Mennyire tartod magad "kereszténynek"?
A "keresztény"szó "krisztusit"jelent,tehát azt a tanítványt,akinek mestere,tanítója,példaképe Krisztus.
Te mennyiben követed Krisztust jellemedben,szavaidban,életed dolgaiban?(Apcs 11:26)
Netán számodra a "kereszténység"azonosságod,csak annyi,mint fradidrukker,fidesszavazó,európai,vagy fehérbőrű?Egy külsőség,minden belső tartalom nélkül?
Vidiripi
Kérdező!
"Ez nem baj,csak akkor vállald büszkén,hogy te nem keresztény-tehát Krisztus követője- vagy,hanem A JT felekezetének."
Ez pontosan így van ahogyan írod is. Már a keresztelkedéskor eldől ez a kérdés de addigra már annyira el vannak szellemileg vakítva hogy észre sem veszik, pedig még ki is mondatják velük! Ezt itt Jehova tanúinak 2. keresztelkedési kérdése! Egy szervezet tagjaként azonosítja az illető személyt!
"Megértetted-e, hogy önátadásod és megkeresztelkedésed Jehova tanújaként isten szellemtől irányított szervezetének tagjaként azonosít téged?"
Kedves living witness!
Miből gondolod,hogy tőlem,mint lelkésztől távol áll a gyülekezetbejárás?
8.Hsz!
Ne haragudj,hogy örömömet fejeztem ki,hogy a 4. válaszoló a kérdésemre válaszolt,és tetszett a válasza!
Máskor visszafojtom!
Kedves living witness!(9.Hsz)
Gyülekezetemnek újból,és újból tanácsolom,hogy ne higgyenek nekem!Nyissák ki a Bibliájukat,vagy a PC-jükön járjanak utána a különböző fordításokban,hogy vajon helyesen tanítottam-e őket.Én ember vagyok,még akkor is,ha Isten felhasznál üzenete képviselésére.
Olvassanak utána,és ha valamiben tévedtem,figyelmeztettem.
Ha szajkóként a vezetők szavait ismételgetném,és az ők tévedéseit szajkóznám,vajon Isten elfogadná félrevezetésemet?....Nem hiszem!
Jav.:
ha valamiben tévedtem,figyelmeztessenek!
10.Hsz!
Most az egyszer még"vétkezni" fogok.Bocsássa meg a világ!
Örülök,hogy te is hozzám hasonlóan hiszel.
Befolyásolja-e az életedet,hétköznapi dolgaidat ez a magasztos hit?
Mit csinálsz másként,mint akinek nincs ilyen?
Befolyásolja-e ez a hit,a boldogságodat,boldogulásodat?
Hogy mit csinálok másként?
1. Nem lopok, mint más.
2. Nem ölök, mint más.
3. Nem díszítek fenyőfát karácsonykor (az Újszövetségben nincs benne ez, és az ókori keresztények ilyet nem gyakoroltak)
4. Veszek úrvacsorát.
5. Nem ajándékozok Karácsonykor, mivel ez római pogány ünnepi rituálé volt az ókorban. (December végén ajándékozni.)
6. Nem imádok bálványokat.
7. Nem paráználkodom, mint más.
8. Nem járok "szórakozó" helyekre.
9. Húsvétkor nem locsolkodom, mivel ez is gyanús, mint a karácsonyfa.
10. Nem dolgozom feketén.
11. Sült vért nem eszek.
12. Nem iszok kólát.
13. Nem iszok (részeges nem vagyok).
14. Nem beszélek csúnyán.
15. Mást vallok, mint a tudomány (szerintem a föld 5777 éves és nem evolúcióval jött létre az élet a Földön).
16. Mindig beadom az egyháznak a jövedelmem 10%-át (tized).
17. Megszentelem az Úrnap napját (ami egyébként nem a vasárnap, hanem a szombat).
Talán ennyi. Mivel a tíz parancsolat többi részét a világiak is betartják. (Hazudni nem lehet. Illetve a szülők tiszteletét).
Kedves 18.Hsz!
Azért kérdeztem ilyeneket,mert én,amikor a Bibliát tanulmányozom,vagy gyakorlom a krisztusi szeretetet,olyan élmények,felismerések érnek,amiket képtelen vagyok magamba zárni,s környezetem istentelenei hülyének néznének ilyenektől.
Nekem létkérdése,egy olyan közösség,akik ugyanúgy kutatják a Bibliát,Isten akaratát,ugyanúgy szeretik az embereket,mint én,és élményeink megosztása meghatványozza,a már átélt örömöket.
Te nem találkoztál még ilyen közösséggel?
Szinte minden keresztény felekezetnél találhatók ilyenek,de nem minden közösség Krisztus követője,amely kereszténynek vallja magát.
Lelkész vagy? Akkor még inkább nem tetszik a kérdés. És nem ah örömködés, hanem például ahogy kiosztottad az első válaszolót, aki aztán tényleg nem írt semmi rosszat!
És lelkészként a cinizmusod még inkább bűn. Inkább te gondolkodj el azon, hogy Jézus kiírta volna e ezt a kérdést, ha igen, akkor ezeket válaszolta volna, mint pl a te második válaszod? Kötve hiszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!