Miért nem kell az európai emberek egy részének a kereszténység?
Európában ma már egyre magasabb az ateisták aránya. Sokan bírálják azt a hitet amiben őseik hittek és amire mindent alapoztak. Az európai civilizáció alapjául szolgáló kereszténység európa színterén hanyatlik. De miért is?? Miért nem tudunk kiállni a keresztény hitünkért hogy megvédjük kontinensünket az iszlámtól.
Jézus mondja "Vegyétek magatokra igámat és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes az én terhem könnyű" Európa a kereszténység hajnalán ezt az édes és könnyű terhet vette magára. Ez a hit meghatározta Európát századokon át : művészetet, a zenét a kultúrát a nyelvet és magát az embert, és az életet. Sokan akiknek még mondjuk nagyszüleik hívő keresztények voltak azoknak unokáik már szinte nem azok, ateisták lettek. De miért? Miért vettétek le magatokról Krisztus szelíd igáját? Miért nem fontos nektek őseink hite? Látjuk mi lett a vége: Európa lakoságának egy része hátat fordított Istennek . És most olyan tömegek jönnek akik erőszakosabbak, akiknél a hit teljes embert igényel. Náluk nem számít ki keresztény vagy ki ateista. Vagy áttérsz vagy véged. Ők kiállnak a hitükért. Mi itt Európában miért nem tesszük ezt. Miért vettük le Krisztus szelíd igáját és miért akarunk a nyakunkba venni egy sokkal nehezebb igát.?????
"ez mennyire objektív"
A csoda mennyire objektív?
Ennél BÁRMILYEN magyarázat objektívebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!