Anyának hogy mondjam el hogy evangélikus szeretnék lenni? 15/L
Az egész család katolikus, csak a nagynéném evangélikus. Ükapám is evangélikus volt, de áttért a katolikus hitre.
Anyámék járnak templomba, nekem meg nem tetszik a katolikus vallás. Hogy nyerhetek anyával szemben?
Kedves Kérdező!
Először tisztázni kellene valamit: mennyit tudsz az evangélikus vallásról. Ha nagyon jól ismered, akkor minden rendben van, de ha semmit nem tudsz róla, akkor milyen alapon döntesz úgy, hogy evangélikus akarsz lenni? Csak azért nem szerencsés vallást váltani, mert a nagynénéd evangélikus. Először is meg kell arról győződni, hogy neked tényleg tetszik-e ez a vallás.
Ne haragudj, de a kérdésed olyan óvodásnak tűnik: ez nekem olyan, mint amikor az ötéves Pistike odamegy sírva az óvónénihez, hogy anyának hogy mondjam azt meg, hogy megettem a Józsi zsíros kenyerét, vagy anyának hogy mondjam azt meg, hogy nem akarok felkelni szombaton reggel hétkor.
Erre az óvónéni azt mondja, hogy Pistikém, odamész anyukádhoz, és megmondod neki, hogy anya olyan rosszul érzem magam, mert megettema Józsika elől a zsíros kenyeret, vagy anya nem akarok felkelni szombatonként olyan korán, mert én olyan fáradt vagyok.
Ez is ilyen dolog, csak még az óvodás kisfiú egyszerű szavakkal magyarázza el, hogy ez, vagy az miért nem jó neki, addig neked komoly érvrendszerrel kell előállni, hogy meg tudd győzni édesanyádat.
Ezt senki nem fogja helyetted megcsinálni, neked kell összeszedned a bátorságodat, és véggigondolnod, hogy miért szeretnél vallást váltani, és ezt úgy ahogy van, el kell mondanod anyukádnak.
Én is nagyon béna voltam tizenhat évesen, amikor vallást szerettem volna váltani, nem is sikerült, de ez egy másik történet.
Üdv: Anna
ű
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!