Jehova Tanúi tényleg nem állnak fel a nemzeti himnuszok alatt?

20-as!
Nem soroltam egyetlen bűnötöket sem! Jézus nem azt mondta, hogy aki nyilvánosan, állva imádkozik, az bűnt követne el, hanem azt, hogy elvette a jutalmát ennek.
Ezen kívül arra próbáltam rávilágítani, hogy attól nem vagyok a szemetekben magyar, mert nem állok fel egy zenemű előtt, de az magyar, aki gyakorlatban tesz kárt a magyaroknak, csak azért, mert ő viszont feláll egy zenemű előtt. Ez nem bűnök felsorolása volt, hanem rávilágítás a képmutatásra. (Megjegyzendő, hogy Jézus is többször tett ilyet, ha már vallás kategóriában vagyunk)
"Elhiszem, hogy nálatok ezt tanítják, hogy ez a normális, de nem az."
Nincs olyan az esetemben, hogy nálatok, mivel ahogy írtam is, nem vagyok és nem is voltam a Jehova Tanúi egyház tagja. De még csak szimpatizáns sem vagyok. Ha szerinted nem normális az olyan érv, hogy az én szálkám fedezésére rávilágítok mások gerendái által, de nem ítélve, hanem a képmutatásra felhívva a figyelmet, akkor Jézus beszédeit is nem normálisnak tartod. Sajnos kénytelen vagyok így érvelni, mert azt, hogy ez egy egyszerű zenemű, nem több számomra, mint a micimackó zenéje, nem fogadod el. Én elfogadom, hogy felállsz, és tisztelettel hallgatod, és én ettől nem tartalak kevésbé vagy jobban magyarnak, míg Te nem fogadod el, hogy nekem nem jelent semmit, és ezáltal magyartalannak és illemtelennek tartasz, holott Te magad az illem tucatjait nem tartod be, ezt így látatlanban le merném fogadni.

Én nem azt írtam, hogy te kiírod magadat a magyarok közül azzal, hogy nem állsz el a Himnusz alatt. Ez fordítva van. Jehova Tanúi csak Jehova nemzetéhez tartozónak vallják magukat, a világi nemzetüket leteszik, mert az nacionalizmus, hiszen a világi nemzet, közösség szeretete szükségszerűen más nemzetek gyűlöletét okozza. Olyan ez, mint ahogy nem szeretheted jobban az édesanyádat vagy a házastársadat jobban, mint más testvéreket, mert szükségszerű, hogy akkor gyűlölni fogod a többi testvért.
Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól (Jn 17,15)

„Továbbá: Ha bajod van azzal, hogy Isten áldja a magyart, vagy hogy Isten óvja a királynőt, akkor bizonyára nem adsz ajándékot senkinek sem semmilyen alkalomra (ballagás, házassági évforduló, ilyenek), mert azzal te igazságtalan előnyben részesíted az illetőt, mivel a többi testvérnek nem adnál.”
Belecsippentettél egyfelől egy csipetnyi szalmabábot, másfelől egy csipetnyi csúsztatást és harmadrészről egy csipetnyi valótlanságot.
Először is, szalmabáb, mert ha ez lenne az egyetlen indok, a szöveg, nem állna meg az érv a lábán.
Másodszor, csúsztatás, mert onnantól kezdve, hogy Istenhez szóló áldás kérése, azaz ima, fohász, ezért nem kezelendő egy kategóriával az ajándékozással. Ha nem tudod a különbséget, szólj, összeszedem neked.
Harmadszor, valótlanság, mert nem az igazságérzet okáért nem érdekel a Himnusz.
Az érveket az elmúlt válaszaimban olvashatod, ha sikerül kiragadás nélkül és értelmes értelmezés mellett olvasni, láthatod azt is, hogy mind teológiailag, mind történelmileg miért is nem jelent ez a költemény az égvilágon semmit számomra, és kiolvashatod azt is, hogy mindazon emberek megítélése miért visszás, kik nem tulajdonítanak jelentőséget és nem tulajdonítanak egy cseppnyi tiszteletet sem ennek a műnek.
Sikeres értelmezést kívánok. :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!