Miért nem kell az európai emberek egy részének a kereszténység?
Európában ma már egyre magasabb az ateisták aránya. Sokan bírálják azt a hitet amiben őseik hittek és amire mindent alapoztak. Az európai civilizáció alapjául szolgáló kereszténység európa színterén hanyatlik. De miért is?? Miért nem tudunk kiállni a keresztény hitünkért hogy megvédjük kontinensünket az iszlámtól.
Jézus mondja "Vegyétek magatokra igámat és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes az én terhem könnyű" Európa a kereszténység hajnalán ezt az édes és könnyű terhet vette magára. Ez a hit meghatározta Európát századokon át : művészetet, a zenét a kultúrát a nyelvet és magát az embert, és az életet. Sokan akiknek még mondjuk nagyszüleik hívő keresztények voltak azoknak unokáik már szinte nem azok, ateisták lettek. De miért? Miért vettétek le magatokról Krisztus szelíd igáját? Miért nem fontos nektek őseink hite? Látjuk mi lett a vége: Európa lakoságának egy része hátat fordított Istennek . És most olyan tömegek jönnek akik erőszakosabbak, akiknél a hit teljes embert igényel. Náluk nem számít ki keresztény vagy ki ateista. Vagy áttérsz vagy véged. Ők kiállnak a hitükért. Mi itt Európában miért nem tesszük ezt. Miért vettük le Krisztus szelíd igáját és miért akarunk a nyakunkba venni egy sokkal nehezebb igát.?????
Azért mert ez már nem a középkor ahol az emberek minden mesét elhittek. Ennyi erővel a bűvészeket miért nem égetjük el máglyán? Régen a boszerkányüldözés is divat volt.
Az a legnagyobb baj hogy most a 21. században még mindig léteznek a vallások.
Mert a vallás meghaladott, buta dolog. A régi tudatlan sötét korok emléke csak.
Az iszlám ellen a szekuláris állam a válasz, nem a sötét vallásosság.
Tényleg az iszlámot kell jó példának venni...
Amúgy a kereszténységet tűzzel vassal kényszerítették az emberekre, ha nem tudnád... Nem mond az neked semmit, hogy amint vallásszabadság után változtak meg a dolgok? A fene nagy hit, előtte KÉNYSZER volt...
Üdv, egy ateista
"amiben őseik hittek"
Csak szólok, hogy az őseid vagy Thorban hittek, vagy a csodaszarvasban, 2000 évvel ezelőtt. Keresztény még egy se volt akkor.
"Krisztus szelíd igáját"
Csúnyán megégették még 1000 éve, aki levette ezt a "szelíd" igát!
"miért akarunk a nyakunkba venni egy sokkal nehezebb igát.?"
Szerinted ki akarja ezt?
De ugye nem képzeled azt, hogy egy vallás ellen csak egy másik vallással lehetne védekezni?
"Miért nem fontos nektek őseink hite? Látjuk mi lett a vége: Európa lakoságának egy része hátat fordított Istennek . És most olyan tömegek jönnek akik erőszakosabbak, akiknél a hit teljes embert igényel. "
Itt most összemosol két dolgot, aminek semmi köze egymáshoz. Nem azért jönnek ők ide, mert Európa hátat fordított a kereszténységnek (ami amúgy szintén nem igaz, bár a jelentősége valóban sokat csökkent).
Másrészt, a vallások jellemzően az elmaradottabb országokban bírnak nagy jelentőséggel. Ott, ahol jólét van, nincs szükség istenre.
Harmadszor, az erőszakos keresztény térítésnak politikai/gazdasági okai voltak, épp úgy, mint az EU csatlakozásnak, és nagyjából ugyanabból a célből. Ha esetleg fenyegetne az iszlám (ami egyébként jelen pillanatban egyáltalán nem áll fenn), akkor arra politikai megoldást fogunk találni, már csak azért is, mert az iszlám dzsihádja (ami tulajdonképpen terror által véghezvitt imperializmus) is sokkal inkább politikai ügy, mintsem vallási.
Őseink hite nem a kereszténység, hanem itt az ősmagyar vallás, északon Odin és Thor, délebbre Jupiter és Vénusz, stb.(megjegyzem, én ezeket a pogány vallásokat érdekesebbek és értelmesebbnek tartom a kereszténynél)
Azért "vettem le magamról Krisztus igáját" mert nem értek egyet a kereszténység szabályaival, és szerintem sehová sem vezetne a bocsássunk-meg-mindenkinek-szeressük-ellenségeinket hozzáállás, főleg ebben a helyzetben, ha Európa ilyen lenne.
Erről a "szelíd igáról" mondanék még pár szót.
Azt ugye mindenki tudja, hogy a kereszténység félig tűzzel és vérrel terjedt el a Földön: magyarán, akinek tetszett, az "jól járt", akinek meg nem, azt kiirtották.
Azt viszont kevesen tudják, hogy ez már Jézus után a következő nemzedékben így történt!
Az igaz, hogy akkor még voltak keresztényüldözések is... viszont, ahol a keresztények kerültek hatalomra, ott ők irtottak mindenki mást, MÁR AKKOR IS.
Semmivel sem voltak szelídebbek, mint akár a rómaiak, akár bárki más.
MA miért TŰNIK szelídnek egyeseknek ez az iga?
CSAKIS azért, mert elterjedt a humanizmus, és ma már EGYIK vallásnak SEM hagyjuk, hogy erőszakoskodjon.
Persze ez ott igaz, ahol már normális, fejlett társadalmak vannak. Ahol nem, ott a kereszténység is erőszakos (lásd: kötelező hittan, az oktatás egyházi kézbe kerül, az ateista tanárokat kirúgják, abortusz teljes tilalma, stb) - és a ott a többi vallás is erőszakos.
Tehát a NORMÁLIS TÁRSADALOM a lényeg, és ott nem lesz vallási erőszak SEM.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!