Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti hogy érvelnétek ennek az...

Ti hogy érvelnétek ennek az anyának?

Figyelt kérdés

Megmondom őszintén, hogy nem tudom hogy teheti meg a mai magyar jogrendszerben, de ő azt állítja, hogy nincsenek a gyerekei beoltatva, mert aki hisz teljes szívvel, az nem lesz beteg.

Namármost három gyerekről beszélünk és szerinte aki beteg, annak nincs hite, de neki van és nem fogja beoltatni őket.

Mit mondanátok neki?

2017. jan. 31. 08:29
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Mutattam neki például Pált, aki írja az egyik levelében, hogy beteg, de ő azt mondta erre, hogy ez nem igaz. Nekem már nem nagyon van hozzá türelmem, de hátha kapok itt jó ötletet.
2017. jan. 31. 08:31
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Érvelni egy anyának?

Teljesen reménytelen.

De elmesélheted neki azokat a gyerekeket, akik most haltak meg, és ERŐS hitük volt!

2017. jan. 31. 08:36
 3/18 A kérdező kommentje:
A halál számára nem egyenlő a betegséggel. Ezt már próbáltam. De amúgy jó ötlet, mert most ugrott be egy ige, ha jól emlékszem a Példabeszédekben van, majd megkeresem, hogy Isten ki tudja teljesíteni az éltünk napjait. Bár ez úgysem lesz számára érv. Nagyon szomorú vagyok ez miatt, hogy ilyenen kell vitatkozni valakivel.
2017. jan. 31. 08:40
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Tavaly Spanyolországban az egyik oltás ellenes liga vezetőjének a gyereke halt meg abban, hogy nem oltatta a be a gyerekét, és elkapott egy olyan betegséget, amire bár kötelező oltás lett volna, de gyógyszer nem. Ugyanis már vagy 50 éve nem ütötte fel a fejét a betegség a térségben. De ettől függetlenül a betegség újbóli járványának megakadályozása miatt az oltás kötelező volt. Csak mivel a betegség senkinél nem alakult ki az oltás miatt, így gyógyszer nem volt sehol. És annyi idejük meg nem volt, hogy kibírja a gyerek, amíg a gyógyszer elkészül.

Mondanom sem kell, hogy a többi gyerekét azonnal beoltatta, és kilépett az oltás ellenes klubból.

Sajnos ilyen esetben az lesz beteg, aki a legkevésbé tehet róla az idióta szülei miatt.

2017. jan. 31. 09:19
 5/18 A kérdező kommentje:
Ezzel sem lehet neki érvelni, mert szerinte elég a hit és nem lesz beteg a gyereke, mert folyamatosan imádkozik értük.
2017. jan. 31. 09:22
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Tudomásom szerint büntetik az ilyen szülőt, és jogosan! De az ilyen bigott ostobát az sem hatná meg, ha valamelyik gyereke beteg lenne vagy meghalna. Azt mondaná, hogy ez Isten rendelése.
2017. jan. 31. 09:34
 7/18 imakommandós ***** válasza:
Nem gondolom, hogy érvekkel meg tudod győzni, mert most abban az állapotban van, hogy az oltást a hit ellenségének tartja és nem mankónak, ami az életet védi.
2017. jan. 31. 09:42
 8/18 anonim ***** válasza:
Milyen oltásról van szó?
2017. jan. 31. 10:29
 9/18 anonim ***** válasza:
Fordulj valami helyi orvoshoz, védőnőhöz, majd tudják hogy az ilyen ügy melyik hivatalos szervre tartozik.
2017. jan. 31. 10:47
 10/18 A kérdező kommentje:
Hát állítólag az összesről. Amit nem értek, de ezt írtam, hogy ma nálunk büntetik azt, aki nem oltat, nem?
2017. jan. 31. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!