Van olyan keresztény, aki szerint nem számít a cselekedet? Mit gondoltok erről?
A János írása szerint való Szent Evangéliom » 5. fejezet
"24 Bizony, bizony mondom néktek, hogy aki az én beszédemet hallja és hisz annak, aki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre."
"28 Ne csodálkozzatok ezen: mert eljő az óra, amelyben mindazok, akik a koporsókban vannak, meghallják az ő szavát,
29 És kijőnek; akik a jót cselekedték, az élet feltámadására; akik pedig a gonoszt művelték, a kárhozat feltámadására."
"38 Az ő ígéje sincs maradandóan bennetek: mert akit ő elküldött, ti annak nem hisztek.
39 Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, amelyek bizonyságot tesznek rólam;
40 És nem akartok hozzám jőni, hogy életetek legyen!
41 Dicsőséget emberektől nem nyerek.
42 De ismerlek benneteket, hogy az Istennek szeretete nincs meg bennetek:"
Igen, olvastam itt olyan válaszokat, hogy nem kellenek tettek, csak a hit Jézusban.
Ilyenkor elgondolkodom, hogy vajon ha csupán elhiszi, hogy Jézus a messiás, és a megváltó, az mire inditja?
Az életében változtatot- e , hogy kifejezze köszönetét, háláját, avagy minden maradt a régiben?
Mert hát ugye ha szeretem az Istenemet, és a Fiát mint megváltómat, akkor hogyan bizonyitom?
Ézsaiás könyve:29
13
És szólt az Úr: Mivel e nép szájjal közelget hozzám, és csak ajkaival tisztel engem, szíve pedig távol van tőlem, úgy hogy irántam való félelmök betanított emberi parancsolat lőn:
14
Ezért én is csodásan cselekszem ismét e néppel, nagyon csodálatosan, és bölcseinek bölcsesége elvész, és értelmeseinek értelme eltűnik.
15
Jaj azoknak, akik az Úrtól mélységesen elrejtik tanácsukat, és akik a sötétségben szoktak cselekedni, mondván: Ki lát minket és ki ismer minket?
16
Mily együgyűek vagytok! Avagy a fazekas olyan, mint az agyag, hogy így szóljon a csinálmány csinálójának: Nem csinált engem! és az alkotmány ezt mondja alkotójának: Értelmetlen!
17
Nemde kevés idő multán a Libánon termőfölddé lesz, és a termőföld erdőnek tartatik?
18
És meghallják ama napon a siketek az írás beszédeit, és a homályból és sötétből a vakoknak szemei látni fognak.
19
És nagy örömük lesz a szenvedőknek az Úrban, és a szegény emberek vígadnak Izráel Szentjében.
20
Mert a kegyetlen elveszett, és a csúfoló elpusztult, és kivágattak a hamisságnak minden őrei,
21
Kik az embert elítélik egy szóért, és tőrt vetnek annak, aki őket a kapuban megfeddi, és elejtik csalárdul az igazat.
Márk Evangéliuma:7:6 Ő pedig felelvén, monda nékik: Igazán jövendölt felőletek, képmutatók felől Ésaiás próféta, amint meg van írva: Ez a nép ajkaival tisztel engem, a szívök pedig távol van tőlem.
A cselekedetek igenis fontosak a protestáns egyházak szerint is. Csak mi úgy véljük, hogy a hit van előbb, és abból származnak a jó cselekedetek.
Persze kérdezheted, hogy akkor hogy cselekszik jót az, aki nem hisz? Valamiben minden bizonnyal ő is hisz, ha nem Istenben, akkor másban, és az is indíthatja jó cselekedetekre. A hit nem csak annyiból áll, hogy elhiszed, hogy van Isten meg Jézus, hanem ennél sokkal több.
Jézus a cselekedetekre is azt mondta, hogy nem mindegy mit tesz aki hisz.
Ezt egy másik kérdésedben irtam is. Sokan Jézusra hivatkozva tesznek dolgokat, elismerik Jézust, Jézus még sem fogadja el a Tettüket.
Miért? Mert nem egyezik Jézus Atyjának az akaratával.
"Jézus még sem fogadja el a Tettüket.
Miért? Mert nem egyezik Jézus Atyjának az akaratával."
És te ezt el tudod dönteni, hogy Jézus mit fogad el és mit nem. Micsoda kiváltság.
"És te ezt el tudod dönteni, hogy Jézus mit fogad el és mit nem. Micsoda kiváltság."
Vajon miért nem csodálkozom Kedves Letargia, a kérdéseden?....
Bárki eltudja dönteni, hiszen le van irva mit kell tenni, és mit nem. Isten segit a döntéshozatalban, nem hagyott magunkra.
Attól függ a válasz, hogy mit tartassz a célodnak?
Ha a megmenekülést akkor csak a hit számit.
A cselekedetek azok csak a hitből való megigazulás gyümölcsei. Ne akarj cselekedetekből megigazulni mert az nem fog menni.
Ahhoz, hogy mi megmeneküljünk valakinek szenvednie kellett és meg kellett halnia a büneinkért. Aki le is győzte a halált mert feltámadt.
Jézus vette magára a büneinket és felvitte a keresztfára. Aki hisz ebben, arról Isten jelenti ki, hogy nincs ellene vádirat, nincs kárhoztatás alatt, hanem kegyelmet kapott cselekedetek nélkül.
A keresztény megigazulás látható gyümölcsei a jócselekedetek, amelyek nem magunktól vannak, hanem ezek is hitből fakadnak, mert ezeket is Isten készitette el Krisztusban, hogy azokban járjunk.
Ján 15:5 Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: Aki énbennem marad, én pedig őbenne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek.
Szia
Azt nem tudom van-e olyankeresztén?!
De az összes általd idézett írás arra mutat,hogy a hit cselekedet nélkül halott. Jakab is ír erről:Jakab2:18-26
"De valaki majd azt mondja: „Neked hited van, nekem meg cselekedeteim. Mutasd meg nekem a hitedet a cselekedetek nélkül, én pedig megmutatom neked hitemet a cselekedeteim által.” Ugye hiszed, hogy e g y Isten van? Jól teszed. Csakhogy a démonok is hiszik, és reszketnek. De akarod-e tudni, ó, te balga ember, hogy a hit cselekedetek nélkül tétlen? Ábrahámot, a mi atyánkat vajon nem cselekedetek által nyilvánították igazságossá, miután felajánlotta fiát, Izsákot az oltáron? Látod, hogy a hite együtt munkálkodott a cselekedeteivel, és a cselekedetei által lett tökéletes a hite, és beteljesedett az írás, amely ezt mondja: „Ábrahám hitt Jehovában, és ezt igazságosságul számították be neki”, és „Jehova barátjának” hívták.
Látjátok, hogy az embert cselekedetek által, és nem csupán hit által fogják igazságossá nyilvánítani. Ugyanígy Ráhábot, a szajhát is, vajon nem cselekedetek által nyilvánították igazságossá, miután vendégszeretően fogadta a követeket, és más úton bocsátotta el őket? Bizony, ahogy a test halott szellem nélkül, úgy a hit is halott cselekedetek nélkül."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!