Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért tartod hitelesnek és...

Miért tartod hitelesnek és talán egyedinek vagy egyetlen igaznak azt a vallási közösséget amit te követsz?

Figyelt kérdés
Tudom, nem mindenki van így ezzel de azért vannak néhányan akik úgy gondolják, hogy náluk van az igazság és mindenki más hazudik vagy téved.

2016. dec. 11. 13:59
 1/9 anonim ***** válasza:
14%

hogy más hazudik, az nagyon durva kifejezés. Igen inkább az a helyes hogy téved.

A Biblia Isten szava hitelesíti, illetve erősíti meg.

A Teremtő azonosítja a népét, mint ahogy mindig is tette,

2016. dec. 11. 14:04
 2/9 anonim ***** válasza:
16%
bocsánat, az lemaradt, hogy maga Jézus is ezt erősíti meg, amikor kiválasztotta az övéit más hitben élőktől, vagy nézetekből, és megtanította nekik Isten akaratát cselekedni.
2016. dec. 11. 14:06
 3/9 anonim ***** válasza:
81%

Nyilván mindenki azt hiszi, hogy nála az igazság, hiszen ha nem hinné, akkor megváltoztatná a hitét.

Izgalmasabb kérdés, hogy vajon objektíve lehet-e igazságot tenni az eltérő vallások eltérő irányzatai között.

2016. dec. 11. 14:20
 4/9 anonim ***** válasza:
36%

Nagyon sokan saját meggyöződésből,vagy más ember beszéde által..................

De egy mellett elmegy mindenki! Kire is kéne támaszkodni ezekben a kérdésekben??????????

2016. dec. 11. 14:29
 5/9 A kérdező kommentje:

"bocsánat, az lemaradt, hogy maga Jézus is ezt erősíti meg, amikor kiválasztotta az övéit más hitben élőktől, vagy nézetekből, és megtanította nekik Isten akaratát cselekedni."

Igen csakhogy te figyelmen kívül hagyod azt a tényt kedves, hogy Jézus nem a kereszténységet vette célba hanem a pogány vallásokat.

A #3 válaszoló ráérzett erre és én is azt mondom.

Úgyhogy #2 te talán a kereszténységen belül is kiválasztottnak érzed magad?

Mitől jobb a "te" keresztény vallásod a másik keresztény vallás emberétől?

Mi a különbség pl egy római katolikus meg egy evangélikus ember között?

Mindketten ugyan azt a Jézust tartják megváltójuknak, és mindketten ugyan azt a Bibliát olvassák.

Honnan tudod te, hogy a "te" keresztény vallásod különb a másikétól?

2016. dec. 11. 14:37
 6/9 A kérdező kommentje:

#4 szerintem is ott a gond, hogy sokan nem saját meggyőződésükből vállnak keresztényekké hanem inkább el sajátítják más emberek meggyőződését, és így ebben a formában már elvetnek minden mást és azonosulnak egy teljesen idegen ember hitvilágával.

Lehet, hogy tévedek de más magyarázatot én nem találok.

Kereszténység csak egy van, és én úgy gondolom, hogy mi mindannyian akik Jézus Krisztust befogadjuk testvérek vagyunk Őbenne, és nem egy vallás fogja meghatározni, vagy kasztokat emelni közöttünk.

2016. dec. 11. 14:48
 7/9 anonim ***** válasza:
18%

Mióta voltak a Zsidó nép pogány nép?

Isten kiválasztott népe voltak, és először közülük választott, és utána terjesztette ki más népekre.

Jézus pedig nem vallást hozott létre, hanem a meglévőt állította helyre az új szövetség alatt.

2016. dec. 11. 16:05
 8/9 A kérdező kommentje:

#7 miért nem a kérdésre válaszolsz, miért terelsz?

Te a kereszténységen belül kiválasztottnak érzed magad vagy a vallásodat?

És igen kereszténység csak egy van, én is pontosan csak erre szeretnék rámutatni.

2016. dec. 11. 16:20
 9/9 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Isten kiválasztott népe voltak, és először közülük választott, és utána terjesztette ki más népekre.

Jézus pedig nem vallást hozott létre, hanem a meglévőt állította helyre az új szövetség alatt."

S kivel kötött újszövetséget?

2016. dec. 18. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!