Ha Isten a szeretet, akkor miért áll ellentétben Pál "szeretet himnuszával"?
1Jn 4,8
A ki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet.
IKor 13
4. A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.
5. Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, NEM GERJED HARAGRA, NEM RÓJJA FEL A GONOSZT,
6. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;
7. MINDENT ELFEDEZ, mindent hiszen, mindent remél, MINDENT ELTŰR.
8. A szeretet soha el nem fogy...
Pál téved, és az istenképünk több helyen nem valós, vagy Pál írása ellentétben áll Isten szeretetével?
3.Hsz!
A 10. csapásnál nem Isten gyilkolt,hanem a halál angyala,csak az Isten oltalmából kivonult egyiptomiakat nem védhette meg Isten.
Kérdező!
Milyen hiányosságot találsz Jézus szeretetében,aki bemutatta az Atyát?
Feltettem korábban én is ezt a kérdést. Isten minden vonatkozásban a szöges ellentéteként nyilvánul meg mindannak, amit a szeretethimnusz felsorol
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
"Milyen hiányosságot találsz Jézus szeretetében,aki bemutatta az Atyát?"
Az ítélet, a gyehenna, a kárhozat. Jézus beszédeiben folyamatosan vonul végig az ítélet a kárhoztatás. Ez nem fedi a nem rója fel a gonoszt, a mindent elfedez, és a mindent eltűr kifejezéseket. Jézus beszéde merőben ellentétes a szeretet himnuszával.
A szeretet akkor fog mindent elfedezni és eltűrni, ha kérjük. Te megbántad, hogy ezt a kérdést kiírtad? Nem. Akkor meg?
Van itt jó válasz, mégsem veszed figyelmbe, talán fel sem fogod. Ha ülsz a bitófa előtt és várod az akasztást, én odamegyek és azt mondom, hogy megbocsátok, csak kérned kell, de te nemet mondasz, akkor mi a fenét kezdjek veled????
Végigveszem az eddig megszületett válaszokat, arra a mondatodra, hogy született már jó válasz, amit nem veszek figyelembe.
Az első válasz tévedés, mert Pál nem buzdít, hanem kijelent. A szeretet ilyen, a szeretet olyan... Ráadásul, ahogy megválaszoltam már, nem lehet olyan elvárása Istennek, amit saját maga nem tart meg, de az embertől elvárja.
A második az én kommentem.
A harmadik válaszoló felbuzdulva az ellentmondáson, kritizálja az ószövetségben megjelenő Istent. és érdemben nem válaszol a kérdésemre.
A négyes válaszolt a hármasra, ami nem is a kérdésemhez tartozó választ adott, ráadásul nem helyesen, de ha reagálnék rá, teleoffolnám a saját kérdésem.
Az ötös egy kérdést tett fel, amire válaszoltam is, és nem reagált. A kérdés arról szólt, hogy szerinte nincs ellentmondás Pál kijelentése és Jézus között. Pedig Jézus, az ítélő nem fedez el mindent, és nem tűr el mindent.
Hatos, Ozmium közölte, hogy ezt a kérdést már feltette.
A hetedik az én kommentem.
A nyolcadik a te válaszod, amire most reagálok.
Megmagyaráznád ezt a mondatodat: "Van itt jó válasz, mégsem veszed figyelmbe,"???
Ha kibújnál a nagyotmondás és a hazugság álarcából, akkor a fikázás és szapulás, és megítélés helyett koncentrálhatnánk a kérdésre is. Ha nincs értelmes válaszod, akkor ne válaszolj. Te magad is láthatod, hogy nincs jó válasz, amit figyelembe kellene vennem, tehát ez a részedről szemenszedett hazugság, és csak arra való, hogy engem megalázz. De aki a fikázás álarca mögé lát, és elolvassa a kommenteket, láthatja, hogy hazudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!