Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem kell az európai...

Miért nem kell az európai emberek egy részének a kereszténység?

Figyelt kérdés

Európában ma már egyre magasabb az ateisták aránya. Sokan bírálják azt a hitet amiben őseik hittek és amire mindent alapoztak. Az európai civilizáció alapjául szolgáló kereszténység európa színterén hanyatlik. De miért is?? Miért nem tudunk kiállni a keresztény hitünkért hogy megvédjük kontinensünket az iszlámtól.

Jézus mondja "Vegyétek magatokra igámat és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes az én terhem könnyű" Európa a kereszténység hajnalán ezt az édes és könnyű terhet vette magára. Ez a hit meghatározta Európát századokon át : művészetet, a zenét a kultúrát a nyelvet és magát az embert, és az életet. Sokan akiknek még mondjuk nagyszüleik hívő keresztények voltak azoknak unokáik már szinte nem azok, ateisták lettek. De miért? Miért vettétek le magatokról Krisztus szelíd igáját? Miért nem fontos nektek őseink hite? Látjuk mi lett a vége: Európa lakoságának egy része hátat fordított Istennek . És most olyan tömegek jönnek akik erőszakosabbak, akiknél a hit teljes embert igényel. Náluk nem számít ki keresztény vagy ki ateista. Vagy áttérsz vagy véged. Ők kiállnak a hitükért. Mi itt Európában miért nem tesszük ezt. Miért vettük le Krisztus szelíd igáját és miért akarunk a nyakunkba venni egy sokkal nehezebb igát.?????

2017. jan. 8. 22:08
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
100%

"ez mennyire objektív"

A csoda mennyire objektív?

Ennél BÁRMILYEN magyarázat objektívebb.

2017. jan. 11. 10:03
 42/45 A kérdező kommentje:

[link]

(ilyen eucharisztikus csoda történt 2013-ban a karácsonyi misén egy lengyel templomban, de tudományos magyarázat még most sincs)

[link]

2017. jan. 11. 19:50
 43/45 anonim válasza:
70%
25.-ös vagyok ismét. Szóval szerintetek az ősrobbanás, amire vannak közvetett bizonyítékok, kamu, a Biblia, ami meg leírja, hogy egy fószer hozzávetőleg 2000 éve mit csinált, úgy hogy arra semmilyen bizonyíték nincs, azon kívül, hogy valaki leírta, akkor az már valódi? Akkor megyek is a Roxfortba tanulni, mert ezek szerint az is létezik!! Sőt erről nemcsak hogy 7 könyvet írtak, de még filmet is készítettek róla!!! Azta! Holnaptól varázsseprűvel járok majd dolgozni, annak nem kell benzin... Nem mellesleg ha már az ismeretterjesztő műsorokat említették páran, egyrészt azért nem mérvadóak, mert manapság a médiában BÁRKI sugározhat BÁRMILYEN tartalmat, függetlenül annak hitelességétől. Amúgy pedig pontosan az ilyen műsorokban is elmondták, ha már nektek ez hiteles információforrás, hogy az egyiptomi 10 csapást nagyon szépen vissza lehet vezetni az adott korban bekövetkező éghajlati és egyéb más változásokra. Például a Nílus vize, ami vérré vált, egy ritka algafajtól lett vörös, úgyhogy erről ennyit. Már nem is tudom, hogy ki írta, de ha szerinte nem a vallások miatt indultak a háborúk, akkor miért? A történelem utolsó 100 évét leszámítva mondjon már olyan nagyobb háborút, amihez közvetve vagy közvetlenül nem volt köze akár a kereszténységnek, akár más vallásnak! Abban igazad van, hogy minden háború valaminek a megszerzéséről szól, de minden háborúhoz eszköz kell, ami általában az ember. Akinek több van (általában) a nagy számok törvénye alapján az nyer. Na és mi az ami összefogja az embereket? Az azonos gondolkodásmód. Ehhez mi a legideálisabb eszköz a középkori Európában? Nem más mint a vallás. Ezért írtam, hogy közvetve vagy közvetlen köze van a háborúkhoz. Amúgy meg, ha csak azért mert leírom a véleményemet, és ezért egyből megtesznek engem a Sátán szolgájának, hadd engedjem meg már magamnak azt a luxust, hogy én sem nézek ki többet olyan emberekből, akik egy könyvre hivatkozva próbálják igazolni a világ minden történését nem törődve az állításuk ellentétét igazoló közvetett vagy közvetlen bizonyítékokkal.
2017. jan. 23. 12:13
 44/45 anonim ***** válasza:
77%
Mi azóta is röhögünk és viccelődünk az okkult praktikák részen XD
2017. jan. 23. 12:16
 45/45 A kérdező kommentje:
Kedves 43-as Az ősrobbanás nem lehetett teremtés mert nem tudjuk mi volt az ősrobbanás előtt. Azt nem mondom hogy nem volt Ősrobbanás de az csak a teremtés kiváltó oka lehetett. A világ teremtése sem egy egyszeri esemény hanem egy állapot amelyben Isten teremti a világot napról napra. A vallások miatt indított háborúk emberek művei akik a vallást használták fel arra hogy romboljanak, pusztítsanak, és erről nem a vallások tehetnek. Pl a keresztes háborúkat nem a kereszténység indította, mint vallás hanem annak egyik vezetője a pápa, és nem azért mert háborúzni akart hanem mert a keresztény zarándokokat megtámadták más vallású emberek akik ugyanolyan szentnek tartották Jeruzsálemet. És még vajon hányszor kell hangsúlyozni azt hogy a hit azért hit mert hiszek valamiben amit nem látok, nem kell tehát hozzá semmilyen bizonyíték mert ha mondjuk lenne pl Istenre, vagy látnánk őt akkor nem lenne hit akkor azt mondanám hogy tudom hogy van. A hit egyben remény is. Hiszek és remélek az élő Istenben aki megsegít engem
2017. jan. 23. 16:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!