Ti hogyan viselkednétek, érvelnétek egy ilyen vitában?
Többször találkoztam már azzal a helyzettel, amit most be szeretnék mutatni.
Tegyük fel, hogy oda jön hozzám egy ismerősöm, akivel vagy jó, vagy semleges a viszonyom. Szóba kerül egy bármilyen dolog, ami hozzám vagy közel áll, vagy kicsit bővebb ismeretekkel rendelkezem róla. A beszélgető társamon kapásból látom, hogy ez a dolog őt elborzasztja, undorítja. Mivel keveset tud az adott dologról, kérdezgetni kezd engem, ám a kérdéseit mindig úgy teszi fel, hogy a rá adott válasz lehetőleg az utálatnak adjon újabb okot. Ha ilyen helyzetbe kerültem, mindig igyekeztem úgy válaszolni, hogy rövid legyen, lényegre törő, és eloszlassa a tévhiteket. Ez után szoktak jönni az "elhiszem, de..." kezdetű kérdések, amik további okok után kutatnak, ami miatt lehet utálni az adott dolgot, témát.
Sokszor egészen kicsiny apróságok voltak a beszélgetés témái. Igazán kirívó dolgok mellett nem igen kellett még érvelnem.
Egy példa:
- Ti bent tartjátok a macskákat a házban? Nem csinálnak oda mindenhová?
- Szobatiszták. A folyosón van nekik egy almos tálca.
- És akkor egész nap bűzlik a folyosó?
- Nem, dehogy. A macska ösztönösen elkaparja, amit csinál. Az alom pedig speciális homok, ami jobban megköti a szagot.
- De gondolom oda fekszenek mindenhová és macska szőrös lesz az ágy. Bent alszik veled?
- Nem alszik velem a macska... és meg lehet tanítani őket arra, hogy hová nem szabad felmászniuk.
Egy másik:
- Fúj már, te komolyan ilyen igénytelen disco zenét hallgatsz?
- Valóban nem kellett túl sok zeneiskola ehhez a számhoz, de néha úgy érzem szükségem van egy kis monoton igénytelenségre.
- Ilyet hallgatnak a felvágós disco pics@k, akik mindig nyávognak.
- Amúgy vannak nagyon szépen megcsinált disco számok is.
- Jól titkolják. Ezekben nincsen rendes dob. Csak a tuc-tuc gépiesen.
- Mi a francnak tanulsz japánt, amikor a német sem megy?
- A német azért nem megy, mert a hangzását nem szeretem. A japánt viszont igen, ezért az számomra mérföldekkel könnyebb.
- És megtanulod ezt a sok hülye jelet?
- Először a szótag ábécét, ami nem áll annyira sok jelből és mindent le lehet írni vele.
- De mi értelme ennek? A fél környék németül beszél, a japánt mégis hol fogod használni? Neked mindig más kell, mint ami van...
Nem tudni, mi az hogy hipszter, a legnagyobb hipszterség. :D
És hogy miért vagy hipszter? "Mert neked mindig más kell, mint ami van..." Japánul tanulgatunk? Inkább bevágsz egy teljesen új, kultúridegen ABC-t, mert az európaszerte második leghasználtabb nyelvnek nem tetszik a hangzása? Meg németül minden hülye tud, de a japán, az olyan különleges? Mi ez, ha nem hipszterség?
Mert most aztán baromira a figyelem középpontjában vagyok...
Vagy a saját, nektek esetleg nem tetsző vélemény már automatikusan kötözködés? Hát ez is egy lehetőség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!