Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Sokan miért szólnak le ha...

Sokan miért szólnak le ha hiszek valamiben?

Figyelt kérdés

Nem értem hogy egyesek miért állítják olyan biztosra hogy semmi nincs az emberen túl, semmi nincs a halál után, semmi nincs a halál előtt és minden ami történt leírható és megfejthető.

Senki nem tudja mi végre vagyunk itt, miért érzékelünk és miért van tudatunk. Sőt, én megmerem azt is kockáztatni hogy még a közelében se járunk a megoldásnak, Stephen Hawking azt mondta hogy közel van a megoldáshoz, azóta eltelt 2 évtized és semmi.

Miért vagyok középkori ha hiszek abban hogy halál után is "megfigyelő" leszek? A tudatom valahol lesz?

Senki nem tud semmit erről, nem hogy bizonyítani, még a feltételezésének az alapján se tudja megfogalmazni senki, mégis úgy okoskodnak mintha a napnál is világosabb lenne minden.

Én hallgatok a saját gondolataimmal inkább, de miért próbálják rám erőltetni az alaptalan materialista felfogásaikat? Miért higgyem el semmi bizonyíték nélkül hogy én is annyi vagyok mint egy darab kő? Csak valami hiba folytán azt hiszem hogy vagyok? Semmit nem tudnak bizonyítani, még a feltételezésük alapját sem tudják, sőt még erre utaló dolgot se tudnak felmutatni. Még annyit sem mint ami egy matematika sejtés alapja lehet.

Akkor miért akarják sokan rám erőltetni ezt a közvetlen környezetemből? Én csak elfogadom hogy semmit nem tudok arról hogy miért vagyok itt, remélek, bízok és úgy hiszek hogy előrébb jussak vele.

2016. dec. 18. 09:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%

Nem kell ide matek, biológia és más tudományok.

A vak is látja, hogy meghalunk. Httől függetlenül.

Hihetsz bármiben. De ne kívánd, főleg ne eröltest, és főleg hogy mások a bizonytalan hitedet kővessék. Bűntetni a másságot meg abszurd.

2016. dec. 18. 09:54
 2/13 A kérdező kommentje:
Én senkire nem eröltetek semmit, az hogy meghalunk az tényleg a napnál is világosabb, de hogy utána mi van az bizonytalan, megint az a akategória amiről senki nem tud semmit, csak erölteti a magáét, honnan lehet tudni hogy a gép nem dob egy új testet a tudatodnak s ennyi? Vagy akármi mást amit a millió egy hit feltételez?
2016. dec. 18. 10:02
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Csak az a baj, hogy a jelenlegi életedben sokan elvárják, hogy valamit tegyél a bizonytalan miatt. És nem csak logikus, egészséges dolgokat.

Tudom mindenki más. Én nem nézem le a hívőket. A máik oldalon is vannak rossz bigottak.

2016. dec. 18. 10:12
 4/13 anonim ***** válasza:
5%

Hogy ebben hiszel ahhoz jogod van.

Hogy rosszul tudod az egy másik dolog.

ezért nem foglak lenézni, mindössze nem értek veled egyet, mert Isten nem mondott ilyet, hogy a halál után, folytatódik az élet olyan módon, ahogy némelyek elképzelik

2016. dec. 18. 10:14
 5/13 anonim ***** válasza:

Az agyak a tartályban gondalat sem bizonyítható, vagy az, hogy valaki álma vagy. Bár szerintem nonszensz.

A komoly őszinte hit pedig kihat rád.

Persze attól mert valaki halhatalannak hisi magát, még nem lesz gonosz.

2016. dec. 18. 10:15
 6/13 anonim ***** válasza:
85%

living witness az őrtornyot emberek írják.

A Bibbliát mások megint máshogy értik. Miér lenne pont neked igazad?

2016. dec. 18. 10:17
 7/13 A kérdező kommentje:
De ha senki nem tud semmit bizonyítani, még a feltételezésének az alapját sem, akkor hogy jössz ahhoz hogy valakinek azt mond hogy téved?
2016. dec. 18. 10:19
 8/13 anonim ***** válasza:
85%
Van az a típus is aki szerint jó poén a barátnő szájába hányni. Nem velük kell foglalkozni.
2016. dec. 18. 10:23
 9/13 imakommandós ***** válasza:
5%

"Akkor miért akarják sokan rám erőltetni ezt a

közvetlen környezetemből?"

Sokan úgy gondolkodnak, hogy nem bizonyitható dolgokban mindig annak van igaza akinek a szava erősebb. De Isten szava a legerősebb. Mert Ő az egész fizikai világot a szavával tartja fenn. :)

A quantum fizika addig már eljutott, hogy 5 nanometer alatt nem érvényesek Newton fizikai törvényei, és a legkissebb részecskéknek, a quarkoknak az alapja: rezgések. Végső soron igaza van a Zsidókhoz írt levélnek, mert az anyagot rezgések tartják össze. :)

A materialista barátaid tévednek amikor azt hiszik, hogy a világunk alapja az anyag. A világunk alapja hang.

Ez az az ősi hang, ami kimondta, hogy "legyen"...:)

A világban lévő anyag és a mi életünk is Istentől származik.

2016. dec. 18. 11:19
 10/13 anonim ***** válasza:
Mert a hit nem egyenlő az igazsággal. Az emberek többféleképpen hisznek, de az igazság egy.
2016. dec. 18. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!