Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Én olyan szívesen hinnék...

Én olyan szívesen hinnék valamiben de nem tudok?

Figyelt kérdés
Nem tudom más is érzi e ezt az egyetemes magányt mint én pedig mar kinőttem a gyerek korból... ilyenkor szoktak az emberek képzeletbeli barátokat kitalálni mint istenek angyalok és társaik vagy Az Isten... vagy akár az UFOk... vagy bármit vagy bárkit hogy ne legyünk olyan csexettül magányosak. Én még nem találkoztam olyan vallással amit el tudnék hinni. Szerintem az összes ilyesmi a kétségbeesett gyermek énünk megnyugtatására van csak hogy azért mégis csak van odafent valaki (apa vagy anya figura) aki szeret minket úgy ahogy vagyunk... és nem vagyunk egyedül egy olyan világban amit nem értünk és a haláltól meg félünk. A másik ez a minden energia és nagy szeretet energia mindent be rezegtet a másik... semmit mondó... gravitáció is egy nagy energia mégsem nyugtat meg hogy majd ez mindent megmagyaráz hogy kimondjuk a varázs szavakat mint Isten mint Szeretet vagy akármi. Nincs olyan elmélet amit bárki is bizonyíthatóan látott volna amit bárki be tud mutatni hogy tessék itt van itt a bizonyíték... amire meg úgy tünik van bizonyíték mondjuk az evolúcióra őszintén...nem megnyugtató. Az csak azt erősíti hogy az életünk totálisan jelentéktelen minden értelemben. Evolúció elméletnek értelmet adna ha találnánk életet a Földön kívül. Na de arra sincs semmi bizonyíték. Pont ugyan úgy ahogy nincs SEMMIRE. Itt vagyunk ebben a hatalmas sötét univerzumban ezen a parányi sárgolyón bohóckodunk amit bohóckodunk... beszélünk kisebb meg nagyobb marhaságokat vagy elhisszük vagy nem... vagy azt hisszük hogy törzsfejlődés... de egyik se abszolút magyarázat es bizonyíték? ... egyikre sincs.
2017. márc. 16. 18:44
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Eloszor is koszi mindenkinek. Nem tudom mennyire ertelmesen reszleteztem a "kerdest" de megprobalom meg egyszer mashogy kicsit tomorebben. Egyik oldalon all az Istenhit (nekem) teljesen mindegy hogy az egy Isten hit vagy sok kis isten hit vagy angyalok vagy tarot kartya vagy barmi "Foldon tuli" mert nem tudom elhinni hogy ez a"valosag" nem tudom elhinni bar konnyebb lenne hogy ez TENYLEG van. Nem tudom bele altatni magam abba a gondolatba hogy valami josagos figyel oda fentrol. A masik meg a tudomanyos megkozelites meg annyira puritan hogy szen meg viz meg feherjek es ennyi. De ha az is lenne akkor is egyedul vagyunk mert arra sincs bizonyitek hogy lenne elet a Foldon kivul. Az biztos hogy emberbe kodolva van hogy keressen "valamit" ... akik el tudjak hinni hogy van barmi minden hato odafent az azt kereste az az elhiszi es bekeben elvan magaval - de en nem tudom elhinni... meg semmi nem bizonyitja.. aki meg a tudomanyban hisz elérhet egy szintu tudast ami nem megnyugtato egyebkent de akkor is egyedul van az univerzumban mert ufok se jottek meg bizonyithatoan. Szoval szerintem ez a magany erzes ami mozgatja az embert es ki ide lyukad ki ki oda. Egyebkent en elhiszem hogy letezett egy olyan ember hogy Jezus es meg az is elhiszem hogy az tortent vele amit leirtak vagy valami nagyon hasonlo vagyis terjesztett bizonyos elmeleteket es ezert kivegeztek... na de ez is csak olyan mint hogy az okori gorog vagy romai nagy "harcosokbol" legenda lesz mert megirja az Odusszeia vagy megirja ez az amaz es az ugy elburjanzik mert az ember eloszor kegyetlenul elpusztitja majd az egekig magasztalja ugyan azt. Mert ilyen.
2017. márc. 17. 15:26
 12/13 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Egyik tagadhatatlan bizonyíték Isten létezése mellett az, ahogyan Ő átformálja egyik pillanatról a másikra azoknak lelkét és jellemét, akik Hozzá fordulnak őszintén és alázatosan, életük értelmét és célját keresve. Sok ilyen bizonyíték van, emberek, akik totál ellenkezőjükre változnak egyik pillanatról a másikra, majdhogynem visszafordíthatatlanul, noha genetikailag mást "örököltek", mint amilyenné most váltak.

De a fő kérdés nem is annyira az, hogy vannak-e érvek, hanem, hogy Te magad kész lennél-e elfogadni, hogy vannak, nyitott lennél-e rá, ha lennének. Mert az eddigi hozzászólásaidból úgy tűnik nekem, hogy nem is akarod, hogy legyenek... De azt nem igazán értem, hogy miért. Jó ez így, ez a magány? Ha nem, akkor miért nem nyitsz a lehetőségre, hogy LÉTEZIK EGY SZERETŐ ISTEN, aki be akarja tölteni az életedet értelemmel, céllal, és szeretettel. Ahogy Blaise Pascal írta: "Minden ember lelke mélyén egy Isten alakú űr van..."

2017. márc. 17. 16:29
 13/13 anonim ***** válasza:
44%

Josh McDowell: Válaszok a keresztyén hitet vizsgáló nehéz kérdésekre c. könyvéből:

Bizonyítható-e a kereszténység igazsága?

„Ha az igazságról, különösen a vallás igazságáról esik szó, gyakran megkérdezik: „Be tudod bizonyítani, hogy a kereszténység tanítása igaz?” Általában azonban így fogalmazzák meg a kérdést: „Állíthatod-e száz százalékos biztonsággal, hogy a kereszténység tanítása igaz?”

Az első kérdésre ez a válasz: „Igen, be lehet bizonyítani, hogy a kereszténység tanítása igaz.” Ez természetesen nem jelenti azt, hogy mindenki elfogadja a bizonyítékot, akármilyen szilárd bizonyíték is az. A második kérdésre azonban az a válasz, hogy „nem, száz százalékos biztonsággal nem”.

Egyesek úgy érzik, hogy ez a „nem” őket igazolja. A baj csak az, hogy félreértik a bizonyíték természetét. Nem a tökéletes vagy abszolút bizonyosság jelenti a megoldást, ahogyan egyesek hiszik, hanem az a bizonyíték, amely az emberek közös véleménye szerint bizonyosságot ad, vagy ésszerű kétely nélkül elfogadható.

A történelem folyamán ezt tekintették a bizonyítás mércéjének a bíróságokon. Ha a bíró döntésre szólítja fel az esküdteket, akkor nem a bizonyosság, hanem a valószínűség alapján kell dönteniük, ami a feltárt bizonyítékokra épül, nem pedig a bűntény végignézésének bizonyosságára. Ha az esküdtek csak száz százalékos bizonyosság esetén döntenének, akkor sohasem hoznának ítéletet.”

2017. márc. 17. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!