Ha isten teremtett mindent akkor ot ki teremtette?
Azok az emberek, akik a Biblia Istenében hisznek, legfeljebb 5 ezer évre vissza menő iratokból táplálkoznak. Azokról még ez sem mondható el, akik a kanonizált Bibliát használják, és így az új szövetség Jézus szavait, hiszen az még kevesebb, mint két ezer évvel ezelőtt keletkezett, és Jézus is csak kicsivel előtte jelent meg. Tehát összességében elmondhatjuk, hogy a keresztény hit, történelmileg sem képes az ősi hit titulusát megkapni, így a hívők hiába is állítják a Bibliában szereplő Isten mindenhatóságát, és primátusát, hiszen ez csak jóval a vallások első hajnala után alakult ki.
Egyértelműen elmondható, és bizonyított, hogy a kereszténység előtti időben, már léteztek vallások, és ősi hitvilágok, a jó bort is időben mérik, és a bölcsesség is a korból, és a tapasztalatból fakad, tehát ha mindenképp megakarjuk érteni a valódi teremtés történetet, és az isteni hitvilágok valódi értelmét, túl kell menni a kereszténységen, hiszen az csak a régi hitek eltörlésére lett megalapítva, amely szintén történelmi tény, és bizonyítható.
Ma már ismert olyan vallásos régészeti építmények, például Törökországban, ami több, mint 10 ezer éves, és több indiai szent írat is, bőven az ötezer évet felülmúlja, nem beszélve az egyiptomi hitvilágról, amely szintén bőven megelőzte a keresztény hitvilág mitológiáját.
Tehát amit én gondolok, hogy ha megakarunk érteni valami olyan fontosat, mint a teremtés történetet, akkor félre kell tenni az elfogultságot, és a gyökerekig kell vissza menni, egy Buddhista közmondás szerint "Ha eltévedtél, és nem találod a választ, menj vissza az elejére, ott lesz". Ma már számtalan lehetőség van arra, hogy az ember az ősi hitvilágokat megvizsgálhassa, és valódi igazságokra bukkanhasson.
"ősi hitvilágok"
Nagyon jó, amit írtál, csak egy bajom van vele:
attól még, hogy ősi - nem biztos, hogy igaz. De még az sem, hogy igazabb, mint a másik.
Az a gond, hogy az első élőlény az kb. 4 milliárd éves, az első nagyobb növény az kb. 1 milliárd, Az első embernek nevezhető lény pár 100000, az első olyan ember, aki már elvont nyelven beszélt, az pár 10000.
Szerinted itt hol van a teremtés? És annak a pontos leírása?
A vallás is fiatalabb, mint 100000 év.
Amúgy ezek a vallások még természetiek voltak, vagyis minden, ami a természet része volt, abban lakott egy isten. Fűben, fában, kőben, vízben, állatban. Köze nem volt még ennek egyetlen mai valláshoz sem.
Ilyen alapon egyetlen mai vallás sem működik.
Ezt már sokszor kérdezték.
Már válaszoltam ezt, de ugyanazt írni nem restellem, a kérdezőknek meg bátorságos. xd
Isten azért Isten mert a létében nem szorul semmi másra.
Önmagában alapozódó lét.
Nekem nagyon tetszik, úgyhogy leirom ide Descartes Istenérvét:
„Bár rendelkezem a szubsztancia képzetével, hiszen magam is szubsztancia vagyok, ez azonban nem lehet a végtelen szubsztancia képzete, mivel magam véges vagyok. Ilyen képzet csak valóban végtelen szubsztanciából keletkezhet.”
Lefordítva: Isten fogalma csak olyan kölcsönhatásból keletkezhet aminek az okozata nagyobb mint a saját szubsztanciánk. Magunknál tökéletesebb lény gondalata csak olyan természetű dologtól származhat ami valóban tökéletesebb. Mivel önmagunkból kiindulva nem juthatnánk magunknál tökéletesebb dologhoz még képzeleti úton sem. Ezt az oksági elvvel bizonyította: "Az ok mindig több léttartalmat rejt magában mint az okozat."
Szia
A kommentedre: de, volt idő, amikor egyáltalán nem hittem Isten létezésében, mert azt gondoltam mint általában, hogy ha lenne nem engedné meg azt,ami a világban végbemegy.
De a Bibliából nem csak a létezéséről győződtem meg, azt is megértettem, miért történnek borzalmas dolgok már sok-sok évszázada.
"Tehát összességében elmondhatjuk, hogy a keresztény hit, történelmileg sem képes az ősi hit titulusát megkapni, így a hívők hiába is állítják a Bibliában szereplő Isten mindenhatóságát, és primátusát, hiszen ez csak jóval a vallások első hajnala után alakult ki. "
Nem feltétlen kell időben az elsőnek lenni, attól még lehet igaz a Biblia
"Ma már ismert olyan vallásos régészeti építmények, például Törökországban, ami több, mint 10 ezer éves, és több indiai szent írat is, bőven az ötezer évet felülmúlja, nem beszélve az egyiptomi hitvilágról, amely szintén bőven megelőzte a keresztény hitvilág mitológiáját. " Dettó, ettől még lehet igaz a Biblia. Ha Isten csak tegnap nyilatkozta volna ki az igazságot, attól még az az igaz és a többi a hamis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!