Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a különbség a katolikus és...

Mi a különbség a katolikus és a református között?

Figyelt kérdés

2017. márc. 6. 20:16
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
34%

Nem vak vagy, csak buta egy kicsit.

Nem szobrok előtt térdelnek le a katolikusok, hanem az Eucharistia előtt, amiről Jézus azt mondta:

"Mert az én testem igazi étel, és az én vérem igazi ital."

"Vegyétek és egyétek, ez az én testem!"

"Vacsora közben kezébe vette a kenyeret, megáldotta, megtörte és ezekkel a szavakkal adta nekik: „Vegyétek, ez az én testem.”"

A protestánsoknál is ugyan úgy van kereszt, sőt néhány protestáns felekezetnék corpus is van rajta.

2017. márc. 6. 22:27
 12/34 anonim ***** válasza:
57%
11-es, ne haragudj, de nincs igazad. Sokáig katolikus voltam, és megtapasztaltam, hogy sajnos nagyon sokan tudatlanul letérdelnek a szobrok előtt. Amikor Medjugorjében jártam és egyik zarándoktársam letérdelt Mária szobra előtt, körbement térdelve (!!!), később rákérdeztem, és csodálkozásomra azt válaszolta, hogy Máriát nagyon szereti, kért tőle valamit, ezért térdelt le. Na, ki volt a buta?
2017. márc. 6. 22:36
 13/34 anonim ***** válasza:

A 10-es hozzászóló és aki letérdelt a Mária szobor előtt, és térden körbecsúszkálta. Nem zárja ki az egyik a másikat, lehet mindkettő az :)

Tudtommal egyedül a Szent lépcsőn kell térdelve menni, de ez utóbbiba felesleges ennél a kérdésnél belemenni, mert nagyon offolás lenne. Valamint ha úgy akarok imádkozni Istenhez, akkor itthon is akár letérdelhetek. De ez szintén más kategória, mint amit 10es vagy te említettél.

2017. márc. 6. 22:42
 14/34 imakommandós ***** válasza:

Amilyen a vezető, olyan a népe is (tisztelet a kivételnek). Ez a kép alapján vitathatatlan, hogy az egyházfő is bálványimádó, és a Katolikus egyházban megtűrik és próbálják kimagyarázni a bálványimádást:

[link]

2017. márc. 6. 23:19
 15/34 anonim ***** válasza:

[link]

Sanyi bácsi, mit keres a Zsinagógában, kipában? Vajon nem tudja, hogy Jézus nem nézi jó szemmel a régi, áruló népet? Érdekes, tudtommal, egy hithű kereszténynek, semmi keresnivalója sincs egy zsinagógában, ja várj, már tudom. Sanyi bácsi nem szobrok előtt mutatja be a bálvány imádatát, hanem a Zsidó nép előtt, akik most emberek ezreit mészárolják le napjainkban is, a béke nevében.

2017. márc. 6. 23:31
 16/34 anonim ***** válasza:

Itt Sanyink éppen Trumot bálványozza:

[link]

2017. márc. 6. 23:37
 17/34 imakommandós ***** válasza:

@ előző

Ne butáskodj ilyen bagatell példával. Az első keresztények zsidók voltak, Jézus is zsidó volt és zsinagógába is járt.

2017. márc. 6. 23:39
 18/34 imakommandós ***** válasza:

@16

ez megint gyerekes.

2017. márc. 6. 23:41
 19/34 anonim ***** válasza:
imakommandós, nagyon megy ilyenkor a magyarázkodás, néha még egy-két per is belefér nálatok a Jézusi szeretetbe, az is érdekelne, hogy Jézus aki agyonvertek, megfeszítettek, mikor ment az államhatóságokhoz perelni azt, aki esetleg megsértette őt? Tudsz mutatni erre példát a Bibliából ? Érdekes, hogy Sanyi bácsi Trump zászlóval pózol, és Amerika vissza állítását szeretné, tisztában vagy vele, hogy Trump a négereket, és egy csomó mexikóit olyan eszközökkel tervezi eltávolítani, amit még a világ előtte nem látott? Vagy azzal, hogy Trumpnál szélsőségesebb, és elborultam elmeállapotú ember, a teljes történelem során nem élt? El kellene lassan a saját házatok táján söprögetni, mert ezek a gyenge kitérő válaszok csak a butákat csapják be, akik látják a gyüli igazi arcát, azokat nem lehet. Nem egy rejtett kamerás imakommandót láttam, ahol kiátkozás történt, mindenféle átkokat szórt a gyüli azokra az emberekre, akik valamiféle ellentétben voltak veletek. Hol vannak a vasárnapi fetrengések? Hogy van az, hogy ami 10 éve ment a műsorban, élőben, ma nem mehet? Nyilván tudod a választ, ez a botrány keltés miatt van, mert keltett nem kicsit, ami szintén Biblia ellenes. Hol vannak a nyelv fordítók ? Ki fordítja a hablatyot? Engem nagyon érdekelne ki hitelesíti a hablatyolást, ki az aki fordítja? Jézust maguk a Zsidók árulták el, és adták halálra, miután a templom kárpitja szétszakadt, onnantól vége volt, minden olyan dolognak, aminek köze van az ószövetséghez, Jézus kijelentette, hogy új szövetséget hozott, szó nem esett arról, hogy az Izraeli nép tovább gyakorolhatja a hitét, mint kiválasztott nép. Valamit ti nagyon, és szándékosan félre magyaráztok, nem meg lepő, hogy te is ilyen zsenge válaszokkal rukkolsz elő.
2017. márc. 6. 23:51
 20/34 anonim ***** válasza:

Érdekes a felfogásod imakommandós, bálványimádással vádolod a pápát és a katolikusok túlnyomó többségét.

Tessék egy video is a Trumpot bálványozó kép mellé:

https://www.youtube.com/watch?v=rM2FMGVCODw

2017. márc. 6. 23:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!