Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha van egy olyan tanítása...

Ha van egy olyan tanítása Jézusnak, amit nem tudok vallani, sőt kicsit sem azonosulni vele, az baj? Vallásos vagyok.

Figyelt kérdés

Szerintem nagyon tanulságos tanításai vannak és igazi prófétának tartom. De van olyan tanítása, amivel nem tudok azonosulni.

Ez pedig az, hogy az anyagi gazdagságot szinte már bűnként emlegette, mintha rossz dolog lenne, és aki gazdag annak nagyobb esélye van arra, hogy rossz ember legyen, aki szegény, ő meg nagyobb eséllyel jut a mennyekbe. Aki gazdag, kevesebb eséllyel. Miért gondolta Jézus azt, vagy miért tanított ilyet pl, hogy a gazdagnak szinte lehetetlen bejutni a mennyekbe? Meg egy emberrel szétoszttatta a vagyonát a szegények között. Ezzel sem tudok azonosulni, sőt az ellenkezőjét vallom.

Szerintem akinek anyagiakban is megadatott, az jobban hálát tud adni Istennek azért, amije van. A nagyon szegény emberekre meg inkább az irigység jellemző. Nem vallom, hogy akinek megadatott, az ész nélkül adakozzon akárkinek. Főleg, lehet aki szegény az nem is tesz ellene semmit, csak várja az alamizsnát. Persze nem mondom, hogy nem kell adakozni, sőt kell, akinek megadatott, de nem mindegy, hogy kinek. Ti vallásosak hogyan vélekedtek erről?

2017. febr. 1. 09:12
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:
Rosszul fogalmaztam. Jézus tanait többnyire követem, amivel tudok azonosulni. Keresztény vagyok. De nem vagyok vallásos, csak hiszek Istenben és Jézusban.
2017. febr. 1. 09:58
 12/45 anonim ***** válasza:
72%

"Szóval ne legyél előítéletes, nem tudom, miből szűrted le, hogy én pénzimádó vagyok."

"Meg egy emberrel szétoszttatta a vagyonát a szegények között. Ezzel sem tudok azonosulni, sőt az ellenkezőjét vallom."

Ha a földi javak halmozását helyezed az előtérbe, az keresztényi szemmel hibás gondolkodásmód, ezen nincs mit ragozni.

2017. febr. 1. 10:02
 13/45 anonim ***** válasza:
93%
A gazdagság mások kizsákmányolásán keresztül érhető el, közvetlenül vagy közvetve. A mai állapot a Földön tökéletesen megmutatja, hová vezet a "gazdagság"! A mohó emberek miatt az életterünk egyre inkább válik élhetetlenné! Mit ér a gazdagság, ha mások szenvedésén érhető el? Mit ér a gazdagság, ha a környzetet tönkreteszi az ember általa? Semmit!! Jézus idejében más volt a helyzet. Ami fontos, nem ismerjük mások mögöttes gondolatait, így nem is lehet pontosan érteni egy másik ember elképzelését. Majd ezt a gondolatátvitel fogja megoldani... Akkor most mi is a gazdagság? Az, ha egy társadalomban nincsenek nélkülözők! Az az igazi gazdagság!! Minden más, csak (ön)ámítás...
2017. febr. 1. 10:05
 14/45 A kérdező kommentje:
Az, hogy nem adnám oda az utolsómat is, nem jelenti azt, hogy a földi javakat előrébb tartom. Gondolom te sem adnád oda, és nem vagy egy koldus, hisz interneted, gondolom házad is van. Nem adod el magad alól és gondolom a pénzt nem az afrikai éhezőknek juttatod el.
2017. febr. 1. 10:06
 15/45 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem nagyon tanulságos tanításai vannak és igazi prófétának tartom...... Meg egy emberrel szétoszttatta a vagyonát a szegények között. Ezzel sem tudok azonosulni, sőt az ellenkezőjét vallom. "

1:Milyen vallásu vagy, hogy Jézust profétának tartod csupán?

2:A vagyon szétosztása a szegények között ellentéte, hogy vedd el a szegényektöl amijük van. Te ezt vallod?

2017. febr. 1. 10:08
 16/45 A kérdező kommentje:

# 14

Igen, én remélem, hogy ezt Jézus nem szó szerint gondolta, mert rettenet erős kijelentések és nem gondolom, hogy aki anyagilag gazdag, annak nehezebb bejutni a mennyországba, aki meg szegénynek születik, az alapból kiérdemelte.

A gazdagság pedig nem egyenlő rohadtul mások kizsákmányolásával. Lehet, hogy valahol igen, de aki munkával felépítette magát és esetleg milliomos lett, az nem biztos, hogy kizsákmányolt akárkit is. Lehet egy szolgáltatást nyújt, amiért pl pénzt vesz be, de ad is cserébe valamit. Ez mindkét félnek lehet jó pl.

2017. febr. 1. 10:09
 17/45 anonim ***** válasza:
100%

Üdv, nagyon röviden írom le, véleményem szerint nagyon nem érted az írást, azt írás lényege nem az, hogy az ember a saját életét igazítja az íráshoz, hanem fordítva, aki a saját kényelmes életét akarja az íráshoz igazítani, az, hogy bibliai szavakkal fejezzem ki magam, nem veszi fel a keresztjét, amikor Jézus arról beszélt, hogy senki sem lehet a tanítványa aki nem veszi fel a keresztjét, pontosan arra mutatott rá, ami most benned a kérdést megindította, azaz, hogy a te kereszted az anyagiasság, amelyről nem vagy képes lemondani, így nem is értheted meg igazán az írást.

Tehát

Jézus=szellemi felemelkedés

Pénz=anyagiasság

Látod a lényeget? A kettő nem működik együtt, minél kevésbé kötődsz az anyagiassághoz, annál közelebb kerülsz a szellemiséghez, és ugyanez vissza felé is igaz, mielőtt félre értenéd, Jézus nem azt várja el, hogy valaki mindenét eladja és utcára kerüljön, persze van aki már olyan szellemi szinten van, hogy erre is képes, tehát elvált az anyagiasságtól, hanem azt, hogy amennyire lehet inkább a két lehetőség közül, hozzá legyél közelebb.

2017. febr. 1. 10:10
 18/45 A kérdező kommentje:

"1:Milyen vallásu vagy, hogy Jézust profétának tartod csupán? "

Görög vagyok, de inkább csak Istenhívőnek tartom magam.

"2:A vagyon szétosztása a szegények között ellentéte, hogy vedd el a szegényektöl amijük van. Te ezt vallod?"

Nem venném el a szegényektől amijük van, csupán őrültségnek tartom odaadni nekik az egész vagyonomat. Én is segítettem már egyébként szegény emberen.

2017. febr. 1. 10:12
 19/45 anonim ***** válasza:
82%

"Az, hogy nem adnám oda az utolsómat is, nem jelenti azt, hogy a földi javakat előrébb tartom."

Mi mást jelentene?

Nem az a lényeg hogy éhezésre ítéld magad, de ha már annak puszta gondolata is ilyen rögeszmés vitatkozásra sarkall, hogy szét kéne osztanod a vagyonod, az pont azt jelenti hogy nagyon nem érted Jézust, ergo hibás a gondolkodásmódod.

Nem tudom mennyire gondolod magad hívőnek, de ha így viselkedsz, hogy gyakorlatilag csak az a fontos számodra, hogy a jelenlegi kényelmes életedbe akkor is belemagyarázd hogy az márpedig keresztényi, ha az nem egyezik Jézus szavával, nos, az pont nem túl keresztényi...

2017. febr. 1. 10:19
 20/45 A kérdező kommentje:

# 20

Nem tudom, te milyen életet élsz, vagy hogy éled a vallási életedet, de ha te szétosztottad mindened, akkor megértem és elfogadom, hogy te így gondolod. Ha nem is értek egyet vele. Viszont ha nincs így, akkor bort iszol, vizet prédikálsz.

2017. febr. 1. 10:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!