Jó kereszténynek (igaz kereszténynek) tartod magad?
Ha igen, akkor miért, vagy mitől tartod magad annak?
Egymás szapulását mellőzzük! Köszönöm!
Szia!
Ahogyan Jézus Krisztus mondaná: "Senki sem jó, csak egy az Isten!" :-)
Én inkább úgy fogalmaznék: igyekszem jó keresztény lenni, és kapok is pozitív visszajelzéseket másoktól, természetesen negatívakat is, csak ott nehéz eldönteni, melyik származik jóindulatból, és melyik rosszból.
Üdv. Péter
Hát igazad van kedves Péter, hogy idönként nem tudni, a pozitív vagy a negatív visszajelzés a jobbik-e?
A dicséret lehet öszinte, lehet hízelgö, a kritika lehet jóindulatú is. :)
Köszönöm a válaszokat!
Bár sajnos a kérdésre egyikőtök sem válaszolt. Az első válaszoló annyiban, hogy Ő mitől tart valakit jó kereszténynek. Köszönöm!
Péter, egyszerűbben feltéve a kérdést :) miért szoktál keresztényként pozitív visszajelzést kapni.
Ezek szerint nem tartjátok magatokat "jó" kereszténynek? Tudom,"egy a jó, az Isten" De gondolom értitek a kérdés lényegét?
Én úgy gondolom, hogy a jóindulatú kritika is lehet igaz is és hamis is, és a rosszindulatú kritika is lehet úgyszintén jó és rosszindulatú!
Szervusz
Bár én, a tőlem telhető minden erőmből igyekszem a Krisztus nyomdokain járni, de azt csak ő tudná megmondani mennyire tart hű követőjének. Nem vár el egyetlen embertől sem tökéletességet. Inkább azt szeretné, hogy a tökéletességünk ellenére hűségesek legyünk azokhoz az alapelvekhez, amelyekre tanította a követőit.
Tudod soha nem merném magamról azt kijelenteni, hogy: én jó keresztény vagyok!, ezért, meg ezért... Csak törekedni tudom erre: „»Szeresd Jehovát, a te Istenedet egész szíveddel, egész lelkeddel és egész elméddel.« Ez a legnagyobb és első parancsolat. A második ehhez hasonló: »Szeresd felebarátodat, mint önmagadat.« Máté 22:37-39
Kedves kérdezö, a kritikával megegyezik Veled a nézetem, én is úgy akartam leírni, de valahogy rövidebbre sikerült :)
Ahhoz hogy jó lelkiismeretünk legyen Isten elött, nem szükséges az önsanyargatás sem fizikailag, sem lelkileg.... ez helytelen, depresszióhoz vezet csak. Ezt az igaz Isten nem kívánja tölünk.
Lehet most többen meg fognak rökönyödni, vagy nemtetszésüket kinyilvánítani, de ez az "én így, én úgy, én amúgy" picit sántít...ugyanis egy igaz kereszténynél nem játszik ez a fajta "én", mivel ott Krisztus az irányító.
Egyébként Péter által leírt bibliai idézet tökéletesen helytálló: "Senki sem jó, csak az Isten."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!