Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti hogyan viselkednétek,...

Ti hogyan viselkednétek, érvelnétek egy ilyen vitában?

Figyelt kérdés

Többször találkoztam már azzal a helyzettel, amit most be szeretnék mutatni.

Tegyük fel, hogy oda jön hozzám egy ismerősöm, akivel vagy jó, vagy semleges a viszonyom. Szóba kerül egy bármilyen dolog, ami hozzám vagy közel áll, vagy kicsit bővebb ismeretekkel rendelkezem róla. A beszélgető társamon kapásból látom, hogy ez a dolog őt elborzasztja, undorítja. Mivel keveset tud az adott dologról, kérdezgetni kezd engem, ám a kérdéseit mindig úgy teszi fel, hogy a rá adott válasz lehetőleg az utálatnak adjon újabb okot. Ha ilyen helyzetbe kerültem, mindig igyekeztem úgy válaszolni, hogy rövid legyen, lényegre törő, és eloszlassa a tévhiteket. Ez után szoktak jönni az "elhiszem, de..." kezdetű kérdések, amik további okok után kutatnak, ami miatt lehet utálni az adott dolgot, témát.

Sokszor egészen kicsiny apróságok voltak a beszélgetés témái. Igazán kirívó dolgok mellett nem igen kellett még érvelnem.

Egy példa:

- Ti bent tartjátok a macskákat a házban? Nem csinálnak oda mindenhová?

- Szobatiszták. A folyosón van nekik egy almos tálca.

- És akkor egész nap bűzlik a folyosó?

- Nem, dehogy. A macska ösztönösen elkaparja, amit csinál. Az alom pedig speciális homok, ami jobban megköti a szagot.

- De gondolom oda fekszenek mindenhová és macska szőrös lesz az ágy. Bent alszik veled?

- Nem alszik velem a macska... és meg lehet tanítani őket arra, hogy hová nem szabad felmászniuk.

Egy másik:

- Fúj már, te komolyan ilyen igénytelen disco zenét hallgatsz?

- Valóban nem kellett túl sok zeneiskola ehhez a számhoz, de néha úgy érzem szükségem van egy kis monoton igénytelenségre.

- Ilyet hallgatnak a felvágós disco pics@k, akik mindig nyávognak.

- Amúgy vannak nagyon szépen megcsinált disco számok is.

- Jól titkolják. Ezekben nincsen rendes dob. Csak a tuc-tuc gépiesen.

- Mi a francnak tanulsz japánt, amikor a német sem megy?

- A német azért nem megy, mert a hangzását nem szeretem. A japánt viszont igen, ezért az számomra mérföldekkel könnyebb.

- És megtanulod ezt a sok hülye jelet?

- Először a szótag ábécét, ami nem áll annyira sok jelből és mindent le lehet írni vele.

- De mi értelme ennek? A fél környék németül beszél, a japánt mégis hol fogod használni? Neked mindig más kell, mint ami van...

2014. jún. 24. 19:31
 1/9 anonim ***** válasza:
Le kell röviden zárni annyival, ne vegye a vállára a világ baját, ha hülyeséget csinálok, az én dolgom.
2014. jún. 24. 19:58
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem hipszter vagy.
2014. jún. 24. 20:14
 3/9 A kérdező kommentje:
az micsoda?
2014. jún. 24. 20:17
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem tudni, mi az hogy hipszter, a legnagyobb hipszterség. :D

És hogy miért vagy hipszter? "Mert neked mindig más kell, mint ami van..." Japánul tanulgatunk? Inkább bevágsz egy teljesen új, kultúridegen ABC-t, mert az európaszerte második leghasználtabb nyelvnek nem tetszik a hangzása? Meg németül minden hülye tud, de a japán, az olyan különleges? Mi ez, ha nem hipszterség?

2014. jún. 25. 14:25
 5/9 A kérdező kommentje:
belemagyarázol olyasmit a példámba, ami nem volt beleírva. Én egy szóval nem állítottam, hogy azért tanulnám a japánt mert az "olyan különleges". Egyszerűen tetszik ez a nyelv és ezért könnyen tanulom, nincs semmi egyéb oka. Nem értem miért ne tanulhatnék olyasmit, amit szeretek, anélkül, hogy rám aggatnál egy olyan jelzőt, aminek jelentését még te magad sem tudod megfogalmazni.
2014. jún. 26. 15:14
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem tisztem megfogalmazni a hipszter jelentését. Megtették már előttem éppen elegen. Egyébként meg olyan jelzőt aggatok, amilyet csak kedvem tartja. Nem szükségszerű elfogadnod a véleményem. Amúgy meg bármit is csinálsz, mindig lesznek jelzők, amik illeni fognak rád, ahogy rám is, és mindenkire. Az emberek címkéznek, mert szeretik ezt csinálni. Persze viselni nem szeretik a rájuk ragasztott címkét.
2014. jún. 26. 17:21
 7/9 A kérdező kommentje:
Kérlek ne általánosíts! Én például nem szeretek címkéket ragasztani. És szerintem sokan vagyunk így.
2014. jún. 26. 19:36
 8/9 anonim ***** válasza:
46%
Csak kötözködik, mert máshogy nem tudja észre vetetni magát...
2014. jún. 26. 19:39
 9/9 anonim ***** válasza:

Mert most aztán baromira a figyelem középpontjában vagyok...

Vagy a saját, nektek esetleg nem tetsző vélemény már automatikusan kötözködés? Hát ez is egy lehetőség...

2014. jún. 27. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!