Ha valamit el akarok érni, akkor csak magamban bízhatok vagy tényleg ott van velem Isten is?
Soha nem volt szerencsés a szerelmi életem, és lehet azért, mert Istentől vártam a segítséget. Kértem, hogy ma történjen valami, vagy valamikor, de semmi. Nem kaptam segítséget. Hiába kértem, hogy jöjjöm össze a dolog a kiszemeltemmel, az mindig mással jött össze.
23L
A kérdésed alapján, valamennyire hiszed hogy létezik,de más oldalról, már nem veszed figyelembe.
Az életünk forrása, nem csoda tévő jó tündér, aki mint valami Dzsin, teljesítenie kell az emberek minden kérését
Vedd figyelembe kérlek, hogy a Teremtőnek is vannak kérései,törvényeket, alapelveket állított fel az emberek számára, ami az életben, ha alkalmaznák, folyamatos boldogság lenne a jutalmuk.
Persze lehet,hogy neked ezt nem mondták,de a párválasztásra is ad tanácsot, amit figyelembe kellene venni. S ha elszeretnél érni valamit, akkor fogja megáldani, ha összhangban élsz a tanácsaival.
Isten nem hagyja jóvá azt a kapcsolatot, ha létre is jön, aminek törvényszegés a vége.
:) Tedd fel magadnak a kérdést:
Mi alapján választok párt magamnak? Biztos,hogy vele fogom le élni az életemet?
Elég jól ismerem ahhoz, hogy közös jövőnk legyen?
Osztozik a nézeteimben?
Te osztozol a nézeteiben? Stb.
Egy hiten van veled?
Ha ezekre nincs pozitív válasz, akkor igazából még nem vagy készen a komoly kapcsolatra.
"Az életünk forrása, nem csoda tévő jó tündér, aki mint valami Dzsin, teljesítenie kell az emberek minden kérését"
Épp az ellentétét írja a Biblia. Hirtelen eszembe jutott Sámson, aki például csak szomjas volt, és inni kért, Isten meg vizet fakasztott neki. De ott van Jézus is, akinek a kérésére öncélú mutatványokat produkált, mint a víz borrá változtatása, vagy a hason csúszók meggyógyítása. Isten segítette nyerni a hadsereget, akinek éppen szurkolt, csak kérni kellett. Mi lett ezzel az Istennel, hogy most itt kell magyarázni a bizonyítványt, hogy ő nem is olyan?
Kövesd azt az életet amiben harmóniát találsz és majd meglátod, Isten nem csak veled lesz, hanem segíteni is fog mindenben.
Csakis így lesz meg minden az életedben, a maga rendje és módja szerint, úgy, ahogy lennie kell, minden csak szépen a maga idejében...
Nem olyan életre szánt minket Isten hogy mindenért könyörögnünk kelljen. A mennyben se fogunk úgy kézen fogva járni vele, hogy közben állandóan mindenért könyörgünk majd.
Könyörgésnek is megvan a helye és módja, de ha harmóniában éled az életed, akkor a könyörgés is, inkább már csak olyan hála-szerű, illendőségbeli cselekedetnek fog számítani.. amilyennek kell is lennie egy könyörgésnek, véleményem szerint..
Az Isten olyasmiben egészen biztos, hogy nem fog segíteni, ami a károdra lenne. Csak abban fog segíteni ami valóban a javadat szolgálja, mivel nagyon szeret, ezért jót akar neked és nem pedig rosszat.
Az emberi vágyakat nem kiélni kell, hanem kordában tartani. Pld. a párkapcsolati vágyakat szeretetben kell tudnunk megélni, és nem pedig önző módon kiélni azokat.
Nem azért nem volt szerencséd, mert Istentől vártad a segítséget, hanem azért mert nem a helyes módon kérted. Az első amit tudnod kell, az hogy Isten nem egy valaki rajtad kívül, Isten az Én Vagyok, a te saját isteni kiléted, a Krisztus benned. Hiába kéred önmagadtól, hogy „ma történjen valami”, ez nem így működik.
A saját isteni kilétedtől bizalommal és hálával, egy örömteli várakozással kell kérni, tudva hogy kívánságod mihamarabb beteljesül. Lásd álmaid párját feléd közeledni, hagyd a részleteket, hogyan-t a mikor-t, a ki-t teljes bizalommal isteni kilétedre. Légy hálás hogy Isten már keze alávette az ügyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!