Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Sokan miért szólnak le ha...

Sokan miért szólnak le ha hiszek valamiben?

Figyelt kérdés

Nem értem hogy egyesek miért állítják olyan biztosra hogy semmi nincs az emberen túl, semmi nincs a halál után, semmi nincs a halál előtt és minden ami történt leírható és megfejthető.

Senki nem tudja mi végre vagyunk itt, miért érzékelünk és miért van tudatunk. Sőt, én megmerem azt is kockáztatni hogy még a közelében se járunk a megoldásnak, Stephen Hawking azt mondta hogy közel van a megoldáshoz, azóta eltelt 2 évtized és semmi.

Miért vagyok középkori ha hiszek abban hogy halál után is "megfigyelő" leszek? A tudatom valahol lesz?

Senki nem tud semmit erről, nem hogy bizonyítani, még a feltételezésének az alapján se tudja megfogalmazni senki, mégis úgy okoskodnak mintha a napnál is világosabb lenne minden.

Én hallgatok a saját gondolataimmal inkább, de miért próbálják rám erőltetni az alaptalan materialista felfogásaikat? Miért higgyem el semmi bizonyíték nélkül hogy én is annyi vagyok mint egy darab kő? Csak valami hiba folytán azt hiszem hogy vagyok? Semmit nem tudnak bizonyítani, még a feltételezésük alapját sem tudják, sőt még erre utaló dolgot se tudnak felmutatni. Még annyit sem mint ami egy matematika sejtés alapja lehet.

Akkor miért akarják sokan rám erőltetni ezt a közvetlen környezetemből? Én csak elfogadom hogy semmit nem tudok arról hogy miért vagyok itt, remélek, bízok és úgy hiszek hogy előrébb jussak vele.

2016. dec. 18. 09:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Egóból.
2016. dec. 18. 13:01
 12/13 anonim ***** válasza:
8%

Nem erőltetünk semmit.szabad akaratod van

A Bibliában a Teremtő nem hazugságokat írt le.

S mivel minden úgy történik, ahogy Ő megmondta, ezért lehetünk biztosak abban, amit Isten mond erről is.

Így nem vagyunk bizonytalanságban, tudatlanságban.

A halál után nincs semmi, mert a büntetés a halál, vagy is méltatlan az élet ajándékára. Esetleg a megváltás által feltámadásban részesülhet, Krisztus ezer éves uralma alatt.

Vegyük Ábrahámot vagy a régi hűségeseket.

Ezt írja a szent írás:

(Héberek 11:13) 13 Hitben haltak meg mindezek, bár nem kapták meg az ígéretek beteljesedését, . . .

Vagy is nem éltek tovább, de annyira erős volt a hitük, hogy kitartottak, ás előre látták azt, vagy is elhitték, hogy biztos úgy lesz, ahogy Isten megígérte.

2016. dec. 18. 16:31
 13/13 anonim ***** válasza:

"egyesek miért állítják olyan biztosra hogy semmi nincs az emberen túl, semmi nincs a halál után"

NEM ezt mondják!

Azt mondják, hogy VALÓSZÍNŰLEG nincsen ott semmi.

"semmi nincs a halál előtt"

Születés előtt?

Hemzsegnek a hibák az írásodban. Miért nem olvastad át? Nagyon zaklatott vagy?

"és minden ami történt leírható és megfejthető."

Mert ez elég jó eséllyel így is van.

"megmerem"

Khm... megmerni a levest lehet.

"azt is kockáztatni hogy még a közelében se járunk a megoldásnak, Stephen Hawking azt mondta hogy közel van a megoldáshoz, azóta eltelt 2 évtized és semmi."

Mármint TE nem mész utána a friss tudományos híreknek?

Na, az már a te bajod.

Amúgy szerinted mi a "megoldás"?

"Miért vagyok középkori ha hiszek abban hogy halál után is "megfigyelő" leszek? A tudatom valahol lesz?"

Mert akkor hittek ebben. Ma már ez erősen butaságnak tűnik.

"miért próbálják rám erőltetni az alaptalan materialista felfogásaikat?"

Mi köze a materialistának az ateistához? Jó lenne, ha legalább utána néznél annak, hogy mivel, kivel vitatkozol.

"Miért higgyem el semmi bizonyíték nélkül hogy én is annyi vagyok mint egy darab kő?"

Talán, mert ugyanabból az anyagból vagy?

Amúgy NEKED miféle bizonyítékod van bármi másra?

"Én csak elfogadom hogy semmit nem tudok arról hogy miért vagyok itt, remélek, bízok és úgy hiszek hogy előrébb jussak vele."

Na látod... a tudósok NEM fogadják el ezt. Ők keresnek és kutatnak, és egyre előrébb vannak.

TE pedig honnan tudnád, hogy előrébb vagy-e most, ha még azt sem tudod, hogy régen hol voltál?

2016. dec. 18. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!