Ha "hitehagyottaknak" nevezek meg embereket az már ítélkezésnek számít?
Miért?
De akkor,hogy nevezzem azt aki ott hagyta a vallását,nem "hitehagyottnak"?
Szia
Azért igen, mert:Róma 14:4
" Ki vagy te, hogy megítéled más háziszolgáját? Saját urának áll vagy esik. De meg fog állni, mert Jehova tenni tud azért, hogy megálljon." Róma 14:4
Hogyan nevezd? Katinak, Pistinek, Józsinak, Zsófinak...a többi Istenre és az egyénre tartozik, nem ítélkezhetünk felette büntetés nélkül.
Máté 7:1
Ne ítéljetek többé, hogy ne ítéltessetek
Jakab 4:12
E g y van, aki törvényadó és bíró, az, aki képes megmenteni és elpusztítani. De te, ki vagy te, hogy megítéled a felebarátodat?
Ezt már végképp nem értem!
Ha egyszer valaki kilép és otthagyja a vallási csoportját egyházát akkor már nem nevezhetem "testvéremnek" hanem csak "hitehagyottnak".
De akkor ez miért lenne ítélkezés?
Hitehagyott Kati Pisti Józsi Zsófi?
Így már a többi testvérek tudják,hogy kiről van szó?
És szerintem ez egyáltalán nem ítélkezés!
Szia!
Én nem ítélkezésnek nevezném - hiszen tényt állítasz róla - hanem bántásnak. A felekezet elhagyó kifejezés talán korrektebb. Igazából az számít, hogy mi van a szívedben. Ha továbbra is szereted a te atyádfiát, és naponta imádkozol érte, akkor szerintem nincs gond! :-)
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!