Adventisták! Ha átestünk a"vizsgálati ítéleten", már nincs esélyünk azon változtatni?
Az adventista tanítás szerint a "vizsgálati ítélet" idejében élünk,amikoris Isten népe ítélete folyik 1844 óta.Ha az ítéletben az én személyes megítélésemen túljutott a mennyei bíróság,nekem,már nincs esélyen vátoztatni az ítéleten?
Egy ember megítélésére mennyi időre van szüksége Istennek,talán egy nap,vagy egy század pillantásnyi?
Felesleges ilyen stílusban gúnyolódni más nézetein, én sem teszem azt hamis álkeresztény szektádon. Miután kiderült, hogy komoly a fellebbezésről szóló kérdésed, igyekeztem tőlem telhető legjobban elmagyarázni, ami úgy tűnt több más hozzászóló válaszából, hogy már az elején sikerült is.
Szerintem minden kérdésedre válaszoltam, #30-as válaszoló is kiegészítette, több időt nem kívánok erre a topikra fecsérelni. Ezt a válaszomat is nyugodtan lepontozhatod, ahogy a többivel tetted.
31.Hsz!
29.Hsz-om nem gúnyolódás volt,csak annak vetted,hogy ürügyet találj a válaszadás alóli kibújásra,mert nem lehet rá értelmes.és megnyugtató választ adni.
Jézus tanmeséje lényegét,maga magyarázta meg Ábrahám szájába adva azt:
"Ábrahám ezt felelte: Van Mózesük és vannak prófétáik. Azokra hallgassanak.De az erősködött: Nem hallgatnak, atyám, Ábrahám! De ha a halottak közül megy el valaki, bűnbánatot tartanak.Ő azonban így felelt: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, ha a halottak közül támad fel valaki, annak sem hisznek.”(Lk 16:29-31)
Jézus- Luk 23:43 És monda neki Jézus: Bizony mondom neked: Ma velem leszel a paradicsomban.
Jézus- Ján 20:17 Monda neki Jézus: Ne illess engem; mert nem mentem még fel az én Atyámhoz; hanem menj az én atyámfiaihoz és mondd nekik: Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, és az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez.
Jézussal nem volt a lator a paradicsomban, a menyországban,
De megkapta az ígéretet a vallomására.
Egy haldokló halálraítélt embernek ez a legszebb ígéret.
Jézus ítélt a kereszten pillanatokon belül és az ítélet pozitiv.
Az emberek halálakkor sehova se mennek semmit sem tudnak, hanem reménykedve halnak meg a feltámadásra.
1Thess 4:15 Mert ezt mondjuk nektek az Úr szavával, hogy mi, akik élünk, akik megmaradunk az Úr eljöveteléig, éppen nem előzzük meg azokat, akik elaludtak.
1Thess 4:16 Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak először akik meghaltak volt a Krisztusban;
1Thess 4:17 Azután mi, akik élünk, akik megmaradunk, elragadtatunk azokkal együtt a felhőkön az Úr elébe a levegőbe; és ekképpen mindenkor az Úrral leszünk.
Az 1 Thess 4.15-ös rész a testi feltámadásról és elalvásról (testi halál) beszél.
"Az emberek halálakkor sehova se mennek semmit sem tudnak, hanem reménykedve halnak meg a feltámadásra."
Nagyon is tudatuknál voltak ezeknek a lelkeik:
Jelenések 6,9 És mikor felnyitotta az ötödik pecsétet, látám az oltár alatt azoknak lelkeit, [rész 20,4.] a kik megölettek az Istennek beszédéért és a bizonyságtételért, [rész 1,9.19,10.20,4.] a melyet kaptak.
6,10 És kiáltának nagy szóval, mondván: Uram, te szent és igaz, meddig nem ítélsz még, és nem [Luk. 18,7.] állasz bosszút a mi vérünkért azokon, a kik a földön laknak?
Persze a Biblia nem igazán egyértelmű ebben a kérdésben szerintem, így legyünk óvatosak a dogmatikus kijelentésekkel
"Nagyon is tudatuknál voltak ezeknek a lelkeik:"
Préd 9:7 Mert az élők tudják, hogy meghalnak; de a halottak semmit nem tudnak, és azoknak semmi jutalmuk nincs többé; mivelhogy emlékezetük elfelejtetett.
A Jelenések könyvében látomás mint ahogy a vér a földön sem tud kiabálni.
Sem a tengerböl nem jön fel fenevad, mindnek értelme van és magyarázata.
A paradicsom meg a menny ugyan az.
"Elmegyek hogy helyet készítsek néktek"
"Persze a Biblia nem igazán egyértelmű ebben a kérdésben szerintem, így legyünk óvatosak a dogmatikus kijelentésekkel"
A Biblia az elejétöl a végéig aggyértelmü minden kérdésben. A Biblia saját magát magyarázza.
A dogmatikus kijelentések arra valók hogy a hozzátevéseket és elvevéseket megerőssítse.
"A Jelenések könyvében látomás mint ahogy a vér a földön sem tud kiabálni.
Sem a tengerböl nem jön fel fenevad, mindnek értelme van és magyarázata. "
Nem jó a hasonlat. A lelkek "nem alvását" is jelképezi az a jelenések ige. Hiába a képes beszéd, az az ige arra utal, hogy nagyon is tudatnál vannak. ne feledd, mi nem Ellen White szavában hiszünk, hanem a Bibliában. Nektek az a pechetek, hogy White azt mondta, hogy a lelkek alszanak, ezért mindent így kell magyaráznotok.
"Préd 9:7 Mert az élők tudják, hogy meghalnak; de a halottak semmit nem tudnak, és azoknak semmi jutalmuk nincs többé; mivelhogy emlékezetük elfelejtetett."
Semmit nem jelent, ószövetségi ige. Na persze advetistaként Ti az ószövetségben vagytok. Nem tudod megérteni, hogy az újszövetségről beszélünk?
Pál nem igazán tudatlanuk elaludni készült a 2 Korintusban
5,8 Bizodalmunk pedig van, azért inkább szeretnénk kiköltözni e testből, és [Fil. 1,23.] elköltözni az Úrhoz.
5,9 Azért igyekezünk is, hogy akár itt lakunk, akár elköltözünk, [Zsolt. 39,13.] néki kedvesek legyünk.
Fil
1,23 Mert szorongattatom e kettő között, kívánván elköltözni és a Krisztussal lenni; mert ez sokkal inkább jobb; [2 Kor. 5,1-8. 1 Thess. 4,17. Luk. 23,43.]
1,24 De e testben megmaradnom szükségesebb ti érettetek.
Testben megmaradni... Ha kiköltözik, akkor sem lesz öntudatlan.
Máté
23,43 És monda néki Jézus: Bizony mondom néked: Ma velem leszel a paradicsomban.
Nem úgy tűnik, mintha aludni mennének Jézussal..
"A paradicsom meg a menny ugyan az." Szerinted, mivel White ezt mondja. De igazság szerint a paradicsom az alvilág része, a Menny meg nem az. De ezen kár vitatkozni, mert ez amolyan D"e igen", "de nem", "de igen" vita:)
Te így tartod, elfogadom, én így tartom, Te remélem elfogadod
"A Biblia az elejétöl a végéig aggyértelmü minden kérdésben."
Akkor minek tanítotok téves teológiát?:) Pl. vizsgálati ítélet. Egyértelműen téves, de White ezt mondta, így kénytelenek vagytok megerőszakolni pár igét. Te írtad, hogy A Biblia saját magát magyarázza. Akkor minek White téves teológiája pluszban? Minek a kis világosság a nagy világosság mellé, ha mindenkit tanít a kenet és a Biblia magát magyarázza?
Dogmatikus kijelentésekben igazad van, tényleg arra valók. Feltéve, ha igaz a dogmatikus kijelentés:)
Minek tanítjátok, hogy Isten emlékezetből teremt minket újjá? az biztos én leszek? Vagy egy klón? Hol van ez a tanítás a Bibliában? Vagy hozzátettetek?
Elfelejted, hogy én is adventista voltam. Én is hittem ezekben, amikben Te.
De butaság részemről Tanúval, Adventistával vagy bármelyik egyháztaggal vitatkozni a saját teológiájukról. Felesleges
"Semmit nem jelent, ószövetségi ige."
1.A teljes írás Istentöl ihletett!
2.Jézus az ószövetségböl idézett.
3.Nem tépem ketté a bibliát és dobom a tűzbe az első felét.
"Na persze advetistaként Ti az ószövetségben vagytok."
Nem vagyok adventista.
"Nem tudod megérteni, hogy az újszövetségről beszélünk? "
Értelmetlen vagyok!- de előbb.
1.Porbol vagy ls ismét porrá leszel.
2.Isten:bizony meghalsz
3.Sátán:bizony nem halsz meg.
4.Jézus feltámadztja a halottakat a föld porábol, nem pedig felkölti az alvókat.
"Pál nem igazán tudatlanuk elaludni készült a 2 Korintusban
5,8 Bizodalmunk pedig van, azért inkább szeretnénk kiköltözni e testből, és [Fil. 1,23.] elköltözni az Úrhoz.
5,9 Azért igyekezünk is, hogy akár itt lakunk, akár elköltözünk, [Zsolt. 39,13.] néki kedvesek legyünk.
Fil
1,23 Mert szorongattatom e kettő között, kívánván elköltözni és a Krisztussal lenni; mert ez sokkal inkább jobb; [2 Kor. 5,1-8. 1 Thess. 4,17. Luk. 23,43.]
1,24 De e testben megmaradnom szükségesebb ti érettetek."
Pál nagyon jol tudta hogy ugy ahogy van nem lehet Istennel. Ő már akkor szeretettvolna, és vágyott az üdvösségre.
2Tim 4:8 Végezetre eltétetett nekem az igazság koronája, melyet megád nekem az Úr ama napon, az igaz Bíró; nemcsak nekem pedig, hanem mindazoknak is, akik vágyva várják az ő megjelenését.
"Testben megmaradni... Ha kiköltözik, akkor sem lesz öntudatlan."
Ezt csak te állítod-ilyet a biblia sehol se állít.
"Máté
23,43 És monda néki Jézus: Bizony mondom néked: Ma velem leszel a paradicsomban.
Nem úgy tűnik, mintha aludni mennének Jézussal.."
Jézus meghalt értünk nem aludt értünk!
De ha gondolod akkor értelem szerüen megmondom hogy Jézus mikor aludhatott:
ÉJSZAKA
"A paradicsom meg a menny ugyan az." Szerinted, mivel White ezt mondja. De igazság szerint a paradicsom az alvilág része, a Menny meg nem az. De ezen kár vitatkozni, mert ez amolyan D"e igen", "de nem", "de igen" vita:)
Te így tartod, elfogadom, én így tartom, Te remélem elfogadod"
Én mindenkit elfogadok ugy ahogy van kedves barátom de a hazugságot az amit nem fogadok el.
Semmit nem szoktam idézni White-töl, a Bibliát tartom a teljes igazságnak
és az megmutatja a dogmatikus csusztatást.
A paradicsom még két helyt van említve a Bibliába.
Az eggyiket idézem és olvasd el figyelmesen.
Jel 2:7 Akinek van füle, hallja, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek. A győzedelmesnek enni adok az élet fájáról, amely az Isten paradicsomának közepette van.
Mit is mondtál hogy a paradicsom az alvilág része???????
""A Biblia az elejétöl a végéig aggyértelmü minden kérdésben."
Akkor minek tanítotok téves teológiát?:) Pl. vizsgálati ítélet. Egyértelműen téves, de White ezt mondta, így kénytelenek vagytok megerőszakolni pár igét. Te írtad, hogy A Biblia saját magát magyarázza. Akkor minek White téves teológiája pluszban? Minek a kis világosság a nagy világosság mellé, ha mindenkit tanít a kenet és a Biblia magát magyarázza?
Dogmatikus kijelentésekben igazad van, tényleg arra valók. Feltéve, ha igaz a dogmatikus kijelentés:)
Minek tanítjátok, hogy Isten emlékezetből teremt minket újjá? az biztos én leszek? Vagy egy klón? Hol van ez a tanítás a Bibliában? Vagy hozzátettetek?"
Én nem szoktam tanítani senkit az a Szentlélek dolga. Miért tettél fel ennyi kérdést ami nem érint engem.
A kérdéseid második fele rád vall.
De még egy kérdésedre válaszolok és nem White-töl hanem a Bibliábol ami két élü éles kard.
"Minek tanítjátok, hogy Isten emlékezetből teremt minket újjá? "
Nem minket teremt ujjá hanem azokat az embereket akiknek helyet készített.
1Kor 15:52 Nagy hirtelen, egy szempillantásban, az utolsó trombitaszóra; mert trombita fog szólni, és a halottak feltámadnak romolhatatlanságban, és mi elváltozunk.
Kedves 38.Hsz!
Ezt írtad:
"De butaság részemről Tanúval, Adventistával vagy bármelyik egyháztaggal vitatkozni a saját teológiájukról. Felesleges"
Tapasztalatom szerint folyamatosan ezt,a felesleges butaságot folytatod.
Te mindíg ilyen felesleges butaságokat szoktál csinálni,vagy csak itt a GYIK-on?
Egyébként -tudomásom szerint-How Arrow nem tartozik a felsoroltak közé.Egyházon kívüli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!