Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha isten teremtett mindent...

Ha isten teremtett mindent akkor ot ki teremtette?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok erről?

2017. febr. 26. 10:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/80 anonim ***** válasza:
35%

Azok az emberek, akik a Biblia Istenében hisznek, legfeljebb 5 ezer évre vissza menő iratokból táplálkoznak. Azokról még ez sem mondható el, akik a kanonizált Bibliát használják, és így az új szövetség Jézus szavait, hiszen az még kevesebb, mint két ezer évvel ezelőtt keletkezett, és Jézus is csak kicsivel előtte jelent meg. Tehát összességében elmondhatjuk, hogy a keresztény hit, történelmileg sem képes az ősi hit titulusát megkapni, így a hívők hiába is állítják a Bibliában szereplő Isten mindenhatóságát, és primátusát, hiszen ez csak jóval a vallások első hajnala után alakult ki.

Egyértelműen elmondható, és bizonyított, hogy a kereszténység előtti időben, már léteztek vallások, és ősi hitvilágok, a jó bort is időben mérik, és a bölcsesség is a korból, és a tapasztalatból fakad, tehát ha mindenképp megakarjuk érteni a valódi teremtés történetet, és az isteni hitvilágok valódi értelmét, túl kell menni a kereszténységen, hiszen az csak a régi hitek eltörlésére lett megalapítva, amely szintén történelmi tény, és bizonyítható.

Ma már ismert olyan vallásos régészeti építmények, például Törökországban, ami több, mint 10 ezer éves, és több indiai szent írat is, bőven az ötezer évet felülmúlja, nem beszélve az egyiptomi hitvilágról, amely szintén bőven megelőzte a keresztény hitvilág mitológiáját.

Tehát amit én gondolok, hogy ha megakarunk érteni valami olyan fontosat, mint a teremtés történetet, akkor félre kell tenni az elfogultságot, és a gyökerekig kell vissza menni, egy Buddhista közmondás szerint "Ha eltévedtél, és nem találod a választ, menj vissza az elejére, ott lesz". Ma már számtalan lehetőség van arra, hogy az ember az ősi hitvilágokat megvizsgálhassa, és valódi igazságokra bukkanhasson.

2017. febr. 26. 20:24
 12/80 anonim ***** válasza:

"ősi hitvilágok"

Nagyon jó, amit írtál, csak egy bajom van vele:

attól még, hogy ősi - nem biztos, hogy igaz. De még az sem, hogy igazabb, mint a másik.

2017. febr. 26. 20:31
 13/80 anonim ***** válasza:
#12 Nem igazán érted a lényeget, ha az ember vallási szempontból akarja a világ teremtését, mechanikáját megérteni, akkor a legtávolabbi, és legősibbet kell megvizsgálni, amely a legközelebb élhetett a kérdéses történéshez. Még egy mérlegre is tesszük azt amit írsz, akkor is az ősi hitvilág fog nyerni, hiszen a Kereszténység is csak a hívőknek jelent igazságot, akik azon kívül esnek hazugságnak tartják, tehát mind a két esetben adott a tévedés lehetősége, így ebben egyik sem hitelesebb a másiknál, hiszen mitológiákat mesélnek el, amiket vagy el hisz az ember vagy nem, innentől kezdve viszont az számít, hogy melyik van közelebb az adott történéshez. Egy példa, ha az első világháborúról akarok közvetlen ismeretet szerezni, akkor nem a haveromat fogom megkérdezni aki velem egykorú, hanem a dédmamámat aki átélte, és benne élt. Hiába is van a haveromnak történelmi diplomája, és hiába is számít történelmi szempontból hitelesebbnek, és szakmailag elfogadottabbnak, minta dédmama, attól függetlenül az ő tudása tanult, tehát másoktól tanulta meg azt, amit ő igazságnak hisz, ezzel szemben a dédi pontosan tudja, milyen volta háború, hiszen benne élt. Még ha a kereszténységben sok igazságról is van szó, akkor sem lehet mérlegre tenni az ősi vallásokkal, amelyek közül több is, több ezer évvel előtte keletkezett, és számtalan ponton a kereszténység át is vett belőlük. Például Ábrahám történetében Isten elküldi áldozatot bemutatni, majd amikor oda ér, hogy feláldozza Izsákot, akkor hopp megjelenik az Úrnak az angyala, és megállítja. Vajon a hívők, és te is tisztában vagy vele, hogy ez a történet nem így történt? A Judaizmus több professzora is egyértelműen azt állítja, hogy abban az időszakban az Ábrahám nevű ember egy olyan hitvilágban él, azaz az akkori Zsidóságot megelőző emberek olyan törzsekben éltek, ahol az ember áldozat általános volt, és Ábrahám is az egyik bálvány istennek ment áldozni, ebből lett a Bibliában a ma ismert formája, hogy a "valódi" Isten angyala" megjelent és megállította őt. Tehát az igazság távol áll attól, ami valóban történt, ehhez viszont az ősökig kell vissza menni, hogy az ember megértse, mert mettől frissebb egy vallás, annál több az átvett eleme, amely nem a saját "mindenható istenének" kinyilatkoztatása, hanem lopás. Az özönvíz megtalálható a Gilgameshi eposzban, a tízparancsolat az egyiptomi halottas könyvben, mind olyan vallási szent íratok, amelyek a kereszténység előtt léteztek, és ezeket lopták el, és alakították úgy, hogy megszülessen a mindenek felett álló vallás. Csak kutatni kell kicsit, és nem a gyakori oldalon kell a tudást keresni.
2017. febr. 26. 20:58
 14/80 anonim ***** válasza:

Az a gond, hogy az első élőlény az kb. 4 milliárd éves, az első nagyobb növény az kb. 1 milliárd, Az első embernek nevezhető lény pár 100000, az első olyan ember, aki már elvont nyelven beszélt, az pár 10000.

Szerinted itt hol van a teremtés? És annak a pontos leírása?

A vallás is fiatalabb, mint 100000 év.

Amúgy ezek a vallások még természetiek voltak, vagyis minden, ami a természet része volt, abban lakott egy isten. Fűben, fában, kőben, vízben, állatban. Köze nem volt még ennek egyetlen mai valláshoz sem.

Ilyen alapon egyetlen mai vallás sem működik.

2017. febr. 26. 21:14
 15/80 anonim ***** válasza:
#14 Úgy érvelsz, mintha azt hiszed, hogy én hívő vagyok, pedig ez távolról sem igaz. Én vallás történelmet, mitológiákat kutatok, mert érdekesnek, és színesnek találom azokat a történeteket, elképzeléseket, eszem ágában nem volt a kereszténység elé egy vallás kiáltva a saját igazamat hangoztatni, pusztán tényeket közöltem, amiket tudok, ennyi az egész. Számomra teljesen lényegtelen, hogy melyik korai vallás mondott igazat, vagy melyiknek van a tudomány vizsgálata nélkül reálisabb, hihetőbb teremtés története, érdekesnek érdekes lehet bármelyik, de számomra egyik sem mérvadó. Azok az ősi vallások amiket csak körvonalaztam természeti vallások voltak, ahogy te is írod, ez pontosan így van, az első tudatábra ébredt emberek a természetet kezdték el imádni, egy részt a félelem miatt, mert megismerték a pusztító erejét, más részt a tápláló, és szükséges léte miatt, ami világosságot, meleget, és a termést biztosítja. A legnagyobb természeti elem imádata ami valaha is létezett, a nap volt, amiből a vallások többsége táplálkozott, és ettől a kereszténység sem mentes, persze a kanonizált Bibliában jól elrejtve van.
2017. febr. 26. 22:21
 16/80 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon tetszik az okfejtésed, 15-ös, és szerintem 14-es kétkedő válasza sem neked volt címezve.
2017. febr. 26. 23:06
 17/80 imakommandós ***** válasza:

Ezt már sokszor kérdezték.

Már válaszoltam ezt, de ugyanazt írni nem restellem, a kérdezőknek meg bátorságos. xd

Isten azért Isten mert a létében nem szorul semmi másra.

Önmagában alapozódó lét.

Nekem nagyon tetszik, úgyhogy leirom ide Descartes Istenérvét:

„Bár rendelkezem a szubsztancia képzetével, hiszen magam is szubsztancia vagyok, ez azonban nem lehet a végtelen szubsztancia képzete, mivel magam véges vagyok. Ilyen képzet csak valóban végtelen szubsztanciából keletkezhet.”

Lefordítva: Isten fogalma csak olyan kölcsönhatásból keletkezhet aminek az okozata nagyobb mint a saját szubsztanciánk. Magunknál tökéletesebb lény gondalata csak olyan természetű dologtól származhat ami valóban tökéletesebb. Mivel önmagunkból kiindulva nem juthatnánk magunknál tökéletesebb dologhoz még képzeleti úton sem. Ezt az oksági elvvel bizonyította: "Az ok mindig több léttartalmat rejt magában mint az okozat."

[link]

2017. febr. 27. 02:42
 18/80 KZitus ***** válasza:
48%

Szia

A kommentedre: de, volt idő, amikor egyáltalán nem hittem Isten létezésében, mert azt gondoltam mint általában, hogy ha lenne nem engedné meg azt,ami a világban végbemegy.

De a Bibliából nem csak a létezéséről győződtem meg, azt is megértettem, miért történnek borzalmas dolgok már sok-sok évszázada.

2017. febr. 27. 09:54
 19/80 anonim ***** válasza:

"A mitológia tele van olyan istenekkel, akiket igenis teremtettek."

Nem attól isten valaki, mert ezt a nevet ragasztják rá, hanem ha teljesül az Isten definíció. Pl. ha valakit teremtenek, nem lehet Isten

[link]

Az indító kérdéshez, ezredszer:

[link]

2017. febr. 27. 10:34
 20/80 anonim ***** válasza:

"Tehát összességében elmondhatjuk, hogy a keresztény hit, történelmileg sem képes az ősi hit titulusát megkapni, így a hívők hiába is állítják a Bibliában szereplő Isten mindenhatóságát, és primátusát, hiszen ez csak jóval a vallások első hajnala után alakult ki. "

Nem feltétlen kell időben az elsőnek lenni, attól még lehet igaz a Biblia

"Ma már ismert olyan vallásos régészeti építmények, például Törökországban, ami több, mint 10 ezer éves, és több indiai szent írat is, bőven az ötezer évet felülmúlja, nem beszélve az egyiptomi hitvilágról, amely szintén bőven megelőzte a keresztény hitvilág mitológiáját. " Dettó, ettől még lehet igaz a Biblia. Ha Isten csak tegnap nyilatkozta volna ki az igazságot, attól még az az igaz és a többi a hamis

2017. febr. 27. 10:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!