Mi a különbség a katolikus és a református között?
Nem vak vagy, csak buta egy kicsit.
Nem szobrok előtt térdelnek le a katolikusok, hanem az Eucharistia előtt, amiről Jézus azt mondta:
"Mert az én testem igazi étel, és az én vérem igazi ital."
"Vegyétek és egyétek, ez az én testem!"
"Vacsora közben kezébe vette a kenyeret, megáldotta, megtörte és ezekkel a szavakkal adta nekik: „Vegyétek, ez az én testem.”"
A protestánsoknál is ugyan úgy van kereszt, sőt néhány protestáns felekezetnék corpus is van rajta.
A 10-es hozzászóló és aki letérdelt a Mária szobor előtt, és térden körbecsúszkálta. Nem zárja ki az egyik a másikat, lehet mindkettő az :)
Tudtommal egyedül a Szent lépcsőn kell térdelve menni, de ez utóbbiba felesleges ennél a kérdésnél belemenni, mert nagyon offolás lenne. Valamint ha úgy akarok imádkozni Istenhez, akkor itthon is akár letérdelhetek. De ez szintén más kategória, mint amit 10es vagy te említettél.
Amilyen a vezető, olyan a népe is (tisztelet a kivételnek). Ez a kép alapján vitathatatlan, hogy az egyházfő is bálványimádó, és a Katolikus egyházban megtűrik és próbálják kimagyarázni a bálványimádást:
Sanyi bácsi, mit keres a Zsinagógában, kipában? Vajon nem tudja, hogy Jézus nem nézi jó szemmel a régi, áruló népet? Érdekes, tudtommal, egy hithű kereszténynek, semmi keresnivalója sincs egy zsinagógában, ja várj, már tudom. Sanyi bácsi nem szobrok előtt mutatja be a bálvány imádatát, hanem a Zsidó nép előtt, akik most emberek ezreit mészárolják le napjainkban is, a béke nevében.
Itt Sanyink éppen Trumot bálványozza:
@ előző
Ne butáskodj ilyen bagatell példával. Az első keresztények zsidók voltak, Jézus is zsidó volt és zsinagógába is járt.
Érdekes a felfogásod imakommandós, bálványimádással vádolod a pápát és a katolikusok túlnyomó többségét.
Tessék egy video is a Trumpot bálványozó kép mellé:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!