM

Ez magyar felirattal van.

https://www.youtube.com/watch?v=7ImvlS8PLIo

Ez is ugyanaz angol felirattal ami ki van bovitve meg 15 perccel.

2017. márc. 19. 13:51
 19/55 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem meg máshogy fogod látni pár év múlva, és megbánnád, hogy nem részesültél a bérmálás szentségében, Isten létezik, akár hiszel benne, akár nem. Az a baj, hogy most még úgy tűnhet, hogy az egész csak szülői unszolás eredménye, és kényszernek látod, és mint ilyen ellenkezel, ami érhető, de Isten nem akar senkit kényszeríteni, ezért is adott szabad akaratot. 14 évesen nekem sem volt élő hitem, csak egy tényként fogadtam el, hogy van Isten, de ha van hited, akkor ez megváltozik és megtelik tartalommal, onnantól kezdve értelmet nyer minden ima, öröm lesz a templomi esküvő és örülni fogsz annak, hogy részesültél a bérmálásban, ami éppen a Szentlélek ajándéka. Egyénként más is végigjárja ezt az utat, lázadás, ellenkezés, szemebszegülés, bukások, visszatalálás, lehet, hogy neked is be kell járnod ezt.
2017. márc. 19. 14:24
 20/55 anonim ***** válasza:
76%

"megbánnád, hogy nem részesültél a bérmálás szentségében"

Ezt később is lehet pótolni. Hit nélkül viszont nincs értelme.

2017. márc. 19. 15:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!