Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen eljárások és mik a...

Milyen eljárások és mik a következményei ha valaki ki akar lépni a Jehova Tanúi szervezetéből?

Figyelt kérdés

Már 18 hónapja együtt járok valakivel aki Jehova tanúja és most gondok vannak és segítséget szeretnék.

Kb egy évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy én is tanulmányozom a Bibliát és ha minden jól mey akkor alámerítkezem, de ő vissza fogott, azt mondta, hogy várjunk még vele. Most viszont pár napja láttam rajta, hogy valami nincs rendben és megkértem, hogy mondja el ha bízik bennem, hogy milyen gondjai vannak. Az a helyzet, hogy ki akar lépni a szervezetből.

Nagyon szeretem és nem akarom, hogy szenvedjen semmi áron ezt nem akarom, és főleg azt nem szeretném, hogy később megbánja tettét és engem okoljon emiatt.

Bevallom nem volt zűrmentes az eddigi kapcsolatunk mert mindig "dugiba" találkoztunk és mindig próbáltuk kerűlni a tömeges helyeket de mindennek ellenére nagyon szeretjük egymást.

Én mint férfi ezért is szerettem volna azt az áldozatot hozni, hogy tanulmányozok és belépek én is a szervezetbe, de ő ezt nagyon ellenezte.

Most viszont úgy érzem, hogy tehetetlen vagyok.

Utána néztem itt ott a dolgoknak és amit megtudtam a kiközösítésről az egyáltalán nem megnyugtató.

Szépen kérem ha van itt olyan tanú vagy olyan ember aki már túl esett ezen segítsen rajtunk!

Mit tegyek!?

Nekem nincsenek ötleteim...

2017. jan. 17. 13:03
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
27%
Hello nekem jt-s felesegem van. Az hogy ha kiakar lepni teljesen megertheto. Magyarorszagon sajnos sok a gyopos hulye kozottuk. En soha nem tanulmanyoztam a bibliat sot semmi nem venne Ra. Szerintem egy mesekonyv. Jo lenne beszelni szulokkel mert ugye mennyire melyen vannak benne. Sajnos mivel gyakorlatilag egy buborekban elnek nehez az elszakadas. Az en felesegem a Mai napig benne van neha el is megy gyulesre is. Tanukat be kerdezz mert a legtobbnek Sajat gondolata nincs.
2017. jan. 18. 20:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!