Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem kell az európai...

Miért nem kell az európai emberek egy részének a kereszténység?

Figyelt kérdés

Európában ma már egyre magasabb az ateisták aránya. Sokan bírálják azt a hitet amiben őseik hittek és amire mindent alapoztak. Az európai civilizáció alapjául szolgáló kereszténység európa színterén hanyatlik. De miért is?? Miért nem tudunk kiállni a keresztény hitünkért hogy megvédjük kontinensünket az iszlámtól.

Jézus mondja "Vegyétek magatokra igámat és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes az én terhem könnyű" Európa a kereszténység hajnalán ezt az édes és könnyű terhet vette magára. Ez a hit meghatározta Európát századokon át : művészetet, a zenét a kultúrát a nyelvet és magát az embert, és az életet. Sokan akiknek még mondjuk nagyszüleik hívő keresztények voltak azoknak unokáik már szinte nem azok, ateisták lettek. De miért? Miért vettétek le magatokról Krisztus szelíd igáját? Miért nem fontos nektek őseink hite? Látjuk mi lett a vége: Európa lakoságának egy része hátat fordított Istennek . És most olyan tömegek jönnek akik erőszakosabbak, akiknél a hit teljes embert igényel. Náluk nem számít ki keresztény vagy ki ateista. Vagy áttérsz vagy véged. Ők kiállnak a hitükért. Mi itt Európában miért nem tesszük ezt. Miért vettük le Krisztus szelíd igáját és miért akarunk a nyakunkba venni egy sokkal nehezebb igát.?????

2017. jan. 8. 22:08
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
91%

# 26

"De ezt magyarázd el mélyenhívő keresztény felebarátaidnak is, akik azt hiszik, hogy a muzulmánok azért harcolnak, mert muzulmánok."

Így van, ők sem a vallásuk miatt harcolnak. Régen én is azt hittem, hogy a Korán a keresztények, ateisták vagy más világnézetekben hívők lemészárlására buzdít, mert sok valaszolótól láttam kiragadott verseket idézgetni a Koránból, amik ezt látszották igazolni. De nem így van. A szövegkörnyezet világossá teszi, hogy ezek önvedelem esetén íródtak. Szóval egyáltalán nem igaz, hogy a Korán igazolná az iszlamista terrorszervezeteket. Ott is politikai okok vannak.

2017. jan. 9. 17:43
 32/45 anonim ***** válasza:
6%

Vidiripi

"Az a legnagyobb baj hogy most a 21. században még mindig léteznek a vallások."

Miért léteznek még vallások? S szerinted ez a legnagyobb baj! Ó te...!!! Ha ez a legnagyobb baj akkor te nem néztél elég alaposan szét!

"Mert a vallás meghaladott, buta dolog. A régi tudatlan sötét korok emléke csak."

Ez érdekes mert nem csak idősek de fiatalok is hívővé lesznek. Sőt van aki pont a főiskolán vagy az egyetemen lesz az. De sok olyan is van akik a börtönben!

"Amúgy a kereszténységet tűzzel vassal kényszerítették az emberekre, ha nem tudnád... Nem mond az neked semmit, hogy amint vallásszabadság után változtak meg a dolgok? A fene nagy hit, előtte KÉNYSZER volt..."

A kommunizmust is szinte tűzzel vassal kényszerítették az emberekre. Aztán most hol vannak a kommunisták Magyarországon és ehhez képest hol vannak a hívők. Megjegyzem hogy a kommunizmus fellegvárában Oroszországban is vannak hívők sőt még észak-Koreában is vannak keresztények!

Akkor ez most hogy is van?

winsxs!

"Nem, azért jönnek ide, mert itt viszonylag felvilágosult viszonylag jólét van, amibe természetesen beletartozik a vallási szabadság is."

Azért követelik a "pénzüket"? De akkor miért is ha nem a jólét vagy a jobblét miatt?

"Tudom, te - jó keresztényhez méltóan - azt szeretnéd, hogy küldjük ki ifjainkat és öregeinket a határra, és hányjuk kardélre az összes bevándorlót, a mieinket persze utólag majd szentnek nyilvánítjuk. De el kell szomorítsalak, a vérontás most elmarad."

Ebben nagyot tévedsz! Érdekes módon sok háborút köztük az úgynevezett keresztes háborúkat is a hatalom, pénz és a terület szerzés motiválta. Persze mindez a vallás köntösébe bújtatva. Mert e nélkül szerinted hány ember támogatta volna abban az időben a háborút? De a háborút nem a hívő emberek indították. A cselekedeteik alapján nem sok pápára lehet azt mondani hogy keresztény! (a Biblia alapján)

Keresztény = Krisztus követő! Hány alkalommal is háborúzott Jézus vagy ontott vért, mekkora sereget toborzott és milyen népeket győzött is le?

"Másrészt, a keresztes háborúk idején sem kérdezte meg senki, mit akarnak. A keresztes lovagok oly szelídek voltak, hogy halomra gyilkolták (a pápa jóváhagyásával, sőt annak segédletével) azt, aki nem volt hajlandó megkeresztelkedni. Nem szégyellték még a gyerekeket is hadba küldeni. Szerencséje volt annak a néhány gyereknek, aki hazatért, a többi elsüllyedt, vagy eladták rabszolgának Afrikába.

Így mutattak jó példát őseink emberségből és felebaráti szeretetből..."

Igen ez így van! S történt mind ez egy olyan történelmi időszakban amikor eretnekségnek számított a Biblia birtoklása! Mit gondolsz miért? Ha az emberek már akkor tudtak volna a saját nyelvükön Bibliát olvasni szerinted akkor hány keresztes háborút sikerült volna indítaniuk a pápáknak és a királyoknak?

Érdekes módon ahogy elterjedtek a nemzeti nyelvre lefordított Bibliák bizony megváltozott a vatikáni egyház és a mindenkori pápa helyzete. Sőt annyi ember vált ki a katolikus egyházból hogy saját egyházat alapítottak. Ez sem véletlen. Igen tették amit tettek. De a helyzet az hogy azt a legkönnyebb becsapni aki tájékozatlan. Így kötelességemnek érzem hogy ezeket a részletek is megemlítsem. Mivel nagyon is lényegesek!

25. válaszoló!

"Ezért ábrázolják kb az összes vallásban (leszámítva talán a buddhistákat) istent/isteneket emberszerű lényekként, mert hiszik, hogy az ember az istentől származik. Ez egy nagyon naív és nárcisztikus gondolat, ami könnyebben megragadható, és elfogadhatóbb,..."

S nem is tudják hogy ez mennyire téves ábrázolás. Mivel a saját hasonlatosság az nem a fizikai külsőre vonatkozik hanem a lelki vagy szellemi tulajdonságokra!

Igen sajnos nagyon sokan ezzel nincsenek tisztában!

"Véleményem szerint az emberiség történetében a vallás az egyik legnagyobb ragály, ami minket súlyt. És nem kell feltétlen az elmúlt 2000 évet szemlélni, már a kereszténység előtti időkben is a háborúk nagy része azért zajlott, mert az emberek egy része ebben hitt, a másik része meg abban."

Tévedésben vagy! Nem a vallás, mert eszmék vagy épp elvek miatt is képesek háborúzni. De nagyon tévedsz ha azt hiszed hogy pusztán ennyi elég lenne. Minden háború valaminek a megszerzéséről szól. Legyen az hatalom, pénz, föld terület vagy egyéb érték! Hogy ki miben hisz nem az a lényeg hanem az hogy ki kinek a hatalma alatt áll. S ha te a hited miatt nem állsz valakinek a hatalma alatt akkor meghalsz! Vagy pedig behódolsz a hatalomnak.

2017. jan. 9. 18:14
 33/45 anonim ***** válasza:
38%

" És most sokan majd azt írják hogy a Bibliára nincs bizonyíték. Nem is kell hogy legyen mert a hitnek ez a lényege. Hiszem de nem látom, és hogy Jézus szavaival éljek "Boldogok akik nem látnak és mégis hisznek"

Abban igazad van, hogy "Boldogok akik nem látnak és mégis hisznek"

Valóban ezt mondja a Szentírás!

De azért a Biblia mellett vannak bizonyítékok.

2017. jan. 9. 20:58
 34/45 anonim ***** válasza:
74%
Csak egyet mutass!
2017. jan. 10. 11:18
 35/45 anonim ***** válasza:
34-es, láttam/hallottam több olyan ismeretterjesztő filmet/filmről, amik tényleg bizonyítékokat adtak a Biblia létezéséről és igazságáról, ebből, amire tisztán emlékszem, az a 10 csapás története. De hallottam olyan tudósról is, (sajnos a nevét nem tudom az illetőnek,) aki Istenbe nem hitt, de miután bizonyítékokat keresett Isten létezéséről, hívő lett.
2017. jan. 10. 22:53
 36/45 anonim ***** válasza:

#35, nagy butaságokat mondasz.

Senki nem gondolja azt, hogy a Bibliából MINDEN szó hazugság lenne. Konkrétan pl. a 10 csapásról is leírták, hogyan történhetett mindez - CSODÁK NÉLKÜL.

DE az istent SEMMI nem bizonyítja a Bibliából! Sőt: még Jézust sem!

Másrészt az, hogy egy tudós megtér-e, szintén nem bizonyíték semmire. Ő is ember, és tévedhet.

2017. jan. 10. 23:22
 37/45 anonim ***** válasza:
9%

"Csak egyet mutass!"

Lukács Evangéliuma 20.rész 20.-24. vers.

Jézus megprófétálja Jeruzsálem pusztulását.

Ez pár évtizeddel később, Kr.u.72-ben be is következett.

Pedig amikor Jézus ezt a beszédét tartotta emberi szemmel nézve még semmi nem utalt arra, hogy ez be fog következni.

Ja, és Lukács Evangéliumának erről a részéről régészek találtak már 54 előtt készült példányt, tehát a szöveg utólagos manipulálása kizárva!

2017. jan. 11. 03:04
 38/45 anonim ***** válasza:
49%

" Konkrétan pl. a 10 csapásról is leírták, hogyan történhetett mindez - CSODÁK NÉLKÜL. "

Persze biztos ki lehet találni erőltetett magyarázatokat, hogy a csoda miért nem csoda.

Kérdés azonban, hogy ez mennyire objektív.

2017. jan. 11. 03:06
 39/45 anonim ***** válasza:
46%

"Ja, és Lukács Evangéliumának erről a részéről régészek találtak már 54 előtt készült példányt, tehát a szöveg utólagos manipulálása kizárva!"

Több helyen is meg tudom cáfolni az írásod, de először szeretném látni a hitelesített fotókat, erről a példányról.

2017. jan. 11. 03:16
 40/45 anonim ***** válasza:
75%

"Azért követelik a "pénzüket"? De akkor miért is ha nem a jólét vagy a jobblét miatt?"

De, pont a jólét miatt jönnek ide. Ezt írtam én is. Olvasd a mondatom a vessző hangsúlyozásával :)

2017. jan. 11. 08:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!