Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha isten teremtett mindent...

Ha isten teremtett mindent akkor ot ki teremtette?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok erről?

2017. febr. 26. 10:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/80 sweetchocolate ***** válasza:
26%

Ajanlok egy oldalt olvasgasd

gotquestions.org/magyar

Isten szeret mindenkit, es az ember amig el, lehetosege van befogadni Jezust az eletebe

2017. márc. 19. 18:11
 52/80 anonim ***** válasza:

#48 Ha kijelented azt, hogy buta vagyok azt probald ervelni is, maskep nincs jelentosege. Es nem gondolod azt, hogy en eleg sokmindent ertek es te talan nem akarsz erteni semmit? mivel ahogy latom nem azert vagy itt, hogy tanulj is barmit, csak azert, hogy a hitedet terjesszed.

Es ha az elottem levo sweetchocolate nevezetu ajanlott egy oldalt, azert en is mutatok egy oldalt, hogy tegyuk ossze a kettot es lassuk melyik mutat tobbet.

Ezt is lehet olvasni :)

[link]

2017. márc. 19. 18:52
 53/80 anonim ***** válasza:
7%

Isten mindig volt van és lesz. Ezt nem lehet felfogni csak HIT által. Ha hiszed megérted ha nem nem.

Én is hívő vagyok. És tudod azért hiszem, hogy a Biblia igazibb, mint bármi a világon, mert eddig ami le van oda írva bevált. Ha mondtam vagy cselekedtem valamit a Bibliában le volt írva mire számítsak. Még ha a cselekedtem után olvastam el. Mint egy jós. Ebből látszik Isten örökkévaló. És sosem hazudik. Mindig az van amit Ő mond!

És az hogy kiolvashatod a Bibliát tízszer, megtanulhatod az összes törvényt és Igét ha nem használod egyszer sem. Tudj csak három Igét, de azt használd és vésd a szívedbe.

És Istent ha másért nem is, de felebarátod (embertársad) iránti egyszerű tiszteletből írd nagy betűvel. Köszönöm.

2017. márc. 19. 21:09
 54/80 anonim ***** válasza:
68%

#53-as felhasznalo, en azt elhiszem, hogy te mindezt amit leirtal hiszed es ha mindez amit irtal igaz is, akkor en tudni akarok rola, hisz nyitott vagyok erre, lehet megis jossz valami ujjal amit sose hallottam.

A kerdes az, hogy hogyan fogod nekem igazolni, hogy mindaz amitt irtal igaz? Eleg kemeny allitasokkal jottel es eleg sok igeny van arra, hogy ezek igazolva is legyenek.

Kezdjuk az elejen, hogyan fogok en valamit megerteni ha csak hiszek?

En nagy hivo voltam es eletem nagy reszet hittem, de sose voltak kielegito valaszok a vallassal kapcsoaltban es mindig voltak kerdesek amik felfuggesztve maradtak.

Ha en azt mondom neked, hogy a tegnapelott meghaltam de ma feltamadtam (kozonseges keresztenyi allitas Jezusrol) es nem tudod megerteni, hogyan letezik, es en erre azt mondom, hogy "hidd el nekem, hogy feltamadtam es ha elhiszed akkor erteni fogod." Tegyuk fel, hoigy elhiszed, es ha el is hiszed szerinted fogod erteni, hogyan tamadhattam fel?

Elvegre mit ertesz a hit altal? Meg tudod hatarozni nekem a hit fogalmat sajat szavaiddal? Ha nem, nyugodtan johetsz Bibliai idezettel is anelkul, hogy gondolkozz egy csepet de a kovetkezo kerdesem evvel kappcsolatban mar rakenyszerit h gondolkozz.

Amiutan meghatarozod mi a hit, mar elore mondom, hogy a kovetkezo kerdesem az lenne, hogyan jutsz el a hittol a felfogasig? Mikent tudod osszekotni a hitet a felfogassal? Mert a cel az, hogyha azt mondod h HIT altal ertem meg csak, akkor ilyen dolgokat kell igazolj egy gondolkodo embernek.

Azon kivul mit ertesz Isten alatt? Meltik Istenrol beszelsz es honnan tudod, hogy o mindig volt, van es lesz? Es hogyan tudhatod igazolni?

Azon kivul a Bibliat mivel tudod igazolni, hogy az a legigazibb a vilagon? Es hogyan ttudhatod mondani, hogy a Biblia tokeletes, amikor az elozo linkemben hatalmas lista volt a Bibliaban valo ellentmondasokkal?

Mert ha a Bibliat allitod igazinak, akkor az osszes irast ami benne van meg kell igazold, hogy az igazi. Nem csak a jo es sze es igaz reszeket, hanem a szornyu verengzo es abszurd reszeket is. Beleertve a teremtest, hogyan letezik, hogy Isten megteremtette a fenyt az elso nap de a napot joval kesobb? Hogyan letezett feny a nap es csilalgok nelkul? Es ha letezik feny akkor hova lett az a feny amit o teremtett? Vizet hogyan valasztotta el a vizektol a teremto es mikent volt viz cseppfolyos allappotban amikor meg nem volt nap? Hogyan letezik az is, hogy novenyeket megteremtett es viragoztak a fak a 3-ik nap de a kovetkezo nap teremtette meg csak anapot? Ez azt jelenti, hogy a novenyek nap nelkul zoldultek... Ez hogyan lehet? Ha elhiszem meg tudom erteni? Mondhatod, hogy Isten barmire kepes es ezt akkor megtehette de ha igy van, akkor miert nem volt kepes megbocsajtani az elso emberparnak? Elvegre ok a gyumolcsot amikor megettek, meg nem tudtak, hogy mi a jo es mi a rossz? Mi a velemenyed a szolgasagrol, meg a nepirtasrol amit Isten megparancsolt? Meg persze tobb millio allat aldozatrol, mert jo volt kinozni az allatokat es felgyujtani? Meg emberaldozat is volt egy alkalommal a Bibliaban.

Es milyen fajta bibliai torvenyekre celzol amit lehet alkalmazni? Peldaul: "Ha valaki még el nem jegyzett érintetlen lánnyal találkozik, aztán leteperi és együtt hál vele, úgyhogy tetten érik,akkor ez az ember, aki együtt hált vele, köteles 50 ezüst sékelt fizetni a lány apjának, s el is kell vennie, mivel meggyalázta, és egész életében nem válhat el tõle." (Mozes V konyve (vagy Masodik torvenykonyv 22:29). Szoval ha en elmegyek es megeroszakolok egy fiatal szoz lanyt akkor ha engem hibaztatnak en csak azt mondom, hogy azert tettem, hogy legyen egy felesegem es a Bibliara hagyatkozom. vajon mukodne szerinted? Biztos vagany lehet a lanynak, hogy pont avval muszaj leelnie az eletet aki megeroszakolta.

Es mielott kibuvot keresnel avval, hogy "az az Otestamentum, de mar Uj Testamentumban vagyunk", erre azt mondom, hogy igen de a teremtesben megis hiszel barmennyire abszurd, az az otestamentumban van, a beszelo kigyora meg az elso emberparra hiszel, az is az Otestamentumban van es a Tizparancsolat is ugyancsak az Otesttamentumban van. Szoval akkor kivalasztod a reszeket az Otestamentumbol ami neked tetszik es szonyeg ala sepered a tobbit? Es amugy en tanulmanyozasaim altal az Uj Testamentum sokkal rosszabb, mint az Otestamentum. A tokeletes Bibliaban hogy letezik, hogy az evangeliumok maskep irjak le Jezus tortenetet? Meg Davidtol Jezusig a leszarmazottak amit Mate leirt, nem egyezik Lukacs evangeliumaban. Igy hogyan lehet tokeletes? De ha akarod es lany vagy, azt is mondhatom, hogy Jezus mondta, hogy a ferfi a fo ember, es a no csak annak van, hogy kussoljon. Evvel is egyet ertesz? Csak ne kezdjem el az Uj szovetseget is, mert sose erek a vegere. Es ezek mind csak egy morzsanyi a kerdes rengeteg kerdeseimbol amire mindegyikre egyenkent szepen igazolnod kell, hogy egyertelmuen mikent lehet mindez szep es tokeletes. Igen ami azt jelenti hogy rengeteg feltetelezest ujabb feltetelezessel kell parositsd es mondod tovabb, hogy "hinned kell es csak akkor erted meg".

De minddenek felett, milyen fajta bizonyitekot tudhatsz mondani, hogy barmi ami a Bibliaban irodott azok megtortentek? Honnan tudod, hogy azt nem a bronzkorszakbol irtak bizonyos csordas emberek?

Mondjak a keresztenyek, hogy "akik nem hisznek azok akkor se fognak hinni ha Isten bizonyitekot fog adni"... Mivel ez edddig nem tortent meg, ezt nem lehet allitani. De forditsuk meg akerdest. Ha tudok jonni olyan tortenelmi es regeszeti bizonyitekkal ami megmondja, hogyan keszult valojaban a Biblia es hanyszor volt atirva es ujra irva es mennyi konyv vesztodott el stb, akkor eleg ahhoz, hogy ne higgy Istenben? Nekem eleg volt, mert en kritikusan gondolkodo fajta vagyok de eddig 10-bol 9 akkor is ugyancsak abban ahitben marad, mert fel, hogy elvesziti azt ajo erzest es fel a tudattol, hogy amikor meghalunk akkor vege az eletunknek es ennyi volt. Tudom az erzest es nehez de ehhez kellett nekem oszinteseg magammal szemben.

De ne terjunk annyira el, adjuk meg neked az osszes allitast, hogy amikor imdakoztal, bizonyos esetben amit kertel az bevallt (gondolom tettel is erte boven az imadsagaidon kivul) dde honnan tudod, hogy az ami veled tortent az a te Istenedtol jott?

Ha en megkerdezek egy hindu vallasu not, o azt foigja mondani, hogy "en imadkoztam es Krishna adta meg nekem ezt ajo erzest". Akkor honnan fogom en tudni, hogy most mindezt a te egyeduli Istened hozta vagy Krishna? Vagy ha megkerdezek egy ujabb vallast akkor o mast mond. Es o is ugyanazt mondhatja neked, hogy "ha hiszed, hogy Krishna isten adta, akkor megerted, ha nem nem."

Es vegezetul ha te nem tudod mindezt igazolni, hogy Isten letezik es megmagyarazni, hogy miert olyan a te Istened amilyen de megis kikered magadnak, hogy nagy betuvel irjuk az Istent embertars iranti egyszeru tiszteletbol, akkor nekem tisztelnem kell a te VAK hitedet amit en abszurdnak es rohejesnek talalok de en le vagyok butazva, mert a te Bibliaddal azt dofheted ram, hogy "balga mondja, hogy nincs Isten"? Amit poersze megint nem tudsz bebizonyitani. Szerinted ez igazsagos?

Mert en szeretnem azt a tiszteletet kapni toled is, ha valamit kijelentesz, akkor legyel oszinte hozzam is meg magadhoz is, hogy tudod-e igazolni vagy sem, es ha nem tudod igazolni azokat amit kijelentettel, akkor ismerd be es kovetkezo alkalommal majd megprobalod ujra.

Mert ha te allitasz valamit, akkor a bizonyitasi teher rad esik. Ahogy en is ha azt mondom, hogy en a lathatatlan repdeso spagetti szornyben hiszek, akkor en kell bebizonyitsam neked, hogy az letezik.

2017. márc. 20. 00:19
 55/80 A kérdező kommentje:
Sajt
2017. márc. 20. 18:52
 56/80 anonim ***** válasza:

Drag0nsBreath Hsz!

Olvasd végig az eddigi érvelésem,s ha azt megértetted,akkor nem fogsz butaságokat írogatni!

2017. márc. 21. 16:28
 57/80 anonim ***** válasza:

Drag0nsBreath Hsz!

A hit,nem egyenlő a hiszékenységgel,és a vak hittel!

Hiszek a MÁV menetrendnek,de csak általában,hisz a vonatok szoktak késni.

Hiszem,hogy nyáron nem kell bundakabát,pedig néha előfordul extrém időjárás is.

Az Istenben való hitem ugyanúgy megtapasztaláson alapszik,mint a MÁV menetrendbe,vagy az évszakok rendjében való hitem.

Nyilván,Isten nem ismerhető meg teljességgel,s ezért a megtapasztalásom sem lehet teljes.Ahogyan nem ismerem a MÁV menetrend szerkesztőit,nem ismerem,a Biblia íróit sem,s így fenntartással vagyok mindkettő iránt.Mivel a Mávban sokat csalódtam,s Bibliában nem,ez több bizalomra ad okot.

2017. márc. 21. 16:39
 58/80 A kérdező kommentje:
Nehasonlitsd már össze a MÁV-ot ami tényleg van egy istennel ami nincs légyszi :D kösz helo
2017. márc. 21. 19:59
 59/80 anonim ***** válasza:

#57 a MAV-nak lehet hinni de ahogy latom megse hiszel vakon a MAV-nak, mert azertt van egy ketelkedesed, hogy "vajon mojd biztos nem fog kesni a vonat?" Amiven lehet h kesik megint es lehet h nem... Ez egy fajta menetrendd amit tudsz, hogy ekkor kene induljon, mert igy van a programjuk de ha elindul vagy sem akkor az egy ujabb kerdes, altalaban elindul mert a cel de van, hogy nem jon ossze.

Az, hogy tudod, hogy nyaron nem kell bundakabatban jarni az nem hit, hanem egy tudas. Erzed, hogy meleged van nyaron es tapasztaltad azt, szoval a tapasztalataid soran mar tudod, hogy nyaron nem kell bundaba jarj. De ha nyaron megis jon egy nagy ho (ami valoszinutlen de ha az idojaras felfordul), akkor valoszinu felveszedd a bundakabatot.

Istenben mondod, hogy tapasztaltad azt a dolgot de honnan tudod, hogy az tole jon? Honnan tudod, hogy nem mashonnan jon?

Elozoek akik irtak, hogy butasagokat irok, kerlek mondjatok meg mi az ami butasag szerintetek? Nyugodtan itt a lehetoseg es igazoljatok es erveljetek meg, hogy mi az ami butasag az elozo kommentemben. Ha ervekkel ala tudjatok tamasztani, akkor egyetertek...

Butasag az, hogy gondolkodom es erdekel engem, hogy megis mi az igazsag es ezert kritikus vagyok mindennel szemben?

Mivel az elozo kommentemben valaszokat kertem nehany kerdesre amire SOHA nem kaptam kielegito valaszt, es most is csak azt kapom, hogy "ahh de butasagokat irsz."

Kosz de evvel nem gyoztel meg arra, hogy ez butasag. Egyeduli kovetkeztetsem az, hogy nem akarsz ezekre a kerdesekre valaszolni, mert nehez valaszolnod, mert kenyelmetlenek a te hiteddel szemben, igy csak egyszeruen azt mondod, hogy "az butasag" es kesz.

2017. márc. 21. 21:35
 60/80 anonim ***** válasza:
Te mát találkoztál a MÁV menetrend szerkesztőivel?...Lehet,hogy nem is léteznek,hanem a nagy bumm,vagy az evolúció terméke.
2017. márc. 22. 17:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!