Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha isten teremtett mindent...

Ha isten teremtett mindent akkor ot ki teremtette?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok erről?

2017. febr. 26. 10:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/80 anonim ***** válasza:

"valakit teremtenek, nem lehet Isten"

Hogyne... Isten nem lehet, de isten igen.

Egy isten meghatározásában NINCSEN benne, hogy őt nem lehet teremteni.

Mint már említettem, elég sok mitológia arról szól, hogy volt néhány ősi isten, aki semmi mást nem csinált, csak isteneket teremtett - és aztán ezek az istenek teremtették meg a világ fennmaradó részét.

Ebből nézd meg, hogy melyik része nem érthető számodra, és elmagyarázom.

2017. febr. 27. 10:40
 22/80 anonim ***** válasza:

Nyilván a vallásos embereknek egy Isten van, ami teremtőnek tartanak és csak a Bibliát fogadják el igaz írásnak.

A Biblia Kr életében és utána íródott, a Római birodalom mint hódító hadseregnek a kialakult vallások közül választani kellett, keresztény, iszlám,judeaizmus-és egyéb mai nyelven szekta vallások közül.

A rómaiak anno még sok istenben hittek, de a térítő vallás, mint a kereszténység, fokozatosan áttértek és a Bibliát kidolgozták keresztény apostolokkal és írástudókkal.

Az, hogy volt e kezdet, és hogy jött létre tudományos szempontból is vizsgálni kell, mert ha csak a Bibliára hagyatkozunk, akkor önmagunkat csapjuk be.

2017. febr. 27. 10:59
 23/80 anonim ***** válasza:
13%
Ha Isten megteremtette magát, akkor hogy képződött a föld szerintetek? Már úgyértem, hogy ugye ti azt állítjátok, hogy Nem volt semmi majd volt egy nagy pukk és lett valami. De a kérdésem szerintem jogos: Hogyan? A semmiből lett valami? A semmi a valami? Hogy kéne ezt elképzelnem, ha teljesen semlegesen nézem a képet? Mert akárhogyan is próbálkozom, nem értem, pedig nem mint keresztény gondolok a problémára. :) Tehát, hogy tiszta legyen számotokra, a probléma ott van SZÁMOMRA, hogy nem tudom a dolgot még elképzelni sem, viszont ti, mint tudomány illetve mint bizonyított tény gondoltok erre a dologra. De mért? Hogyan tudtok, egy igen bizonytalan lábakon álló ELMÉLETRE ennyire vakon támaszkodni? :)
2017. febr. 27. 17:36
 24/80 anonim ***** válasza:

A tudomány sok mindenben nem bizonytalan lábakra támaszkodik. Csak a hívő keresztények általában, amikor tudományos hírek vagy cikkekbe botlanak, azonnal továbblépnek, mert handabandának tartják.

A tudomány szereplői meg a vallást tartják handabandának.

A kérdés, mire van exzakt bizonyíték, amit elfogadhatunk.

A világ keletkezését tudományosan valahogy úgy írhatnánk le, hogy a különböző világűrökben levő csillagok, bolygók, aszteroidák stb alkotó elemei atomok formájában eleve léteztek. Amiből kialakult évmilliárdok alatt olyan bolygók, mint a Föld, vagy a Nap.

A Biblia csak a Földről ír, arról is csak arról, hogy kezdetben teremtődött az ég és a föld. Pedig már előtte létezett évmilliókkal élet.

És több tejútrendszer van, nem csak a miénk, a Biblia nagyon szűk tartományban írja le az élet kezdetét.

"az ég teremtése" Ezalatt csupán azt a földi eget értjük, amit anno is 2000 éve láttak, amikor az égre néztek.

2017. febr. 27. 17:56
 25/80 anonim ***** válasza:

Gyerekek az a baj, hogy az embernél magasabb inteligenciát nem tudtok elképzelni, sem a földi dimenziókon kívül más dimenziókban nem tudtok gondolkodni. Próbáld elmagyarázni egy bolhának azt amit a tudomány kutat. Mi talán még annyira sem vagyunk képesek megérteni Istent. A Biblia szerint a legokosabb ember bölcsessége nincs olyan nagy mint Isten bolondsága.

1Kor 1,25

Mert az Isten bolondsága bölcsebb az embereknél.

2017. febr. 27. 18:01
 26/80 anonim ***** válasza:
Értelek én kedves #24, csak nem értem a feltételezést, mert bárhogyis nézem az "ELMÉLET" csupán egy feltételezés, arra hogyan lehet ennyire vakon támaszkodni? Tehát, értsd jól, nem bántani akarlak istenments, csak nem értem. Tehát, adott egy feltételezés, miszerint nincs köppeny, de valaki azt mondja, hogy ő palást készítő és ő ugye, köppenyeket készít. Tehát, akkor én bárhogyan is állítom, hogy állítólag az nincsen, holott elég szembetűnő, hogy VAN. Érted. Sokat kérdeztem már ateistáktól, hogy hogyan lehetséges az, hogy egy elméletet ennyire jól képesek tudományos ténynek beállítani, holott mindenki szerint csupán ELMÉLET. Szokták mondani továbbá az ateisták, hogy hát senki nem látta, hogy Ádám és Éva 6000 éve ott volt. Nade kérdezem én (szerintem jogosan), hogy egy ember vissza emlékezni is csak a gyerekkorára tud tisztán. 6000 évig természetesen ÉN nem emlékszem vissza, de még így is sokkal reálisabb az az állítás, hogy ÉN emlékszem Ádám-ékra, mint az, hogy emlékszem az Ősrobbanásra 4,54 milliárd évvel ezelőttre. :)
2017. febr. 27. 21:11
 27/80 anonim ***** válasza:
62%

Isten létéről/nemlétéről vitázni felesleges szócséplés, meddő gatyázás. Akármilyen érv merül fel, mindkét tábor a maga igazát véli felfedezni benne. Erre akkor jöttem rá, mikor a volt főnökömmel és barátommal hajnalig tartó hitvitákat folytattunk.

Elmondom, én hogyan látom ezt a kérdést. Valamikor 30-35 éve olvastam egy tudományos folyóiratban, hogy etológusok hőtérképet készítettek emberi agyakról. Azt találták, hogy a vallásos emberek agyának egy bizonyos meghatározott pontja melegebb, vérerekkel sűrűben átszőtt, mint ateista társaiké. Ezért ők hitük tárgyát teljesen kézzelfoghatóan érzékelik, mint ahogy az alvásparalízisen átesők is teljesen valóságosnak élik meg akkori álmaikat.

Természetesen nem lehetek biztos a cikk valóságtartalmában, de elfogadom, mert számomra ez minden kérdésre választ ad. Megértem általa azt, hogy miért van az, hogy noha a nálam másfél évvel idősebb nagybátyámmal teljesen azonos nevelést kaptunk, miért lehetett belőle pap, belőlem pedig ateista. Megértem általa azt, hogy egész életében bigottul és tántoríthatatlanul istenhívő nagymamám miért lett egy agyvérzést követően megkeseredett istentagadó, vagy hogy miért lett egy bősz ateista barátom egy motorbaleset következtében elszenvedett fejsérülés után istenfélő ember.

2017. febr. 28. 08:52
 28/80 anonim ***** válasza:
7%
Kedves Miquel, ha szabad megkérdeznem, mit gondolsz az abortuszról, helyes vagy helytelen? Egy orvos azt mondta, hogy helyes, mivel ugyan ember kis ded lesz belőle csupán állat a magzatban az első 2-3-ben. :) Ez hazugság, mivel ha ember lesz, nem lehet állat, ugye. Isten legtökéletesebb alkotása maga az ember, feltehetném a kérdést az ateistáknak (ugyan csak jogosan), hogy mért van az, hogy egy Hackel nevű hazug "professzor" állítása, amit még 1874-ben megcáfoltak egy egyetem professzori kara. Viszont, ahogyan láthatjuk is, még a mai napig a tankönyvekben benne áll az "ember-állat" magzat rajz. :) Kérdem én, lehet hinni egy professzor, aki ugyan úgy ember mint te, tehát még tévedni is KÉPES (mivel ember), lehet hinni annyira, hogy 30 év múltán is megadom neki a bizalmam? Ha valaki téved, akkor téved, az hogy van egy kép egy agyról az még nem azt jelenti, hogy az úgy is van. Bizonygattam sokáig az igazamat, nem figyeltél fel rá, viszont a Professzor úr, aki ugyan úgy ember és tévedhet mint te vagy én, arra hallgattál és hallgatsz a mai napig. :) Érted, hogy mit akarok kihozni ebből? Tehát az, hogy egy Doktor azt mondja, hogy az úgy van, ahogyan ezt ő leaírta, az még egyáltalán NEM támaszt alá semmit. :) Mi keresztények ugyan úgy gondolkodunk, mint egy átlag ember csak nekünk ott van Isten. Ha úgy beszélünk a dologról, akkor az ateistáknak is valószínüleg ugyan az a melegebb rész, mivel ugyan úgy gondolkozól, csak másról. Szóval, értsd jól neked van egy gondolat meneted az evolúció (nevezetesen) nekem pedig Isten. Ugyan azt a helyet használjuk az agyunknak csak más az amit képviselünk. (én így vélem logikusnak) A másik gondom pedig, hogy ez mit bizonyít? Veszekedhetünk, de tudod, messziről jött ember, akiről csak az újságból hallottam, bármit mond könnybben elhiszed, főleg ha a tenézetedet követi, DE ez nem jelent semmit sem! Ez csak annyit jelent, hogy ő is tud beszélni. A Másik válaszolónak (ha jól tudom #24-es válaszoló) pedig csak annyit, hogy valószínüleg a Biblia első oldala legtetejét olvastad el csak. Ugyanis, a Biblia ír 1Mózesben a főbbégitestekről is (nap és a hold) és a Csillagokról is, NEM csak a Föld keletkezéséről beszél! :) 1Mózes 1:14-ben olvashatsz erről.
2017. febr. 28. 15:47
 29/80 anonim ***** válasza:

Javítanék: "2-3-ben"

erre: "első 2-3 hétben."

2017. febr. 28. 15:52
 30/80 anonim ***** válasza:

Írtam egy terjedelmes okfejtést válaszul, de egy rossz mozdulat következtében eltűnt balfenéken. Nincs kedvem még egyszer idevésni. Meg aztán egy másik kérdés kapcsán úgyis mondtam már, miért rühellek veled vitatkozni.

Szóval legyen tiéd az utolsó szó, és élj bodogul

2017. febr. 28. 16:54
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!