Mennyire tartod magad "kereszténynek"?
A "keresztény"szó "krisztusit"jelent,tehát azt a tanítványt,akinek mestere,tanítója,példaképe Krisztus.
Te mennyiben követed Krisztust jellemedben,szavaidban,életed dolgaiban?(Apcs 11:26)
Netán számodra a "kereszténység"azonosságod,csak annyi,mint fradidrukker,fidesszavazó,európai,vagy fehérbőrű?Egy külsőség,minden belső tartalom nélkül?
Kedves Pietrosol!
Igaz,hogy Pál apostol versenyfutással jelképezi hitéletét,de most ilyenre nem tettem utalást.
Honnan vetítettél bele ilyesmit?
Kedves 25.Hsz!
Kicsit megdöbbentett,amit írtál,és gyorsan,a tükörbe néztem.Te valóban rólam írtál,vagy egy projekciódra?
Hmmm.Ezen még gondolkoznom kell.Segítnél,azzal,ha megmondanád,miért látsz így.
Egyébként:
Én is ember vagyok,és így előfordul,hogy tévedek.
Gyülekezetem tagjait azért kérem,a gondolataim leellenőrzésre a Biblia tanításával összevetve,hogy ne az én tanítványaim,követőim,hanem Krisztus tanítványai,követőivé váljanak.
Luther,egyszer ebédelt,és kedves kutyája ott ült mellette,és árgus szemekkel figyelt,hogy egy darab húst adjon neki.A kutya,minden idegszálával a húsra koncentrált.Luther felsóhajtott:Bárcsak én is olyan odaadóan várnám az élet kenyerét Istentől,ahogy a kutyám,a húst!
Azt szeretném,ha gyülekezetem tagjai,nem felém,hanem Isten szava felé fordulnának ilyen várakozással!(Igazán nem panaszkodhatnék irántam való rajongásuk, figyelmük miatt.)Én,csak egy ember vagyok.
Kedves 28.Hsz!
Az emberek,-köztük önmagam-megítélése nem az én dolgom.
Az én jólfelfogott érdekem,hogy kövessem a krisztusi utat,mert annál nincs jobb út,s az általad felsorolt dolgok nem esnek útba azzal.
Én voltam 28-as. De az emberek megítélése a te dolgod, Isten fogja őket (EL)ítélni az utolsó napon.
Tehát megkell magadat vizsgálnod, erről sokat ír a biblia. Illetve az "intők" megnevezést is használja az Újszövetség, ami azt jelenti, hogy ha én észreveszek valami hibát az atyámfiában, akkor szólok neki (intem, vagy megfedem). Nyílván itt nem megalázásról, meg ilyenekről van szó. Csak Isten számon kérheti tőled a környezetedben lévő emberek lelkét is (miért nem szóltál neki hogy bűn az amit csinál). (Főleg ha valamilyen egyházi személy vagy (vén, pap, diakónus, presbiter [felekezet függő is] akkor a megítélést mégjobban elvárja Isten.)
Mivel akire többet bíznak, attól többet kérnek is számon.
Ha nem tudsz mást megítélni (tehát megvizsgálni), akkor magadat hogyan vizsgálod meg, hogy a helyes úton jársz-e? Ha nem tudod hogy mi jó és rossz, akkor milyen alapon negálod a bűnt az életedben? Vagy hogyan döntesz a jó mellett?
Kérdező!
Figyeltél, amikor a kérdést feltetted?
"Mennyire....?", így kezdődik a kérdésed.
Kedves 34.Hsz!
Nekünk embereknek,az élet dolgait kell megítélni,hogy jó,vagy rossz.Az emberek megítélése,és elítélése Isten dolga,aki látja a gondolatokat,és szándékokat is.
Kedves Pietrosol!
Mi abban versenyzés,ha valaki megítéli,önmagát,hogy kit követ,Krisztust,vagy felekezeteket?
Nekem kicsit úgy tűnik a válaszaidból, mintha az Egyház vagy felekezet sokadrangú lenne ahhoz, hogy keresztények legyünk.
De lássuk mit ír a Szentírás:
"Krisztus feje az Egyháznak: testének ő a megváltója"
"Ő a testnek, az Egyháznak a feje. "
"Ti Krisztusnak teste vagytok, s egyenként tagjai."
"Mi ugyanis mindnyájan egy Lélekben egy testté lettünk a keresztséggel"
Követhetjük teljes mértékben a fejet, ha nem vagyunk tagjai a testnek?
39.Hsz!
Kik Jézus teste,valamilyen vallásszervezet,vagy akik követik Krisztust,mint fejet,mindenben,felekezetektől függetlenül?
Egy bármilyen felekezet tagja a test része lehet,ha nem a fej parancsát követi,csupán felekezeti tagsága által?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!