Tiszta a lelkiismereted? Szereted Istent? Betartod parancsolatait?
embernek nem lehet tiszta a lelki ismerete, csak jol mukodhet legfeljebb (ismeri a jot es a rosszat)
- nem tiszta
Istent onszantadbol szeretned kell
- szeretem
parancsolatai alatt mit ertesz?
amikrol tudok:
- nem tartom be, de probalom amit csak birok
Igen tiszta a lelkiismeretem és szeretem Istent.
Be is tartom a parancsolatait.
Többé kevésbé tiszta.
Nem, mert ateista vagyok, így inkább azon az állásponton vagyok, hogy nem létezik. Ami pedig nem létezik, nem lehet szeretni.
Annak ellenére, hogy ateista vagyok, azokat a parancsolatokat betartom, amelyeket a keresztények Istennek tulajdonítanak. Legalábbis azokat, amelyek nem Isten imádatára vonatkoznak. Nem imádok más isteneket (mivel nem hiszek bennük sem), nem lopok, nem csalok, nem ölök, nem kívánok rosszat felebarátaimnak, satöbbi.
De ezt alapvetően nem azért teszem, mert valahová le van írva, hanem azért, mert felfogom, hogy ezek a parancsolatok a békés egymás mellett éléshez alapvetően szükségesek.
A paráználkodással már bajban vagyok, legalábbis azok szempontjából, akik az önkielégítést ill. a házaskapcsolaton kívüli szexuális kapcsolatot paráznaságnak tekintik. Mellesleg nincs feleségem (még).
Tiszta, mert megbánom bűneimet.
Nem szeretem Istent, mert fasiszta.
Többnyire betartom a parancsolatokat.
#6 emberrel azonossa teszed Istent
Isten teremtette az embert a sajat kepere
es nem az ember az Istent sajat kepere
de ezzel ervel a tudomanyos ateizmus gondolom... ("ember teremtette Istent")
Nem tudom hogy tiszta e.
Nem szeretem Istent, hiába szeret ő engem. Magában a szeretetben is kételkedem, noha a gyakorlatban még fogja egymást a két kuplungtárcsa.
Nem tartom be a parancsait, pontosabban olyan módon mint ahogy fentebbi ateista barátunk teszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!