Ti hogy érvelnétek ennek az anyának?
Megmondom őszintén, hogy nem tudom hogy teheti meg a mai magyar jogrendszerben, de ő azt állítja, hogy nincsenek a gyerekei beoltatva, mert aki hisz teljes szívvel, az nem lesz beteg.
Namármost három gyerekről beszélünk és szerinte aki beteg, annak nincs hite, de neki van és nem fogja beoltatni őket.
Mit mondanátok neki?
Szia! Lehet, hogy ki kell várni, hogy valamelyik gyereke megbetegedjen (remélhetően nem nagyon súlyosan), és hátha akkor megtörik a tévhite és kész lesz megkérdőjelezni önmaga elképzelését Isten szeretetéről. De ez sem garancia, mert lehet, hogy majd önmagát fogja hibáztatni, hogy nem volt elég nagy a hite...
Pedig Pál is javasolja Timóteusnak, hogy "Ne légy tovább vízivó, hanem élj egy kevés borral, gyomrodra és gyakori gyengélkedésedre való tekintetből." (1Tim 5) - a bort annak idején gyógyszerként is használták, és itt Pál Timóteusnak minden jel szerint gyógyszerként ajánlja.
Azt írja több helyen is, hogy ez vagy az a munkatársa beteg - és biztos vagyok benne, hogy nem a hitetlenségük miatt, sem nem azért, mert Pál nem imádkozott volna értük hittel.
Azt lenne érdemes esetleg megtudakozni, hogy ő maga mire építi ezt a hitét, milyen igékre. Csak mert a Biblia beszél arról, hogy Isten a betegségből is fel tud építeni és meg tud gyógyítani - de ezt nem lehet és nem szabad követelni Istentől, mondván, hogy én hiszek, Te pedig óvd meg a gyermekeimet olyan járványoktól és betegségektől, amelyeket az általad teremtett emberi szervezet elkaphat. Ez kicsit Isten kísértése is. Ő sehol nem ígérte meg, hogy ha mi hiszünk, akkor nem fogunk soha megbetegedni vagy elkapni semmilyen vírust, fertőző betegséget - de azt igen, hogy ha kérjük, és Ő is akarja, akkor meg tud gyógyítani, és tanulni tudunk belőle, szellemi szempontból. Amit Ő nem akar, az az, hogy Helyette pl. orvosokban bízzunk, és tőlük várjuk a "megváltását" a testünk betegségének.
Természetesen vannak betegségek, amikre vannak oltóanyagok, és "opcionális", mint pl. az influenza elleni oltás - én egészségügyben dolgozom, és minden évben felajánlják, hogy beoltanak, és eddig minden évben elutasítottam, mert nem láttam szükségesnek az én esetemben. De ha gyermekeim lennének, minden bizonnyal beoltatnám őket a tipikus "kötelező" gyermekbetegségek elleni oltásokkal.
Csak azért kérdeztem, mert vannak oltások, amik kimondottan vérből készülnek.
De amik nem, azokat főleg az első hónapokban bizony be kell adni a gyermeknek, és ez nem hit függő.
A Biblia nem írja, hogy ami nem ütközik Biblia alapelvekbe, azt is meg kell tagadni.
Isten nem tartja burokba a népét, ezért ez az anya el van tévedve.
Én úgy tudom Magyarországon kötelező beoltatni a gyerekeket, vagyis az ilyen szülő büntetendő. Tök jogosan.
Az a baj az ilyenekkel nem lehet normálisan érvelni sokszor. Akkor se, ha normálisan elmagyarázod neki a következményeit, ezek még az orvosokat is hülyének nézik.
Szia
Ennek az anyának, bocsás meg de eléggé furcsa hite van....na de mindegy.
Lehetne neki a Bibliából érvelni, talán az hatással lenne rá.
Például beszélj neki arról, hogy Jézus sokféle betegséget gyógyított, ami azt jelenti hogy megbetegedhet az ember. A gyermekeknek nem lehet olyan hite, éppen a kora miatt(a felnőttnek sincsen), ami megvédhetné a betegségektől.
Ha hisz Jézusnak, akkor idézheted neki a Márk 2:17-et, ahol az van írva, " Ennek hallatán Jézus így felelt nekik: „Akik erősek, azoknak nincs szükségük orvosra, akik viszont betegek, azoknak igen.", ami azt jelenti, megbetegedhet az ember.
A Jelenések könyve azt írja a 21:4-ben, " És letöröl minden könnyet a szemükről, és nem lesz többé halál, sem kesergés, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé. A korábbi dolgok elmúltak.” Ez a vers utal arra, hogy a betegségekből eredő fájdalom is megszűnik majd, de jelenleg még van,mert csak később szűnnnek meg a korábbi dolgok.
Azért írtam ezekről, hogy próbáljál meg neki a Bibliából érvelni, hogy az elképzelése nem helyes, és veszélyezteti az ártatlan gyermekeit.
De miért gondolja azt, hogy a gyermekek "teljes szívvel" tudnak hinni? Mire alapozza ezt az elképzelését?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!