Adventisták! Ha átestünk a"vizsgálati ítéleten", már nincs esélyünk azon változtatni?
Az adventista tanítás szerint a "vizsgálati ítélet" idejében élünk,amikoris Isten népe ítélete folyik 1844 óta.Ha az ítéletben az én személyes megítélésemen túljutott a mennyei bíróság,nekem,már nincs esélyen vátoztatni az ítéleten?
Egy ember megítélésére mennyi időre van szüksége Istennek,talán egy nap,vagy egy század pillantásnyi?
"Milyen menyország lenne az,ahol az "igaz lelkek"gyönyörködhetnek elkárhozott hozzátartozóik szenvedésén,egy örökéleten keresztül?... "
Szerintem Te kevered a paradicsomot (alvilág, Ábrahám keble) a Mennyel. Ilyet senki nem mondott, amit írsz. Egyetértek. Az örökkévalóságban nem fogunk a bűnösök szenvedéseiben gyönyörködni. Amúgy ezt a részt nem fejti ki pontosan a Biblia. Ebben (is) kár White elgondolásaira hallgatni.
19.Hsz!
Ezt írtad korábban:
"A Jézus korabeli rabbik szerint a paradicsom az igaz lelkek tartózkodási helye az vilég végéig, ahol Abrahám kebelén pihennek."
Azután módosítottál rajta:
"Jézus korában az volt az elterjedt nézet, hogy ez a paradicsom az alvilág része. Nem a pokolnak azon része, ahol a kárhozottak szenvednek, hanem ahol az igazak várják az üdvözülést."
Kérlek tisztzd!
A Paradicsomban Ábrahám kebelén pihennek az igaz lelkek,a világ végéig,vagy várják az üdvözülést?
Ha az igaz lelkek pihengetnek a paradicsomben a világ végéig,mi értelme a test feltámadásának,és az örökéletnek?
Ha Isten örökéletet adott,hogyan lehet vége a Világnak?
Jézus ezt állította:
"Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van, aki pedig nem engedelmeskedik a Fiúnak, nem lát majd életet, hanem az Isten haragja marad rajta.”(Jn 3:36)
Itt Jézus nem egy bizonytalan jövőre ígérte az üdvösséget,hanem jelenidőre.(Neve beíratott az élet könyvébe.)
Ezt ígérte itt is:
"János 5:24 Bizony, bizony mondom néktek, hogy a ki az én beszédemet hallja és hisz annak, a ki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre."
A világ vége alatt értem Krisztus második eljövetelét. Természetesen a zsidó vallásnak Jézus nem volt messiás, ezért ők továbbra is várják Őt. Ezzel nagyjából fel is lett oldva, amit ellentmondásnak állítasz be.
Úgy látom, hogy nem tudod mi a különbség e világ és az örökélet között, de a következő ige kicsit jobban rávilágít:
7De a mostani eget és földet ez a szó megmentette, hogy az ítéletnek és az istentelen emberek pusztulásának napjára megmaradjon a tűznek.
A test feltámadása és a lélek üdvözülése sem ugyan az és nem is egy időben történik. Üdvözülés pedig Jézus megváltó áldozatának eredménye. Tehát előtte értelemszerűen nem üdvözülhettek a meghalt lelkek. De ezt már fentebb írtam.
A következő hozzászólással tényleg nem tudom, hogy mit szeretnél közölni vagy cáfolni :(
54De aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, s feltámasztom az utolsó napon.
Kiragadom a lényeget:
"...annak örök élete van...."
Nem lesz,ha minden jól megy,Krisztus 2.eljövetelekor,hanem van a jelenben.
Isten országában polgárságot nyert.Átment a megérdemelt kárhozatból,az örökéletbe.
Még mindig nem értem, mit akarsz kihozni a "most jelentben van örök élete" dologból. Hited szerint te nem fogsz meghalni, hanem még életedben elragadtatsz, mint Illés?
Amit te rabbinikus keszekuszaságnak hívsz, az a zsidók, majd Krisztus megváltásával beteljesítve, nekünk, keresztényeknek a hite. Megpróbálom még utoljára leírni, utána én feladom, ennyire nem lehet nehéz...
Amíg Krisztus megváltó áldozatával nem nyitotta meg a mennyet, addig mind a kárhozottak, mind az igazak az alvilágba voltak zárva. A kárhozottak szenvedtek, az igazak pedig a paradicsomban (egy szép képi leírással "Ábrahám kebelén", mielőtt szó szerint vennéd) várták az Üdvözítőt, akit Isten megígért. Azért használtam a világ vége kifejezést, mert a zsidók még mindig várják a Megváltót, nem ismerték fel Krisztusban. A világ végén pedig el is jön majd ítélni, de erre idéztem is egy igét.
Most nagyon többet már nem tudok írni, nincs hova tovább ragozni, két másik hozzászóló is megértette mit szeretnék kifejezni.
28.Hsz!
Az,aki elfogadta Krisztust személyes megváltójának,és átadta neki bűneit,annak üdvössége van.Neve beíratott az"Élet Könyvébe".Isten országának polgára lett.("Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; a mely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem..."Isten országa polgáraként az Isten lénye lényegét,a szeretetet élem meg.Talán meghalok,ha nem érem meg Krisztus 2.eljövetelét,de örökéletem biztos tudatában élem egész életem,hisz sorsom eldőlt.
Amit írsz,az néhány kereszténynek nevezett vallás tanítása,de nem Jézusé.
Hogyan is van ez a vallási tanítás?
A gonoszok lelke szenved a pokolban az ördögök perzselőitől,s a kerítés túloldalán,-a Paradicsom nevű alvilági részben- a többi lelkek várják Ábrahám kebelén,hogy sorsuk eldőljön, vagy a kerítés túloldalára kerüljenek,vagy az utolsó ,ítélet alapján,a menyországba.
Eddig jól értettem?
Még mindíg nem értem,hogyan lehet a testetlen elkárhozott lelkek ajkát hűsíteni,Ábrahám kebeléről,az utolsó ítéletre vároknak.
Hogyan fáj az ördög perzselője tüze,a testetlen léleknek?
Az utolsó ítéletre várók nem csinálnak mást ezer évekig, csak pihengetnek Ábrahám kebelén?(Pfúúú!Az borzasztó unalmas lehet!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!