Ateizmusban nevelkedtet lányok ti mire alapozatok a hiteteket ami szerint nincs Isten?
Mindenkinek a hitet tiszteletben tartom!
Kort és nemet is kérnék hogy ha lehetséges! Természetesen privát üzenet küldése esetén is szívesen válaszolok!
Én 19 éves fiú vagyok.
"Miért kéne lennie? Működik ez a világ Isten nélkül is, akkor miért kéne feltételezni a létét?"
Semmi összefüggés... Az autó is működik a tervezője nélkül, de attól még volt tervezője. Meg mi köze a világ működésének a szellemi kérdésekhez? Pl. mi lesz halál után, vagy ítélet-elkárhozás. Ehhez hogy jön a világ működése?
Maaargit, gondolkozz már:)
Persze, ha valaki materialista, akkor eleve nem gondol ezekre, öngólt lőve magának.
Ráadásul mi a helyzet Isten létben tartó tevékenységével?:) A természeti törvényeket valakinek működtetnie is kell, csak úgy nem mennek maguktól a dolgok:)
"Mert ez egy filozofikus köntösbe bújtatott társkereső kérdés :D"
Pontosan :)
Ott a pont ... ezért írtam, hogy "poén".
==========================================
Más felől:
Én nem beszéltem "imáról".
Egy ima nem csak úgy kezdődhet, hogy "Miatyánk ... ", és nem kell hozzá vallásosnak lenni.
Kezdődhet úgy, is, hogy ....(!) mi történt? Zuhanunk? uuuuuhh! stb. végtelen módja van. Nem hallatszik ki a lélek szájából, ki-ki mit él át a fejében.
--------------------------
Egy ismerősöm, azt mondta: "egy ima lehet olyan is, hogy kritikus helyzetben nem veszti el a lélekjelenlétét az illető. Sz.tem ...jahh.
Pl. kimenti másokat egy égő buszból és a családtagja közben bent ég.
Pl. ez egy hősi ima (tettben).
Ez egy hősi ima. (ugye nem bántottam meg senkit?)
"A természeti törvényeket valakinek működtetnie is kell, csak úgy nem mennek maguktól a dolgok"
Dehogynem, több milliárd év eredménye.
"Ez az Örökzöld kérdés, ... - hogy van e Isten, vagy nincs?
Teljes biztonsággal nem lehetséges megmondani. "
Hogyne lehetne. Csak nem mindenki fogadja el
#13 ennyi erővel azt is nevezhetnénk imának, amikor reggel kimegyek a teraszra kávézni és azt mondom "De szép reggelünk van ma!" Mondjuk persze bárki bármit nevezhet imának, de azért az imának van egy általánosan elfogadott jelentése is. Nyilván amikor a vallás kerül szóba, azért a nagy többség erre a jelentésére gondol.
#12:
"Az autó is működik a tervezője nélkül, de attól még volt tervezője."
Egy autón látszik is, hogy meg lett tervezve. A világon viszont nagyon nem.
"Meg mi köze a világ működésének a szellemi kérdésekhez? Pl. mi lesz halál után, vagy ítélet-elkárhozás. Ehhez hogy jön a világ működése? "
Mi az hogy "szellemi kérdés"? Létezik 'nem szellemi kérdés' is? :D Mondj már egyet :)
"Ráadásul mi a helyzet Isten létben tartó tevékenységével?:) A természeti törvényeket valakinek működtetnie is kell, csak úgy nem mennek maguktól a dolgok:)"
Hát pedig nagyon úgy tűnik, hogy mégis mennek.
Szia!
Szerintem a válasz egyszerű: nem tapasztalták meg az életükben az Isten jelenlétét. Nyilván egy hitben nevelkedett fiatal pedig megtapasztalta (normális esetben).
Ennek ellenére nagyon sokan vágyakoznak megismerni az Istent, és ezt a vágyat maga Isten generálja az emberekben. Az Isten mindenkit hív és vár, és nagyon "zajos" életet kell élni ahhoz, hogy valaki ne hallja meg a hangját.
Én nagyon örülök, hogy itt vagy - bármilyen céllal is jöttél - és remélem jókat fogunk beszélgetni, tekintettel arra, hogy nekem is van egy 18 éves fiam... :-)
Üdv. Péter
"Egy autón látszik is, hogy meg lett tervezve. A világon viszont nagyon nem."
ilyet csak az állít akinek nincsenek természettudományi ismeretei.
"Hát pedig nagyon úgy tűnik, hogy mégis mennek."
Ez az ateizmus kezd a józan paraszti ész logikai szintjére süllyedni, vagy talán mindig is ott volt.
-Miért működnek a természeti törvények?
-Hát mert ilyen a világ.
Nagyjából ilyen volt az előbbi válasz is.
"ilyet csak az állít akinek nincsenek természettudományi ismeretei. "
Tehát szerinted a természettudomány azt állítja, hogy a világ meg lett tervezve? Ez valóban igen magas természettudományi ismeretekre valló állítás... (sarcasm)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!