Ha Isten mindenható és mindentudó, akkor hogyan lehet, hogy Ő csak jó, és nincs meg benne a gonosz? A teljességhez nem tartozik a rossz is? A mindenben a rossz is benne van, a rossz nem áll felül a mindenen.
Az hogy valakiben megvan a képesség arra hogy rosszat tegyen, attól még lehet jó.
Egy akármilyen szent ember akit valószínűleg jónak neveznél, a képessége neki is meglenne hogy fogjon egy pisztolyt és meghúzza a ravaszt. De nem teszi meg, ez teszi őt - többek között - jóvá.
Istenről meglehetősen elvontan lehet beszélni,hisz Őt csak az első emberpár,és Jézus látta.Mivel Ádám nem volt egy nagy Író,s kortársai is fukar információkat hagytak hátra arról az évezredről,így maradnunk kell Jézus,az Isten Fia elemzésénél!
Jézus,temérdek rosszat tehetett volna!Megkövezhette volna a paráznaságon fogott asszonyt,Júdást,az árulóját darabokra cincálhatta volna,vagy a tanítását megvető samaritánus falut felprzselhette volna.Nem tette.Ő az Isten Fia,tehát Isten volt Földünkön járva.Ő,a Szeretet.Az Isten Szeretet,tehát csak jó,bár tehetne rosszat is,de az idegen lényétől.
Ézs 45,7
Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!
Akkor miért mondjátok hogy nem cselekszi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!