Én olyan szívesen hinnék valamiben de nem tudok?

Amit érzel, az normális, az ember ösztönösen, tudat alatt keresi az Istent, mert szüksége van rá, mert bele van kódolva.
ha hinni akarsz valamiben, az nagyon jó, hisz vágysz az igazságra, keresed az igazságot.
de a hit nem úgy működik, hogy eldöntöd: mától hiszek, és kész. Nagy meló ez. nagy nyitottságot igényel, hogy valóban fel tud ismerni az igazságot.
Ha van valami kérdésed, nyugodtan rám írhatsz, megpróbálok választ adni rá :) 21L, katolikus

Igen kedves kérdező,nagyon jól látod a problémát,hogy az ember magányos Isten nélkül.Mert hiába vesznek körül minket segítőkész barátok,remek családtagok,az ember mégis azt érzi,hogy valami,vagy valaki hiányzik az életéből.
A legnagyobb problémánk nekünk embereknek az,hogy Ádám és Éva bünbeesése miatt elvesztettük a kapcsolatunkat Istennel.
De ismét lehetőségünk nyílt arra,hogy a Teremtőnkel kapcsolatba kerüljünk,mégpedig Jézus Krisztus által.
Mert Jézus Krisztus volt az,aki emberi testet vett fel,eljött közénk,magára vette a mi büneinket és meghalt értünk.
Hogy ha valaki hiszen Őbenne,el ne vesszen,hanem örök élete legyen(János evangéliuma 3/16)
Tehát Ő az egyedüli út Istenhez.Nincs más út.Csak Jézus Krisztus által válhatunk elfogadhatóvá Isten előtt.Jézus minden emberért elvégezte az Ő keresztáldozatát,de valaki elfogadja,valaki pedig nem fogadja el.
Én is azt mondom neked,hogy ne a vallásokban higgy,ne az energiában higgy,ne az ufókban higgy,hanem Jézus Krisztusban higgy.
Természetesen tapintható,megfogható bizonyítékot senki sem fog tudni neked mutatni.

Szerintem olyan nincs, hogy egy ember semmiben sem hisz, mindenki hisz valamiben.
Vallásokban, hogy nem hiszel, ez szerintem teljesen rendben van. Nem is szabad vallásokban hinni.
Hinni szeretnél egy fenti "apukában"? Szerintem ez lehetne a ki indulási pont. Mert egyébként van ilyen fenti "apuka", aki nagyon szeret téged. Tényleg van, csak ezt a különböző vallások tévesen mutatják be, mert az igazi fenti "apuka" az valóban nagyon szeret téged, olyannak amilyen vagy.
Valójában ez az igazi hit, amikor elhisszük, hogy valóban szeret bennünket az Isten, de nem úgy ahogyan a vallások ezt bemutatják, hanem úgy, ahogyan a lelkiismereteden keresztül meg tudod őt ismerni.
Nos ismerd meg az igazi apukádat, aki "fentről" való, és aki nagyon szeret téged.
Ehhez egy kis segítség, itt olvashatsz részletesen erről:
"Én, Jézus semmilyen hatalmaskodó, büntető istennel nem vagyok azonosítható!
Milyen isten az, aki a bajban lévő, bűneit megbánó, lelkében beteg embert eltaszítja magától?
Hát nem azt mondtam, hogy a betegeknek van szükségük az orvosra, nem pedig az egészségeseknek? Hát nem azt mondtam, hogy nem elítélni, hanem megtartani, szolgálni jöttem a világba?
Hát nem azt mondtam, hogy minden bűn és káromlás bocsánatot nyer?
Hát nem azt mondtam, hogy irgalmasságot akarok, nem pedig áldozatbemutatást?
Hát nem azt mondtam, hogy az Emberfiának hatalma van a bűnök bocsánatára?
Hát nem azt mondtam, hogy nem hétszer, hanem hetvenhétszer hétszer kell megbocsátanotok egymásnak?
Hát gyilkosaimért nem így imádkoztam, hogy bocsásd meg nekik Atyám, mert nem tudják, hogy mit cselekednek?
Hát nem azt mondtam, hogy utána megyek minden elkóborolt bárányomnak, és a nyakamba veszem, úgy viszem haza?
Hát nem azt mondtam, hogy gyertek hozzám mindnyájan, kik az élet terhétől megfáradtatok, megenyhítelek titeket?
Hát nem azt mondtam, hogy Én vagyok az Út, az Igazság, és az Élet, és aki Bennem hisz, az nem lát halált sohasem?
Hát nem azt mondtam, hogy úgy szeressétek egymást, ahogy Én szerettelek titeket?
Hát nem azt mondtam magamról, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű?
Bizony kedves kis Barátom, ezeket mind Én, Jézus mondtam, hogy tudatosítsam bennetek egy örökkévalóságra azt, hogy az Isten maga az irgalmas szeretet."

Kérdező: elég értelmes vagy, hogy még nem szippantott be a vallás vagy az ezotéria. De már kerülget.
Most TE döntöd el, hogy engedsz a csábításuknak - vagy megpróbálsz normálisan gondolkodni.
TÉNYLEG szükséged van arra, hogy valaki irányítson?
Vagy te magad is képes vagy irányítani a saját sorsod?
Szerintem inkább a tudományt kéne jobban megvizsgálnod, és mindjárt jobban éreznéd magad a világban.

A tudomány csak az értelemnek kívánatos, de ugyanolyan űr van az előző militáns ateistában is mint minden Isten nélküli emberben.
Jézus viszont nem hazudott, hanem valódi Vigasztalót igért a benne hívőknek mielőtt elhagyta volna ezt a világot. Jézus a megváltónk, és általa egy olyan személy lakik a hívőkben aki betölti azt az otthontalan érzést amiről beszélsz kérdező. Nem csak magányosak az emberek Isten nélkül, hanem elveszettek is. Engedj Jézus hívásának, mert Ő az elveszettekért jött. Mint jó pásztor a gyöngéknek és a megviselteknek az erőssége, és mindenkinek az egyetlen oltalma a halál ellen.

Szia
Sok hasznos dolgot írtak neked a fölöttem hozzászólók. Tényleg úgy lettünk teremtve, hogy szükségünk van a Teretnőnkkel ápolt bensőséges kapcsolatra. De akik hisznek Isten létezésében, nem biztos, hogy ismerik is őt. Csak azt hidd el Istenről, aminek alaposan utájársz, és személyesen győződöl meg róla, mert a hit, a Biblia szerint "dolgok biztosítékon alapuló várása" a Zsidók 11:1 szerint.
Olyan ez, mint az az ember, aki úgy nőtt fel, hogy nem ismeri a szüleit: egész éleetye alatt szeretné megismerni őket, hogy kérdéseket tegyen fel nekik...
Cselekedetek 17:24–27
Az Isten, aki alkotta a világot, és mindent, ami abban van, mivel ő égnek és földnek Ura, kézzel készített templomokban nem lakik, sem emberi kezek nem szolgálják ki őt, mintha szüksége volna bármire is, hiszen ő ad mindenkinek életet, leheletet és mindent. És e g y emberből alkotta az emberek minden nemzetét, hogy lakjanak a föld egész színén, és kiszabta a meghatározott időket és az emberek lakásának megállapított határait, hogy keressék az Istent, sőt, tapogatózva keressék őt, és meg is találják, bár a valóságban nincs messze egyikünktől sem.
Kérlek hidd el, nincsen az ember életében nagyobb kincs, mint amikor bensőséges kapcsolatban lehet a Teremtőjével :-)
Akkor az ember egész élete áldásos, olyan belső békével rendelkezik, amely átsegíti az élet összes nehéz, problémás helyzetén - mert SOHA nincsen egyedül: „Semmi esetre sem hagylak cserben, és el sem hagylak semmiképpen.” írja a Héberek 13:5
El tudod ezt hinni?

"Csak azt hidd el Istenről, aminek alaposan utájársz, és személyesen győződöl meg róla"
Ha ez így lenne, akkor lenne talán 100 ember a Földön, aki hisz benne.
Amúgy: győződsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!