Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Isten mindenható, akkor...

Ha Isten mindenható, akkor meg tudja szüntetni magát?

Figyelt kérdés
2017. jan. 1. 13:11
1 2 3 4
 21/38 imakommandós ***** válasza:
70%

" Ellentmondáshoz jutottunk, így az állítások egyike nem igaz."

Maga a kérdés egy paradoxonnal manipulál.

Már sokkal szinvonalasabban és magasabb szinten eljutottak odáig, hogy nem Isten tulajdonságában van ellentmondás, hanem fogalmi önellentmondást vet fel a kérdés. Vagyis logikai hiba, ésszerűtlen a kérdés.

Ha azt állitják, hogy a mindenható bármekkora követ fel tud emelni, akkor azt állitják, hogy végtelen ereje van. Erre megkérdezik, hogy tud-e akkora követ teremteni amit nincs ereje felemelni, az csak egy logikai önellentmondás. Be akarják határolni a végtelen tulajdonságát véges korlátok közé.

2017. jan. 2. 13:00
 22/38 imakommandós ***** válasza:
56%

@20

" és itt még komolyabban arra ki sem tértünk, hogy a tökéletességben nincs lehetőség a hibázásnak, egy tökéletes ember nem hibázhat, mert akkor paradoxon helyzet áll fel ismét."

Érdekes a másik oldalon mennyire keresitek a paradoxonokat, de a tiéteken lehet vele manipulálni nyugodtan.

Kérlek, hogy vedd elő a teremtèstörténetet, olvasd el azt a 3 fejezetet, és ha rábukkantál a tökéletes szóra, akkor gyere vissza.

2017. jan. 2. 13:11
 23/38 anonim ***** válasza:
28%
#22 Nem érted, én olyan embereket tanítottam, mint te éveken keresztül, szóval mielőtt javasolnál nekem bármit is, először te kezdjél el éveket eltölteni a másik oldal érveinek vizsgálatával, mert én meg tettem ugyanezt ti nálatok, 2 Bibliám van, és több éves vallástörténelmi ismeretem, arról nem is beszélve, hogy továbbra is csak tereled a témát, és magyarázkodsz, ez a legborzalmasabb, amikor tudod, hogy képtelenek vagytok igazságon alapuló érveket mondani, mégis nyomod tovább a rizsát.
2017. jan. 2. 13:19
 24/38 imakommandós ***** válasza:
47%

Te tettél fel egy állitást én megkértelek, hogy bizonyitsd be. Nem találsz tökéletes szót a teremtésnél még akkor sem ha 20 éve tanitod a Bibliát. :)

A bibliai tökéletesség egy elérendő cél. Ádám és Éva nem voltak tökéletesek még akkor sem, ha nem volt bennük bűn. Erre bizonyíték Jakab apostol meghatározása: "ha valaki beszédben nem vétkezik az tökéletes ember". Éva nem volt tökéletes, hiszen a kígyóval való beszélgetésekor hozzátett Isten parancsához.Azt mondta a kígyónak, hogy nem csak nem ehetnek a jó és rossz tudásának a fájáról, hanem nem is érinthetik. Ilyet nem mondott Ádámnak Isten. Éva már a bűnbeesés előtt a beszédben vétkezett, tehát Jakab apostol meghatározása szerint sem volt tökéletes, és ilyet maga a teremtés könyve sem állit róluk. Tehát nem a mi oldalunkon van paradoxon, hanem a gondolkodásodban.

2017. jan. 2. 13:42
 25/38 anonim ***** válasza:
0%

1. Feltételezed azt, hogy létezett 2 személy, akinek a létezésére semmi bizonyíték nincs.

2. Idézel egy random embert, mintha bármit is számítana a véleménye és köze lenne a témához

3. Miért is ne lenne valaki tökéletes (még ha képzeletbeli személy is), ha "hozzátesz" valamilyen parancshoz?

Ez egy logikátlan katyvasz amit leírtál.

2017. jan. 2. 14:21
 26/38 anonim ***** válasza:
0%
A paradoxon pedig azt bizonyítja, hogy még egy véges, korlátozott erejű Isten (aki csak köveket teremt és emelget) se létezhet, nem hogy egy nagyobb hatalmú. Terjesztgethetjük tovább a hatalmát, a paradoxon továbbra is fennáll, ugyanis a feltételek még lazábbak voltak mint egy végtelen hatalmú Isten esetén.
2017. jan. 2. 14:26
 27/38 anonim ***** válasza:
37%
#24 Hoppá, tudod, hogy most 2 ezer év, több ezer teológusának és többek között Németh Sándornak is mondtál ellent? Észre sem veszed, hogy bevallottad, hogy igazam van? Ha Isten nem teremtett mindent tökéletesnek, akkor az egész borzalom, ami jelenleg van, az ő hibája, tehát direkt teremtette meg a bűn, és az abból eredő fájdalom, szenvedés feltételeit, valamint ami a legfontosabb, a lehetőséget, hogy a gonosz létezhessen. Ezt már szeretem amikor a hívő, észre sem veszi, és az általa nagyra becsült teológiának úgy mond ellent, hogy be is vallja, akaratán kívül.Köszi. Egy jó tanács, ha nyomatékosítani akarsz, ne rakjál mosolygó jelt a mondat végére, mert az alap pszichológiában ez a bizonytalanság, és az erőltetett magabiztosság jele, olyan emberek szokták használni, akik úgy érzik, hogy ha úgy tesznek, mintha nevetnének attól nem fog érződni, hogy feszültek, és ingerültek, sajnos ez nálam nem jön be, mivel ismerem a magadfajta embereket, mint a rossz pénzt, hála az égnek, a legtöbbet meg lehet gyógyítani.
2017. jan. 2. 19:26
 28/38 imakommandós ***** válasza:
47%

Ha mosolygok akkor nem feszült vagyok hanem derüs akármit próbálsz belemagyarázni. :)

Bár úgy érzem menthetetlenek vagytok de egy utolsó választ még irok. Semmilyen 2000 éves katarzis nem jön létre azzal ha beismerjük, hogy Isten meghagyta a lehetőségét a bűnbeesésnek, a szenvedésnek, stb. Isten maga mondta ki az engedetlenségre a megsemmisitő átkot: halált. Nem értem mitől lenne az Ő hibája, hogy az ember azt látta jónak amire Isten azt mondta, hogy rossz. Kb ugyanezt csináljátok ti is.

2017. jan. 2. 20:17
 29/38 anonim ***** válasza:
28%
#28 Köszönöm, hogy ismét megmutattad a fogad fehérjét, és azt is, hogy nem csak, hogy saját magad de még a két ezer éves teológiát amelyeket Németh Sándor is tanít neked, még azt is elutasítottad, és saját kútfődből újabb értelmetlen dolgokat találták ki, igazán gratulálok, eddig minden ember alulmaradt a velem való vitákban, akiknek volt megfelelő tudáson alapuló teológiai ismerete az is, nem még te, aki még be is vallod, hogy az általános keresztényi teológiát el is utasítod, sőt mi több, be is vallottad már most legalább másodszorra, hogy az az Isten amelyet a keresztények képviselnek, saját magával és az írásos szöveggel is paradox helyzetbe kerül sokadszorra, mivel egyetlen érvemet sem sikerült megcáfolnod, csak vissza kérdezni, és terelni a témát, mint ahogy más keresztények is szokták, így úgy tűnik újabb ember vallott csúfos kudarcot az ész érvekkel szemben, amennyiben vissza írsz azt annak fogom tekinteni, hogy képtelen vagy magadon uralkodni, tehát személyiség zavarban szenvedsz, minden jót.
2017. jan. 2. 21:45
 30/38 imakommandós ***** válasza:
51%

Tudom én, hogy szándékosan hazudsz és mivel ennyire arogáns vagy azért is írok még. :)

Ilyesféle gyenge manipuláció úgysem hat meg: "hogy ha írok még akkor személyiségzavaros vagyok". Akkor irok amikor kedvem van. :d

1.:

2000 éves teológiája csak a Katolikusoknak van.

Idézek a Katolikus katekizmusból:

"Miért engedi meg Isten a rosszat?

A hit bizosit bennünket arról, hogy Isten nem engedné meg a rosszat, ha nem tudna jót kihozni belőle."

Légyszives mutasd meg, hogy hol emlit a Katolikusok összefoglaló tanítása "tökéletes embert" a teremtésnél:

[link]

De mutathatsz teológiai kijelentést is.

2.:

Ezen kívül mutass arra az állitásodra is bizonyitékot, hogy Németh Sándor szerint tökéletes embert teremtett Isten.

Jól van segitek. Kérdés:

"Amikor Isten megalkotta az ember testét, akkor előre tudta, hogy Ádám és Éva vétkezni fog, hogy az ember bűnös természetű lesz, és meg kell halnia?"

Németh Sándor válaszol:

"Isten mindentudó, és előre látja a jövőt, de nagyon lényeges dolog, hogy a mindentudása nem determinálja a világmindenséget. Ő tudta, hogy az ember vétkezni fog,..."

[link]

Itt van még egy kérdés:

"Említette, hogy az ember teremtésekor a gonosz már jelen volt a Földön. Mit gondol, ha az ember tudott volna arról, hogy mi történt a megteremtése előtt jobban meggondolta volna a bűnbeesés előtt tettét?"

Németh Sándor válaszol:

"Isten megadott Ádámnak annyi ismeretet, amennyire szüksége volt. Nevezetesen figyelmeztette Ádámot, hogy egy bizonyos fának a gyümölcséből ne egyen, mert amely napon eszik annak a fának a gyümölcséből, meghal! Ezzel jelezte Isten, hogy fenyegetett vagy Ádám; ha nem tartod meg Isten igéjét, rád szakad a gonosz és a bűn, és utána már a pályafutásodért nem tudok felelősséget vállalni. Addig tudott Isten felelősséget vállalni az emberért, amíg az Ő igéjét követte. Kezdő lépésként ez a kijelentés elegendő volt az ember számára. Nyilván, hogyha engedelmességben járt volna az ember, többet kapott volna, de látjuk, hogy lázadása ellenére is kapott utána az emberiség Istentől kijelentést, mert Isten jó Isten. Nem azért teremtette az embert, hogy elkárhozzon, hanem előre elkészítette már számára az örökkévalóságban az üdvözülésnek az útját."

[link]

Ezekből látható, hogy eddig neked csak légből kapott állitásaid voltak, amiknek egy részét igazság alapján a Bibliából, Katolikus honlapról, és vidámvasárnap honlapjáról is cáfoltam. Igazából az érveid erőtlenek, ezért Te próbáltál terelni és manipulálni minden bizonyiték nélkül.

2017. jan. 2. 23:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!