Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem kell az európai...

Miért nem kell az európai emberek egy részének a kereszténység?

Figyelt kérdés

Európában ma már egyre magasabb az ateisták aránya. Sokan bírálják azt a hitet amiben őseik hittek és amire mindent alapoztak. Az európai civilizáció alapjául szolgáló kereszténység európa színterén hanyatlik. De miért is?? Miért nem tudunk kiállni a keresztény hitünkért hogy megvédjük kontinensünket az iszlámtól.

Jézus mondja "Vegyétek magatokra igámat és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes az én terhem könnyű" Európa a kereszténység hajnalán ezt az édes és könnyű terhet vette magára. Ez a hit meghatározta Európát századokon át : művészetet, a zenét a kultúrát a nyelvet és magát az embert, és az életet. Sokan akiknek még mondjuk nagyszüleik hívő keresztények voltak azoknak unokáik már szinte nem azok, ateisták lettek. De miért? Miért vettétek le magatokról Krisztus szelíd igáját? Miért nem fontos nektek őseink hite? Látjuk mi lett a vége: Európa lakoságának egy része hátat fordított Istennek . És most olyan tömegek jönnek akik erőszakosabbak, akiknél a hit teljes embert igényel. Náluk nem számít ki keresztény vagy ki ateista. Vagy áttérsz vagy véged. Ők kiállnak a hitükért. Mi itt Európában miért nem tesszük ezt. Miért vettük le Krisztus szelíd igáját és miért akarunk a nyakunkba venni egy sokkal nehezebb igát.?????

2017. jan. 8. 22:08
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
13%

Előre bocsátom:

Csak a kérdést olvastam, az eddigi válaszokat nem. Így elnézést kérek, ha olyat írok, amit más már leírt.

1. Régebben nagyon sokan jártak templomba, nagyon kevesen vitatták Isten létezését. De igazán élő Hitű, az ÚR Jézust személyes megváltójuknak elfogadó, Istennel személyes kapcsolatban álló ember általában régen is kevés volt.

2. Évtizedek óta agymosás-szerűen sulykolja az emberekbe a hivatalos kultúrpolitika; hogy az Istenhit és a tudomány ellentétek. Elég sokan elhiszik.

Ezen kívül sok más formában is folyik lejáratókampány a Keresztyénség ellen.

3. Az ún. "iszlám" ( vagy merjük így nevezni: mohamedán vallás) híveinek befogadását azért nem az átlagember akarja; inkább néhány szélsőliberális és baloldali politikai vezető erőlteti.

4. A sok okkult praktika (akupunktúra, meditáció, a ma már iskolákban is gyakorolt relaxáció, agykontroll, természetgyógyászat, jóga, "méregtelenítő kúra", horoszkóp és egyéb jóslások, szellemidézés, átkok, stb...) is elzár Istentől.

5. Rengeteg téves, hamis információt kapnak a Keresztyénségről. E miatt sokakban teljesen hamis kép alakul ki a Keresztyénségről; illetve sok előítélet alakul ki a Keresztyénséggel szemben.

ÉS AKKOR MÉG CSAK A LEGFONTOSABBAKAT EMLÍTETTEM.

2017. jan. 8. 23:59
 12/45 anonim válasza:
61%

Egy vallasnak semmi masra nem szabadna tanitania mint az embersegre empatiara segitokeszsegre szeretetre...ebbe Jezus nagyon jo volt

Na de azota eltel 2000ezer ev es a keresztenyseget kiforditottak onmagabol...

En nem vagyok meg keresztelve bibliat se olvastam...de mindig segitek azokon akiken tudok es elitelem a lopast csalast

Probalok jol cselekedni es megteszek minden tolem telhetott h masoknak is jo legyen

Nem lopok es nem artok senkinek

Ennyi...nekem nincs szukseg vallasra h megmondja h mit es hogyan tegyek en azt majd tudom magamtol

Es ha megdoglok es netan isten szeme ele kerulnek majd o elmondja h egy kotscog voltam e vagyse

Ennyit tudok tenni se tobbet se kevesebbet

Ha mas is oromet lelne abba hogy segit azokon akiken kell akkor nem tartanank itt

Burzsuj bankarok meg rotschildek eockerfellerek iszlam allam kimjongun orban putyin trump

Lekene szalni a magas lorol es ezt a nagyzasi maniat befejezni

Lehet persze 1000nmes 4emeletes hazam

Majd ha mindenkinek lesz legalabb egy 50nmes lakja

Lehet szaz paganim

Ha mindenkinek van legalabb egy elektromos biciglie

Azabaj h sok(nem az osszes) gazdag ember ugyviselkedik mint ha egyedul lenne a bolygon

Annyi penzem lenne mint a dent emlitetteknek en lennek a legboldogabb hogy megoszthatnam olyanokkal akiknek nincs...bill gates ilyen teren nagyon szimpatikus

Egy embernek annyia van amennyivel masokat segit

2017. jan. 9. 01:10
 13/45 anonim ***** válasza:
85%

Ha a relaxáció szeinted "okkult praktika", akkor a válaszod ennyit is ér.

XD ezzel a benyögéseddel, szerintem elviheted a heti agyhalott címet, ami teljesítmény, mert azért komoly ellenfeleid vannak az "ettől lehetek-e terhes" kategógiában XD

2017. jan. 9. 01:32
 14/45 A kérdező kommentje:

7-es pontosan azért jönnek mert mi nem állunk ki a hitünk mellett, azért jönnek mert látják hogy itt könnyű dolguk lesz hiszen a keresztények nem állnak ki hitükért. Még hogy ez a veszély nem áll fenn. Évtizedek múlva a kontinensen a muszlimok többen lesznek, és ők nem olyanok mint a keresztények, ők majd nem kérdezik meg hogy mit szeretnél. Én ezt nem akarom én keresztény szeretnék maradni a keresztény Európában. "Másrészt, a vallások jellemzően az elmaradottabb országokban bírnak nagy jelentőséggel. Ott, ahol jólét van, nincs szükség istenre. " Már hogy ne lenne szükség. Istenre mindenkinek szüksége van.

Olvastátok ti egyáltalán a Bibliát mielőtt elítélnétek a keresztény hitet. A tudománynak miért hisztek????? Jó kis mesét találtak ki az ősrobbanásról is ami nem lehet teremtés mert nem tudjuk mi volt előtte. Isten a teremtő. MÁSRÉSZT AZ EGYHÁZBAN MÉG MA IS TÖRTÉNNEK OLYAN ESEMÉNYEK, CSODÁK AMIRE A 21. SZÁZADI TUDOMÁNY NEM TUD VÁLASZT ADNI.

2017. jan. 9. 05:37
 15/45 anonim válasza:
100%
Meselj mar azokrol a 21.szazadi csodakrol legy oly kedves
2017. jan. 9. 06:54
 16/45 anonim ***** válasza:
93%
Mert úgy hiszik, hogy a kereszténységnek nincs igaza.
2017. jan. 9. 08:04
 17/45 anonim ***** válasza:
10%

# 15

[link]

Igaz, nem kifejezetten 21. századiak, de attól még a mai tudomány által is ugyanúgy megmagyarázhatatlanok.

2017. jan. 9. 09:11
 18/45 anonim ***** válasza:
96%

"7-es pontosan azért jönnek mert mi nem állunk ki a hitünk mellett, azért jönnek mert látják hogy itt könnyű dolguk lesz hiszen a keresztények nem állnak ki hitükért."

Nem, azért jönnek ide, mert itt viszonylag felvilágosult viszonylag jólét van, amibe természetesen beletartozik a vallási szabadság is.

Tudom, te - jó keresztényhez méltóan - azt szeretnéd, hogy küldjük ki ifjainkat és öregeinket a határra, és hányjuk kardélre az összes bevándorlót, a mieinket persze utólag majd szentnek nyilvánítjuk. De el kell szomorítsalak, a vérontás most elmarad.

Egyébként ha a vallásunkért nem is, de a kollektiven vallott közösségi elveinkért (humanizmus, demokrácia, stb.) hidd el, hogy ki fogunk állni, és persze a gazdasági érdekeink sem utolsók.

"Évtizedek múlva a kontinensen a muszlimok többen lesznek, és ők nem olyanok mint a keresztények, ők majd nem kérdezik meg hogy mit szeretnél. "

Elég sokan vannak már most is, viszont messze túlnyomó többségük épp olyan szelíd, mint amilyen szelídnek te a keresztényeket hiszed, csak épp jobban ragaszkodnak a vallási előírásaikhoz (a formális szertartásokra és az életmódra vonatkozó előírásokra gondolok, nem az erőszakos dzsihádra).

Az előrejelzések szerint 2050-re még csak az európai lakosság 10%-a lesz muszlim. A keresztény lakosság aránya akkor kb. 34% lesz.

Amúgy a többgenerációs muszlim bevándorlók többsége sikeresen integrálódott.

Másrészt, a keresztes háborúk idején sem kérdezte meg senki, mit akarnak. A keresztes lovagok oly szelídek voltak, hogy halomra gyilkolták (a pápa jóváhagyásával, sőt annak segédletével) azt, aki nem volt hajlandó megkeresztelkedni. Nem szégyellték még a gyerekeket is hadba küldeni. Szerencséje volt annak a néhány gyereknek, aki hazatért, a többi elsüllyedt, vagy eladták rabszolgának Afrikába.

Így mutattak jó példát őseink emberségből és felebaráti szeretetből...

2017. jan. 9. 12:01
 19/45 anonim ***** válasza:
19%

" A keresztes lovagok oly szelídek voltak, hogy halomra gyilkolták (a pápa jóváhagyásával, sőt annak segédletével) azt, aki nem volt hajlandó megkeresztelkedni."

Ezt honnan szeded?

Ha tudnád a történelmet legalább alapfokon, akkor tudnád:

A keresztes hadjáratok csupán válasz voltak arra; hogy a "muszlimok", azaz mohamedánok, nemcsak fegyveresen elfoglalták az akkor Szentföldnek, ma Izraelnek nevezett területet, de gyakran lemészárolták az oda menő fegyvertelen Keresztyén zarándokokat.

A Keresztes lovagok fegyveres mohamedán erők ellen harcoltak többnyire, csak nagyon ritkán voltak polgári áldozatok.

2017. jan. 9. 13:26
 20/45 anonim ***** válasza:
82%
Én nem fordultam el a kereszténységtől, soha nem fordultam felé.
2017. jan. 9. 14:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!