Ti a bibliában, vagy az evolúcióban hisztek, és mi a véleményetek róluk?
Kérdező: ha te a tudományt szeretnéd követni, akkor ne tegyél fel ilyen kérdést, hogy ki melyik tudományos tényben hisz. Az evolúció tudományos tény, és nem kell benne hinni, mivel bizonyítva van.
Isten léte (nem a Biblia) pedig nem tudományos tény - pl. azért sem, mert nem lehet bizonyítani. Hinni lehet benne, ha valaki akar.
A két kérdést ne keverd össze!
12.Hsz!
A naivitás,és a hazugság nincs messze egymástól.Nem tudom eldönteni,hogy hazudsz,vagy csupán naiv vagy.
Ha valamit tudok,abban magam győződtem meg,és nem ismeretlen emberek szavát fogadom el.
Pl.Hiszem,hogy van Budapesten Országház,s ezért utánajátok.Miután megláttam személyesen,már tudom,hogy van.Addig,míg magam meg nem győződtem megléte felől,csak elhittem,hogy van.
Az evolúcióban hívő emberek,a hipotézis bizonygatásának,csupán apró részleteit tudhatják,hisz azokat a tapasztalásokat,amik szerint igazolják,csak szeletkéit ismerhetik,tapasztalhatják meg.(A dinoszaurusz feneke partján egy pikkelyt.)A többit elhiszik,az egész felépítménnyel együtt.
Az evolució elhivéséhez, hatalmas hit szükséges.Nekem nincs annyi.
#12: ahogy mondod.
Az evolúció bizonyított tény.
Ha bemész egy ezzel foglalkozó kutatólaborba, 1 hónap alatt bemutatják neked. SZEMÉLYESEN megnézheted, lépésről lépésre.
Amúgy azt is elhiszed, hogy a házad nem zuhan a fejedre, hogy az ételed nem mérgező, a járműved biztonságos és a lift nem szakad le veled - mivel ezek is bizonyítottak (99% fölött).
A tudomány AKÁRMELYIK részét megnézheted, személyesen.
Amúgy ezt te is tudod, csak megpróbálsz ködösíteni.
Viszont akkor nézzük meg az ellenoldalt is: a kereszténység tételeinek melyik része bizonyított?
Az evolució egy radikális vallás amit tudományos tényként ábrázolnak.
A Bibliát egy erkölcst mutató könyvnek is mondhatjuk, emellett történelmet is levezet.
Az például hogy hogy lett a macskábol kutya arra egyiknek sincs bizonyítéka, mesélni persze lehet.
Az evolució az ősrobbanásnak az "unokája"
A Biblia Isten kinyilatkoztatása.
Már nagyon megy az összemosás de az a valóságon nem változtat.
Ozmiumnak:
"Az evolúciónak van bizonyítéka" - persze hamis bizonyítékai, az evolúció csalás, ezt minden normálisan gondolkodó ember tudja, csak az ateisták el akarják venni az emberektől istent, hogy a pénz és az erkölcstelen haszonhajhászat szolgálatába állítsák őket!
A koránban le van írva következetesen, hogyan teremtette Allah a világot, ezért kedves kérdező ne olvasd a bibliát, mert az sem hiteles, mert a papok Isa óta teleírták a maguk szájíze szerint így az megszünt Isten szava lenni!
Az evolúció pedig mese, most őszintén, nézz már meg egy ostoba csimpánzt :) Szerinted van valami közünk ahhoz a koszos buta majomhoz? Az ember Allah földi teremtményeinek legjobbika, nem holmi majomivadék!
Az evolúció tény, abban nincs mit elhinni. Vagy érti az ember, és tudja hogy létezik, vagy azt sem érti mi az, és inkább bemeséli magának hogy csak vallás, vagy valami...
Istenben pedig hiszek.
Mojjó ezt megkérdezés nélkül meg fogom majd tenni mikor lessz rá időm és itt a gyakorin mert nagy és hosszú lessz az mikor a az ősrobbanás elméletét és okait és valóságát és érveit meg ellenérveit amik megcáfolják ugy ahogy egy meg egy az három és ugyan ugy az evolucióval.
Habár az evolució eggyes részeit müködőnek tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!