Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Adventisták! Ha átestünk...

Adventisták! Ha átestünk a"vizsgálati ítéleten", már nincs esélyünk azon változtatni?

Figyelt kérdés

Az adventista tanítás szerint a "vizsgálati ítélet" idejében élünk,amikoris Isten népe ítélete folyik 1844 óta.Ha az ítéletben az én személyes megítélésemen túljutott a mennyei bíróság,nekem,már nincs esélyen vátoztatni az ítéleten?

Egy ember megítélésére mennyi időre van szüksége Istennek,talán egy nap,vagy egy század pillantásnyi?

#üdvösség #adventisták #vizsgálati ítélet #mennyei bíróság
2017. jan. 27. 20:25
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:

8.Hsz!

A betoldást én tettem be(s azért tettem zárójelbe),de a vessző az általam idézett szövegben volt helyén.

Az idézett hely:

[link]

Jézus,a pokolban azt tette,amiről Ő maga beszélt:Semmit.

Nyilván,dús fantáziájú emberek regényeket írtak a semmiről,de az nem a Biblia és Jézus tanítása.

2017. jan. 29. 17:20
 12/40 anonim ***** válasza:

Tehát linkelél egy oldalt, ahol egy dús fantáziájú ember regényt írt arról, hogy miért a ma után tette a vesszőt és nem elé, ami általánosan elfogadott.

Linkelhetnék én is egy oldalt ahol megint mások azt magyarázzák, hogy miért a ma szó elé kell a vessző.

Most hogy döntsük el melyik a helyes? Az eredetiben sehol sem volt vessző.

Számomra értelmesebbnek tűnik, hogy nem "ma mondja", hiszen mikor mondaná, holnap, tegnap? Hanem "ma leszel velem".

2017. jan. 29. 17:38
 13/40 A kérdező kommentje:

9.Hsz!

Az adventista teológia nem fogad el semmilyen"jócselekedetet"az üdvösség elérésének befolyásolására,a hittel elfogadott kegyelmen kívül.(ATF-et végeztem.)

Aki mást mond,vagy tudatlan,vagy gúnyolódik.Mivel tanítónak mondtad magad,az előbbit kizártam.Bocsi,tévedtem.

A betoldást én tettem bele,s ezért tettem zárójelbe.

az eredeti szövegben nincs seholsem vessző.Azt a fordítók tették bele-jelen esetben-rossz helyre,hisz Jézus nem hazudott.

Köszönöm a kiegészítést!Én nem ismerem még Háló Sándort.

2017. jan. 29. 18:21
 14/40 A kérdező kommentje:

12.Hsz!

Kérlek olvasd el a linket,és más lesz a véleményed.

Ugyancsak más lesz,ha meggondolod:

Jézus valóban a "Paradicsomba"került halála napján?Ha igen,az megegyezne,a pokollal,vagy valótlant állított volna.

Halála előtt mindenki,igyekszik a legfontosabbat,és az igazat mondani.

Jézus szava ésszerű.Biztosította a "ma"nyomatékával,hogy üdvösséget nyert hite által,a jobbik lator.

2017. jan. 29. 18:29
 15/40 A kérdező kommentje:

A link mégegyszer:

[link]

2017. jan. 29. 18:31
 16/40 anonim ***** válasza:

Ne ténylént közöld, hanem tedd hozzá, hogy az adventista tanítás szerint (mint kiderül).

A Jézus korabeli rabbik szerint a paradicsom az igaz lelkek tartózkodási helye az vilég végéig, ahol Abrahám kebelén pihennek.

Például ezt támasztja alá Jézus szegény lázárról szóló példabeszéde is.

2017. jan. 29. 18:53
 17/40 anonim ***** válasza:

De hát Jézus nem hazudott! A Bibliai írja, gogyajjoe még nem nyílt meg a menny, csak Jézus mennybe menetele után, addig volt a pokol és Ábrahám kebele, amit Paradicsomnak mondott. Ő oda ment. Miért hazudott volna? Benne van a Bibliában.

De mindegy, én senkit nem fogok győzködni.

2017. jan. 29. 19:47
 18/40 A kérdező kommentje:

16.Hsz!

Az állítás jgy korrekt:

"A Jézus korabeli rabbik (tanmeséje) szerint a paradicsom az igaz lelkek tartózkodási helye az vilég végéig, ahol Abrahám kebelén pihennek."

Ez a tanmese sántít több ponton:

A tanmese szerint a gonosz,és igaz lelket tartózkodási helye,karnyujtásnyira van egymástól,hisz Lázár megnedvesíthetné a gazdag (elkárhozott lelke)ajkait,átnyúlva oda.

Hogy nézhet ki egy test nélküli lélek ajka,amit meg lehet nedvesítni?...

Milyen menyország lenne az,ahol az "igaz lelkek"gyönyörködhetnek elkárhozott hozzátartozóik szenvedésén,egy örökéleten keresztül?...

Te szeretnéd szemlélni egy örökkévalóságon keresztül,amint gyermeked kínok kínját éli át a pokolban?...

Micsoda világ az,ahol Lucifer,és angyalai(démonjai)kedvenc szórakozásukat élhetik ki,kínozva embertársainkat,egy örökkévalóságon keresztül?...

Isten nem igérte meg a pokol,és a halál tűzbevetését,vagyis megsemmisítését?...

2017. jan. 30. 06:14
 19/40 anonim ***** válasza:

Nem tanmese amit a rabbik felfogásáról írtam, bár ha a Szentírásba betoldasz, az én mondataimmal miért ne tennéd meg ugyan ezt.

De már csak össze kell tenni a dolgokat és rájöhetsz a megfejtésre.

Jézus korában az volt az elterjedt nézet, hogy ez a paradicsom az alvilág része. Nem a pokolnak azon része, ahol a kárhozottak szenvednek, hanem ahol az igazak várják az üdvözülést. Pont ahogy Jézus példabeszédében mutatja, ahol az igaz lelkek Ábrahám kebelén pihennek. Most tedd hozzá, amit korábban írtam az "alászállt a poklokra" kifejezés jelentéséről. Lement az alvilágba, hogy üdvözítse az igazakat.

Korábbi hozzászóláshoz még annyit, hogy szerintem Krisztus halálával nyitotta meg a mennyet.

2017. jan. 30. 09:15
 20/40 anonim ***** válasza:

#19-essel egyetértek. Amúgy nem érdemes semelyik egyháztaggal a teológiájukról vitatkozni

"Az adventista teológia nem fogad el semmilyen"jócselekedetet"az üdvösség elérésének befolyásolására,a hittel elfogadott kegyelmen kívül.(ATF-et végeztem.) "

Részvétem:( Innen nehezebb visszajönni:(

2017. jan. 30. 11:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!