Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti a bibliában, vagy az...

Ti a bibliában, vagy az evolúcióban hisztek, és mi a véleményetek róluk?

Figyelt kérdés
Szerintem a biblia egy nagy mesekönyv. Az evolúcióra sokkal több bizonyíték van, bár olyat is olvastam, hogy valaki egyikben sem hisz.

2017. márc. 4. 17:47
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
85%

"Nem lessz poén lelövés mert az evolució ott kezdődik, amikor megjelent az első életforma. De szeretnék majd még ez elébe is menni mert követeli az előzményeket.

Vagy nem jol látom?"

Ezt azzal tudnám neked példázni, mintha te a kezedbe vennél egy könyvet, és elvárnád, hogy a tényleges tartalom előtt az író még külön ecsetelje neked ahogy egy kis magocskából kinő egy fa, majd szép lassan felcseperedik, míg ki nem vágják, majd a papírgyártást, a tinta vegyi összetételét, a könyvnyomtatás történelmét, stb. Nyilván ezek mind szükségesek ahhoz, hogy te itt most a kezedben tarthasd azt a bizonyos könyvet, de ha a téma a könyv maga, akkor abba egyszerűen nem tartozik bele mindaz, amit fent soroltam.

Most képzeld el, hogy mondjuk arról folyik a vita, hogy a regény inkább vígjáték vagy romantikus. Erre te szépen, idézetekkel alátámasztva levezeted hogy mi minden utal a romantikára, és cáfolod hogy vígjáték lenne, majd a képedbe vágják, hogy majd ha azt is levezeted, de tökéletesen pontos dokumentációval, hogy ugyan hogy lesz egy kis magból egy 20 méteres fa, majd akkor talán hinni fognak neked...

Na körülbelül ilyen az, amikor az evolúcióról van szó, és valaki az ősrobbanást akarja számon kérni a másikon.

2017. márc. 5. 16:07
 32/55 Alex Fly ***** válasza:

Mindkettőben.

A Bibliában nem írom le, miért: mást úgy sem győzne meg, vitát meg nem akarok.

Az evolúció működését meg nap mint nap tapasztalhatjuk. Azt viszont nem hiszem, hogy ebben az esetben a reductio ad absurdum célravezető lenne.

2017. márc. 5. 16:08
 33/55 anonim ***** válasza:
72%

How Arrownak:

"Az evolució egy radikális vallás amit tudományos tényként ábrázolnak. "

Nem, az evolúció nem vallás, hanem egy tudományos elmélet, amire számolatlan bizonyíték van! Az ateizmus talán alapulhat hiten, de ezt most nem fejteném ki, miért gondolom így, mert túl hosszú lenne a komment!

A Bibliát egy erkölcst mutató könyvnek is mondhatjuk, emellett történelmet is levezet.

"Az például hogy hogy lett a macskábol kutya arra egyiknek sincs bizonyítéka, mesélni persze lehet."

A macskából sehogyan sem lett kutya ezt nem mondta senki, csak azt, hogy egy távoli közös ősük van szóval nagyon félreértettél valamit!

"Az evolució az ősrobbanásnak az "unokája" "

Ezek elméletek nem emberek, hogy egymás fiai-borjai legyenek!

"A Biblia Isten kinyilatkoztatása." Valóban? És melyiké? De ha már elfogadjuk, hogy létezik valamiféle Isten, akkor mi a garancia rá, hogy az ezer meg ezer "igaznak" nevezett kinyilatkoztatás közül pont az Isten szava, amit te annak gondolsz?

2017. márc. 5. 18:13
 34/55 How Arrow ***** válasza:

Mohamednek

"Nem, az evolúció nem vallás, hanem egy tudományos elmélet, amire számolatlan bizonyíték van!"

Vallás: olyan hit és gyakorlatrendszer,amelynek

segítségével valamely embercsoport az emberi élet

végső kérdéseivel birkózik.

• Tájékozódás a világban

• Közös értelmezési keret az élet értelméről

• Értékekről és normákról

• Elősegítik a társadalmi integrációt, az összetartozás érzését,

közösséget teremtenek

• Legitimálják a fennálló társadalmi rendszert.

Számolatlan bizonyték vagy számtalan?

De meg lehet azért számolni nem?

2017. márc. 5. 19:03
 35/55 How Arrow ***** válasza:
0%

Mohamednek

"A koránban le van írva következetesen, hogyan teremtette Allah a világot"

Meg az is hogy hogy kell elvágni egy nem iszlámot követő embernek a torkát.

Ettöl még az evolució is "számolatlan"szor külömb.

2017. márc. 5. 19:10
 36/55 Mojjo ***** válasza:
87%

Mohamed kicsit... hmm, hogy us fogalmazzak... furcsa. Itt még az evolúció ellen kardoskodik, csalásnak nevezve azt:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

Itt meg már bevédi és azt írja, hogy "számolatlan" bizonyíték szól mellette...

Ez jutott eszembe róla: [link]

2017. márc. 5. 19:18
 37/55 Ozmium42 ***** válasza:
82%

-Az evolúciónak van bizonyítéka

-Ezeket majd megvizsgáljuk menyire igaz és menyire dogmatikus

Figyelj, abban sem vagyok biztos, hogy ugyanazt értjük a szó alatt. Szaporodnak, mutálódnak, szelektálódnak az élőlények? Ennyi kell ahhoz, hogy legyen evolúció. Bárminek az evolúciójához ennyi kell, és az élővilágra ez ráillik. Mit vitatsz ezen? Hogy szaporodnak? Hogy mutálódik a DNS-ük? Hogy a környezet szelektálja őket? Itt nincs dogma. Megvizsgálhatod, hogy ezek közül melyik nem igaz.

- neked viszont annyi gerinced sincs, hogy legalább ne hazudj.

- Itt egy vallásfanatikus kijelentés

Legyünk őszinték. Ahhoz, hogy lehazugozzalak, semmilyen világnézetben sem kell fanatikusnak lennem, csak az kell, hogy tetten érjelek.

- Semmilyen macskából nem lett kutya

- Én ezt nagyon jol tudom.

Sejtem, hogy ez szarkazmus akar lenni, de te adtad ezt az evolúció "szájába", noha ilyet az evolúció nem állított, és sehogy nem is következik belőle. Ezt kellene tudnod nagyon jól.

- és semmi köze az evolúciónak az Ősrobbanáshoz.

- Tényleg nincs köze? Majd kiderítjük mikor az evolucióban haladunk hátrafele hova is érkezünk. Az Ösrobbanáshoz kedves gerinces arany pici bogaram.

Tényleg nincs köze. Az evolúció ott kezdődik, amikor valami szaporodik, mutálódik és szelektálódik. Nem lehet az Ősrobbanásig visszavezetni. Az élet keletkezéséig lehet levezetni, de addig is csak úgy, hogy nem az evolúció magyarázza az élet keletkezését, hanem az előzi meg.

- Radikális vallásod is csak neked van, mert azt se vagy hajlandó elhinni, amit letesznek az orrod elé.

- Semilyen vallást nem képviselek és egy egyházhoz vagy valláshoz sem tartozok. Épp azt fogom majd szétszedni amit az orrom elé letesznek.

Jó, rendben, te csak hobbiból vagy kreacionista, nem hiszel semmilyen természetfeletti izében, aminek az önkénye felülírja a világ megszokott működését, és akinek annyira görcsösen próbálsz megfelelni, hogy inkább a tudományos álláspontnak mész neki. De akkor mi ez a vagdalkozás az evolúció ellen macskákból lett kutyákkal, meg ősrobbanásos hablatyolással?

- Inkább bújod azt az egy könyvet, ami sem történelmileg, sem erkölcsileg nem éppen megbízható

- A Darwin könyvére gondoltál amit orrba szájba már 100% cáfolnak.

Elég nehéz lenne Darwin könyvére gondolnom, mert sem történelemmel, sem erkölccsel nem foglalkozik. Tudománytörténeti érdekesség csupán, hogy ő vetette fel először, hogy a fajok eredete az evolúció, és nem az égi varázsló. Ami mérvadó a témában, az az, ami azóta történt. A DNS felfedezése, a mutációk felfedezése, a fosszíliák megtalálása, az egyre elmélyültebb ismeretek, amik nem hogy orrba-szájba cáfolták volna Darwint, hanem pontosították, de alapvetéseiben bizonyították.

- és erre te vagy az élő példa, aki inkább hazudik és rágalmaz és szalmabábokkal bokszol, hogy a hitét védje.

- Ez inkább a radikális evolució híveire igaz.

Jelen esetben rád igaz. Lásd macskás-kutyás ökörség, meg az ősrobbanás felhozatala, meg az előbbi 100% orrba-szájba cáfolás említése. Azért ha kételkedsz is az evolúcióban (vagy inkább Darwin 150 évvel ezelőtt írt könyvében), az azért meg lehetne, hogy az evolúció az általánosan elfogadott tudományos álláspont, ami nem azért van így, mert orrba-szájba megcáfolták. Hogy számoltad ki ezt a 100%-ot? Ja, talán csak kamuzol.

"Ki az én Istenem?"

Nem tudom, de nem lennék a helyedben.

2017. márc. 5. 20:41
 38/55 How Arrow ***** válasza:

"Nem tudom, de nem lennék a helyedben."

Nem is tudnál mert ettöl vagyunk egyediek.

2017. márc. 5. 21:36
 39/55 anonim ***** válasza:
42%
Én az evolúcióban hiszek. de elviselem ha valaki Istenben vagy Allahban hisz. én se próbálom meggyőzni az evolúciós elméletről és elvárom, hogy engem se próbáljanak meg meggyőzni isten létezéséről.
2017. márc. 5. 22:01
 40/55 anonim ***** válasza:
71%

Az Evolúciós elmélet NEM hit kérdése, hanem elfogadásé.

Lássuk a válaszokat!

"De ha vki úgy gondolja, nem történt meg sem a teremtés, sem az evolúció, akkor szerinte mégis hogyan keletkezett a világ?"

- Kedves Kérdező! Ne menjünk el amellett a tény mellett, hogy az Evolúciós elmélet NEM a Világ keletkezését írja le! :)

How Arrow, # 15, :

"Az evolució egy radikális vallás" - Érdekes, ahogyan a vallásosok az Evolúciós elméletet a vallások szintjére hozzák... mintha titkon tudnák, hogy ez egy sokkal kevésbé megbízható szint...

"A Bibliát egy erkölcst mutató könyvnek is mondhatjuk"

- Ja, aki nem ért velünk egyet, azt kiírtjuk... csodálatos erkölcs :)

"Az például hogy hogy lett a macskábol kutya arra egyiknek sincs bizonyítéka"

- A ROKONSÁG ott van a macskák és kutyák sejtmagjainak mélyén... mint egy könyv, csak ki kell nyitni! Persze ahohy Ozmium Testvér is írja: "Semmilyen macskából nem lett kutya". Mert ez nem így működik.

2017. márc. 6. 00:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!