Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mennyire tartod magad "kereszt...

Mennyire tartod magad "kereszténynek"?

Figyelt kérdés

A "keresztény"szó "krisztusit"jelent,tehát azt a tanítványt,akinek mestere,tanítója,példaképe Krisztus.

Te mennyiben követed Krisztust jellemedben,szavaidban,életed dolgaiban?(Apcs 11:26)

Netán számodra a "kereszténység"azonosságod,csak annyi,mint fradidrukker,fidesszavazó,európai,vagy fehérbőrű?Egy külsőség,minden belső tartalom nélkül?

2017. jan. 19. 19:30
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:

semennyire

a logikus gondolkodás mellett állok ki nem a spagettiszörny, csillámfalloszláma és hasonló képzeletbeli elképzeléseket követem

nem is értem hogy nem haltak még ki teljesen a vallások hisz teljesen értelmetlenek, semmi olyat nem adnak amit a saját erődből, akaratodból ne tudnál elérni

te templomba viszed a gyermeked hogy tudjon térdelni én meg megtanítom neki hogy éljen így nem kell soha megrogynia senki előtt

2017. jan. 20. 12:15
 22/42 anonim válasza:
18-as válaszoló vagyok.Én még nem találkoztam olyan közösséggel ami Jézus Krisztus tanítását követte.Kettőt próbáltam eddig a Hit Gyülekezetét,és a Jehova tanúit.Ajánlotta egy személy a Szabad keresztény gyülekezetet.Ahogyan a nevéből is adódik minden Keresztény ember felé nyitottak,és befogadóak.Lényegében aki elfogadja Jézust megváltójának az nyugodtan bemehet.Szerintem nem kötelező gyülekezetbe járni.Nem ezen múlik a hit...Van egy gyülekezet aminek a tanításait szoktam nézni a youtubon.Szövetnek gyülekezet.Kubinyi Károly prédikál.Számomra szimpatikus ő is,és amit mond az is.Ő is úgy gondolja ahogyan én is,hogy Jézust fogadel megváltódnak.És ne helyezzük magunkat törvény alá.(Itt az Ószövetségre gondol.) A Hit gyülisek törvény alá helyezik magukat,Jehova tanúi szintén.Kubinyi Károly azt mondja,hogy Te nem vagy egy elveszett ember ! Akkor sem vagy elveszett ember,ha megtérésed után visszaesel a gyengeségedbe.(Ez minden embernél mást jelent.Alkohol probléma,dohányzás,kábítószer,paráznaság,stb) De ő (Kubinyi Károly) nagyon jól elmondja akár a saját életéből hozott példán keresztül.Akár más ember történetén keresztül.Vsn pl egy barátja aki alkoholizált,megigazult,járt gyülekezetbe,de egy haláleset után újra az alkoholhoz nyúlt (mármint a Károly egyik barátja) és ő azt mondta,hogy szégyeli hogy visszaesett.Ekkor Károly azt mondta neki,hogy add át Jézusnak az életed gondjait,és gyere újra gyülekezetbe.Az ember ment újra gyülekezetbe,és helyre jött.(magyarán abbahagyta az italozást) Nos ! A Hit gyülibe,és Jehova tanúnál ilyenért kiközösítés kap az ember,és nem segítséget,és nem megbocsájtást,és nem kegyelmet ! A kegyelem,és az irgalmasság a LÉNYEG !
2017. jan. 20. 12:33
 23/42 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Érdekes kérdés!

Nem tudtam, hogy a kereszténység verseny.

2017. jan. 20. 15:48
 24/42 anonim ***** válasza:
18-as Hitesek jól látnak nagyon sok mindent! És fontos gyülekezetbe járni (vagy kis közösségbe, ha lehet) erről ír a biblia. És a kiközösítésről is ír. És NEM csak a kegyelem és irgalmasság a fontos, hanem AZ IS, de mellette még sok minden, amit az Újszövetség tárgyal. Pl.: hiába vagy kegyelmes ha parázna is vagy.
2017. jan. 20. 17:06
 25/42 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok.

Én úgy érzem, te is abba a hibába estél, amibe én is korábban, hogy miután hinni kezdtél Istenben, büszke lettél magadra, hogy mennyit tudsz, és te milyen jó ember vagy. Lehet, hogy jobban ismered a Bibliát sok embernél, és több jót is teszel, mint a legtöbb ember, de erre valószínűleg több időd is van, mint valakinek, akinek 8-10 órában polgári munkája van, hogy eltartsa a családját. És igen, kell tanítani az embereket Isten útjára, de nem lekicsinylően és lenézően, mert még ha valójában is sok jót teszel, és eljutottál valahová a szeretetben, akkor sem jogosít fel ez arra, hogy különbnek tartsd magad bárkinél. Neked is vannak bűneid, nem? Neked is minden pillanatban szükséged van Krisztus kegyelmére, nem. Ráadásul, aki tanító akar lenni, annak súlyosabb megítélésben lesz része.

Mondod, hogy ne neked higgyenek az emberek, hanem a Bibliának, de akkor neked mi a dolgod? Nem az, hogy vezesd az embereket az örök élet felé, vagyis Jézus felé? És ha te magad sem vagy biztos benne, hogy az igazat mondod, hanem arra buzdítasz, hogy a rád hallgatás helyett a Bibliát olvassák, akkor jól végzed a munkádat?

2017. jan. 20. 18:02
 26/42 A kérdező kommentje:

20.Hsz!

Te,a saját gondolataidat olvastad bele az én 1.Hsz-nek írt válaszomba!

Abban SEMMI irónia nem volt,csak őszinte öröm.

2017. jan. 20. 18:33
 27/42 A kérdező kommentje:

20.Hsz!

Valóban hiszem azt,hogy az embereknek nem felekezetek,hanem Krisztus követőivé kell válniuk,hogy Isten országa polgárai boldogságát elérjék,még e földi életükben.

Talán,neked erről nincs fogalmad,s ha hamis dolgokat követsz,ezt sosem ismerheted meg.

2017. jan. 20. 18:38
 28/42 anonim ***** válasza:

De egy keresztény különbnek tarthatja magát, ha különb életet él. (Már pedig paráznák[házasságon kívüli szex], gyilkosok [abortusz], hazugok[csalók], buják[diszkó és szórakozó hely], bálványimádók[Hamis kultuszok], gonoszok [piros lámpán áthajtanak, nem igazságosok], patvarkodók [pletyu], tolvajok, rágalmazók (pl.: aki szídja mindig Orbánt, vagy Gyurcsányt csúnya szavakkal)....stb nem öröklik Isten országát, tehát ha valaki ilyen dolgot cselekszik, akkor kárhozatra vezető úton jár.)

Nyílván aki hisz annak nem szabad ilyeneket csinálnia, és így már mondhatja magát különbnek, olyantól aki ilyeneket csinál. Nem?

2017. jan. 20. 18:40
 29/42 A kérdező kommentje:

Kedves 22.Hsz!

Igen megragadó a példád,amit leírtál!

A közösségbe járás,nem szükséges az üdvösség elnyeréséhez,de hozzásegíthet annak megtartásában,amikor körülményeink elvonják figyelmunket a Szeretet Istenétől,ha abban a közösségben van valaki,akin keresztül utánunk nyúl Isten,amikor elestünk!

Hadd ajánljak néhány kiválló lelkészt,akik valóban Krisztus evangéliumát hirdetik,és sok prédikációjukat megtalálhatod a youtubon:Mike Sámuel,Kovávs Bíró János,dr Szigeti Jenő.

Prédikációk meghallgatása azért fontos,mert különböző emberek,mást látnak meg Isten igazságaiból,s így egyre hitelesebb képünk alakulhat ki Istenről,és az Ő boldogság felé vezető útjáról.

2017. jan. 20. 18:51
 30/42 A kérdező kommentje:
Jav.:Kovács Bíró János
2017. jan. 20. 18:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!