Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti a bibliában, vagy az...

Ti a bibliában, vagy az evolúcióban hisztek, és mi a véleményetek róluk?

Figyelt kérdés
Szerintem a biblia egy nagy mesekönyv. Az evolúcióra sokkal több bizonyíték van, bár olyat is olvastam, hogy valaki egyikben sem hisz.

2017. márc. 4. 17:47
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
86%

How Arrow, egyelőre nem cáfolatot kértünk - csak azt, hogy MIRŐL SZÓL?

Mit állítanak ezek a tételek?

RÖVIDEN!

2017. márc. 5. 14:40
 22/55 Mojjo ***** válasza:
82%

@20: oké, kíváncsian várom :) Külön kérdést fogsz rá kiírni?

Esetleg arra megkérhetlek, hogy belinkeld majd nekem privátban, hátha elkerülné a figyelmet? Köszönöm!

2017. márc. 5. 14:44
 23/55 How Arrow ***** válasza:
8%

Ozmium

"Az evolúciónak van bizonyítéka,"

Ezeket majd megvizsgáljuk menyire igaz és menyire dogmatikus

"neked viszont annyi gerinced sincs, hogy legalább ne hazudj."

Itt egy vallásfanatikus kijelentés

"Semmilyen macskából nem lett kutya"

Én ezt nagyon jol tudom.

" és semmi köze az evolúciónak az Ősrobbanáshoz."

Tényleg nincs köze? Majd kiderítjük mikor az evolucióban haladunk hátrafele hova is érkezünk. Az Ösrobbanáshoz kedves gerinces arany pici bogaram.

"Radikális vallásod is csak neked van, mert azt se vagy hajlandó elhinni, amit letesznek az orrod elé."

Semilyen vallást nem képviselek és egy egyházhoz vagy valláshoz sem tartozok.

Épp azt fogom majd szétszedni amit az orrom elé letesznek.

"Inkább bújod azt az egy könyvet, ami sem történelmileg, sem erkölcsileg nem éppen megbízható,"

A Darwin könyvére gondoltál amit orrba szájba már 100% cáfolnak.

"és erre te vagy az élő példa, aki inkább hazudik és rágalmaz és szalmabábokkal bokszol, hogy a hitét védje."

Ez inkább a radikális evolució híveire igaz.

"Az istened jó szemmel nézi ezt szerinted?"

Ki az én Istenem?

2017. márc. 5. 14:53
 24/55 How Arrow ***** válasza:
34%

Mojjo be fogom linkelni ígérem és még lesznek egy páran akik nagyon jol vágják az evoluciót mert van sok olyan aki csak hasbeszélő.

Téged és Cervisiaet és Gabrielt várom minimum mivel láttam hogy értelmesek vagytok.

2017. márc. 5. 14:58
 25/55 Mojjo ***** válasza:
89%

@23:

"Tényleg nincs köze? Majd kiderítjük mikor az evolucióban haladunk hátrafele hova is érkezünk. Az Ösrobbanáshoz kedves gerinces arany pici bogaram."

Eddig jól kezdődik :D De inkább nem lövöm le a poént, mindent a maga idejében :)

2017. márc. 5. 14:59
 26/55 Mojjo ***** válasza:
83%
@24: köszönöm! Bár be kell látnom, Gabriel és Cerevisiae tárgyi tudása és rálátása evolúció témakörben meghaladja az enyémet :)
2017. márc. 5. 15:01
 27/55 How Arrow ***** válasza:
0%

"Eddig jól kezdődik :D De inkább nem lövöm le a poént, mindent a maga idejében :)"

Nem neked irtam és nem szoktam ilyen stilusban beszélni senkivel,bármit mondjon is rám kivéve ha hazugnak állítnak be anélkül hogy bízonyítson valamit róllam.

Nem lessz poén lelövés mert az evolució ott kezdődik, amikor megjelent az első életforma. De szeretnék majd még ez elébe is menni mert követeli az előzményeket.

Vagy nem jol látom?

2017. márc. 5. 15:20
 28/55 Mojjo ***** válasza:
84%

@27: igen, látom, kicsit kemény hangnemben írtak neked.

Persze, a kalapácsvetés dinamikájának vizsgálata is megköveteli a kalapács megalkotását előfeltételként, mégis igen furán hangozna, ha azt mondanánk, a kalapács, meg a kalapácsvető mozgását időben visszakövetve eljutunk a fémkohászatig :)

De ne szaladjunk ennyire előre. Van időnk, bármennyi, foglald össze alaposan a gondolataidat, és én is alaposabban tudok majd válaszolni. Felesleges most itt ellőni a puskaport, félig vaktában.

2017. márc. 5. 15:30
 29/55 Tom Benko ***** válasza:
85%
@How Arrow: És ahhoz mit szólsz, hogy nem élő, sőt, teljesen absztrakt dolgok is tudnak evolválni?
2017. márc. 5. 15:58
 30/55 Tom Benko ***** válasza:
89%

Az evolúcióban nem hiszek, tudom, hogy van. Egyszer én is írtam egy primitív evolúciós algoritmust.

A Biblia egy könyv, sok érdekes történettel. Még majdnem egységes is, csak több benne az önellentmondás, mint a Piroska és farkasban.

A bizonyítékok pedig pont a hit ellenében vannak, mivel kényszerítő erejűek az elfogadásra nézve.

2017. márc. 5. 16:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!