Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mennyire tartod magad "kereszt...

Mennyire tartod magad "kereszténynek"?

Figyelt kérdés

A "keresztény"szó "krisztusit"jelent,tehát azt a tanítványt,akinek mestere,tanítója,példaképe Krisztus.

Te mennyiben követed Krisztust jellemedben,szavaidban,életed dolgaiban?(Apcs 11:26)

Netán számodra a "kereszténység"azonosságod,csak annyi,mint fradidrukker,fidesszavazó,európai,vagy fehérbőrű?Egy külsőség,minden belső tartalom nélkül?

2017. jan. 19. 19:30
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:

Csak arra akartam rávilágítani, hogy a cselekedetk mellett fontos, hogy a keresztények egyek lettek az egy keresztségben. A kettő nem választható el, egy pogány vagy ateista is lehet cselekedetiben hasonló, mint Krisztus, de keresztény csak az egy keresztségben lehet (szükséges ez a töblet).

Természetesen nem lehet felekezettől sem független, mert nem mind keresztel a Szentháromság nevére.

2017. febr. 7. 10:32
 42/42 A kérdező kommentje:

41.Hsz!

Mi a keresztség?Egy varázslatos hókuszpókusz?

Szerintem nem.

Az,aki megkeresztelkedik,az a már elhatározott döntését nyilvánítja ki:Meghaltam a régi énnek,s feltámadtam a Krisztusban.

Egy elhatározás nyilvános megpecsételése.

A keresztvíznek nincs varázsereje!

A pogány,és istentelen,CSAK Isten Lelke által lehet krisztusi,vagyis keresztény!Emberileg,az lehetetlen.Ha krisztusi,(amit Isten Lelke művel benne),elérhetetlen csupán bármilyen valláson keresztül,és természetes igényt támaszt az Istennel való szövetségkötésre,a keresztségre,pont Úgy ahogyan ezt Krisztus is tette.

2017. febr. 7. 19:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!