A Biblia meghatározza hogy az egyes bűncselekményekért milyen büntetést kell adni, vagy csak annyit közöl hogy mi bűn, de a büntetés mértékét a társadalomra bízza?
Kedves Kérdező:
Az ember tökéletlen, és bizony aki azt állítja, hogy bűntelen az hazudik.
Ám egy kereszténynek a hazugság olyan bűn, amiért ki is közösíthetik, ugyan is az Isten ellenségének módszerével él, és Istennél nincs kis bűn vagy nagy bűn, és kegyes hazugság sincs, a hazugság nem lehet kegyes.
(Kolosszé 3:8–10) . . .. 9 Ne hazudjatok egymásnak. Vetkőzzétek le a régi egyéniséget a cselekedeteivel együtt, 10 és öltsétek magatokra az új egyéniséget, amely pontos ismeret által újjátétetik Annak képmása szerint, aki teremtette.
(Jakab 3:14, 15) . . ., és ne hazudjatok az igazság ellen. 15 Ez nem a felülről jövő bölcsesség, hanem földi, állatias, démoni.
(Efézus 4:25) 25 Ennélfogva most, hogy levetettétek a hazugságot, igazat mondjon mindegyikőtök a felebarátjának, mivel egymáshoz tartozó tagok vagyunk.
(Jelenések 21:8) . . .és az összes hazug osztályrésze a tűzzel és kénnel égő tóban lesz. Ez jelenti a második halált.”
"Nagyon rosszul tudod. Zsidók és keresztények szerint is az ószövetség Isten szava, nem emberi iromány. "
És ki vetette papírra? Olvasd már el, amit írtam. Kb. ugyanezt. Ihletettség
"Tehát azt mondod akik a btk-t írták Isten ihletése alatt cselekedtek?"
Erről már írtam, hogy ez egy körülményesebb téma. Könyörgöm, olvasd már el, miket írtam (9-es válasz vége). Vagy csak kötekedni akarsz?
Megkérdezhetem, hogy keresztény vagy, vagy ateista?
Nem hazudok, nem vagyok féltékeny, és irigy sem.
Tökéletlen ember vagyok, de ilyeneket nem teszek, mert nincs rá okom és lehetőségem sem, kerülöm a nem tiszta helyzeteket, és ha fájdalmat okozok ezzel másnak akkor is igazat fogok mondani, hiszen a lelkiismeret az enyém, és nem szeretnék rosszul aludni, sem Istennek nem szeretnék bánatot okozni.
Vannak helyzetek, amikor rosszul esnek dolgok, amikor sértegetnek, vagy valami nem sikerül, de minden helyzetből a legjobbat kell kihozni, hogy Istennek szerezzek dicsőséget azzal, hogy alkalmazom a tanultakat.
S bizonyos ideig "haragszik" is az ember, de nem szabad engedni, hogy a harag átmenjen a másikra napra, hanem mielőbb rendezni kell magaddal, és azzal akire haragszol, illetve Istennel.
(Efézus 4:26, 27) 26 Haragudjatok, ámde ne vétkezzetek; ne menjen le úgy a nap, hogy ingerültek vagytok, 27 és az Ördögnek se adjatok helyet.
Az ördögnek szerzünk örömet, ha a haragunkat átvisszük a másik napra, amely gyökeret verhet, és elmérgesedhet.
"És ki vetette papírra? Olvasd már el, amit írtam. Kb. ugyanezt. Ihletettség "
Az Ószövetségben olvasható büntetéseket emberek találták ki vagy Isten parancsa? Téged is arra kérlek hogy ne beszélj mellé mert nem szeretem.
Meghatározza. Az Ószövetségben ezt a Törvény elég részletesen írta, az Újszövetségben azonban ez jóval egyszerűbb. Pál apostol írja a rómabeliekhez írt levélben: "Mert a bűn zsoldja halál; az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk Krisztus Jézusban." (Rm 6:23)
Ennél egyszerűbben nem közölheti.
a 3-as válaszom arról szól, hogy a magukat keresztényeknek valló vallásokban, nem alkalmazzák a Bibliában leírt elvárásokat, ami egy keresztény helytelensége esetében járna, s ezt a könyörületre hivatkozva teszik, ám akkor az első keresztények könyörtelenek voltak ezzel az erővel, mert bizony repült a gyülekezetből az aki parázna hazug, gyilkos vagy bármi ilyen halálos bűnt követett el. s akkor jöhetett vissza ha rendezte az életét.
Isten nem könyörtelen, de a büntetés fegyelmezés céljából van, nem haragból, vagy gyűlöletből.
Nincs elrettentő fegyelmezés hanem szabadon élhetik a helytelen életüket Jézus halálára hivatkozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!