Ismeri valaki a kecskeméti adventista közösséget?
Erősen szimpatizálok az adventistákkal, teológiájukkal, életmódjukkal, ezért kérdezem. Ha van valakinek valamilyen, bármilyen tapasztalata velük, kérem jelezzen, szívesen veszem, akár negatív, akár pozitív ez a tapasztalat.
Köszönöm.
Én nyilván csak elfogultan tudok nyilatkozni, mivel a kecskeméti adventista közösség lelkésze vagyok. De talán egy-két információ segítségedre lehet.
Kecskeméten mintegy 100 felnőtt korban megkeresztelt tagja van a közösségnek (Hunyadiváros, Liszt Ferenc u. 28.). Ezek az emberek abban hisznek, hogy Krisztus másodszor is el fog jönni, hogy feltámassza a halottakat, hogy az üdvözülő hívőkkel együtt magával vigye a mennyországba.
Sok a családos a közösségben, így nagy hangsúlyt fektetünk a gyerekprogramokra, ahogy Jézus is odafigyelt rájuk (most is éppen egy gyerektábor zajlik a kápolnában és az udvaron).
Aktívak vagyunk a Biblia tanulmányozásában. Minden szombat délelőtt 11 és 12 között közösen imádjuk Istent, énekben, versben, illetve bibliai szakaszok megbeszélésében.
Kedveljük a zenét, minden hónap első péntek estéjén zenés áhítatot tartunk, illetve nagy ünnepekkor is koncerteket szervezünk.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe, és ha bármi részletesebben érdekel, kérdezz tovább.
Egy fontos dolgot elfelejtettem róluk:
Olyanok,mint a tükör!
Ha kedves vagy hozzájuk,hamar megkedvelnek,de ha undok,elkerülnek.Ők is emberek,bár némelyek az elején angyaloknak nézik őket,de hiába keresni szárnyaikat!
Köszönöm.
Az undok embereket mi is szívesen elkerüljük, nemde?
Köszönöm Lelkész Úr, valamikor jelentkezni fogok úgy vélem, talán szeptemberben. Hívő vagyok, evangélikus, de nagyon érdekel az adventizmus, a teológiája és maga az egyház is.
Kellemes napot!
Egy közösségből -az egyensúly törvénye szerint-rendszerint annyit veszünk ki,amennyit beleteszünk.
Ha emberi értékeiddel pakolod fel magad,hogy azokat megoszd velük,-rendszerint megduplázva-emberi értékekkel fognak felpakolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!